Prošla godina

  Danas se sjećamo najzanimljivijih, najvažnijih tekstova koje smo objavili 2023 godine. Prošla godina je bila četvrta godina postojanja analitičkog bloga Hladna istina koji će nastaviti svoje postojanje i ove godine.

  2023 godina je u Hrvatskoj započela izmjenama Zakona o radu. Koliko god da mi hvalili ili kritizirali te izmjene neupitna činjenica ostaje da su Hrvati 2023 godine imali manja radna prava od Talijana 1923. Zbog toga usporedbe naših radnih prava su onima u drugim modernim državama nemaju smisla.

  U siječnju smo ujedno obilježili progresivne vrijednosti zapadnog društva tekstom o Christine Jentoft (slika). Iz progresivne perspektive riječ je o trans osobi koja živi u LGBT braku zbog čega je postala poznata i na čemu zarađuje. Drugim riječima ona je muškarac koji se samoproglasio ženom i s ženom u braku ima dijete.

  Tijekom veljače smo pohvalili naše ministarstvo vanjskih poslova koje povremeno izbaci stvarne bisere. Prošlogodišnji biser je bila čestitka Hrvatske Iranu povodom 44 godine Iranske revolucije koja je šokirala SAD i EU. Sve u svemu bravo dečki pošto tim biserima ukazujete da je Hrvatska još uvijek država, a ne pokrajina EU.

  Po pitanju događaja izvan Hrvatske smo komentirali povijesni revizionizam na primjeru Zheng He putovanja. Potom smo govorili o modernoj pravnoj borbi za definiranje mlijeka. Riječ je o borbi koja se tiče svih nas jer ona odlučuje da li će se umjetno mlijeko moći prodavati kao prirodno i tako varati potrošače.

  U ožujku smo se bavili našom inflacijom koristeći samo službene podatke. Dovoljno je po ovom pitanju samo navesti jedan europski inflatorni podatak o Hrvatskoj. To je podatak da nam se cijena jaja povećala za 62.6 %.

  Dok se to događalo kod nas svjetske financijske institucije i švicarski proračun je potresao bankrot banke Credit Suisse. Riječ je o bankrotu koji je Švicarsku koštao 280 milijardi dolara !? Dok je taj „skandal” potresao Europu svi smo u čuđenju promatrali odluku SAD-a da kazni Sorošovu organizaciju zbog kršenja zakona. Tako nešto nitko nije očekivao od strane Bidenove administracije.

  Tijekom travnja smo govorili o europskoj pohvali Hrvatske koja govori da smo drugi najefikasniji u Europi po protjerivanju ilegalnih migranata. Praktički istovremeno smo bili upozoravali da tražilica Google vrši cenzuru naših pretraživanja pa pozvali da se koriste i druge tražilice.

  Po pitanju događaja iz svijeta ugodno nas je bilo iznenadilo zajedničko pismo osnivača korporacija Tesla, Apple, Skype, Pinterest… protiv umjetne inteligencije. Potom smo naveli gospodarsko-društvenu studiju ekonomiste Danija Rodrika koja govori zašto bijelci podržavaju populiste i Trumpa.

  Svibanj u Hrvatskoj smo obilježili navodeći riječi ministra mirovinskog sustava i Europske unije. Naš ministar je govorio da Hrvati odlaze u mirovinu s 31 godinom staža, a Europska unija da odlazimo s 33,5 godine staža. Ujedno smo još naveli i pohvalu koju je Plenovićeva vlada dobila od zapadne „nevladine” udruge za promociju LGBT prava.

  Preko bare nam praktički istovremeno stiže vijest da je FBI potpuno slučajno pogrešio pokrečući istragu predsjednika Trumpa. U ovom mjesecu smo inače bili objavili i nekoliko godina staru istragu koja navodi da su 226 od 750 članova Europskog parlamenta “prijatelji” Soroša.

  Lipanj je kod nas obilježio epilog Kongo priče i izmjene zakona o posvajanju u kojemu je sve izmjenjeno da se ništa ne bi promjenilo. Potom smo govorili o debaklu Inbev korporacije koja je napravila marketinšku kampanju s trans osobom. Tom kampanjom oni su potpuno osvojili trans segment tržišta i izgubili dobar dio običnih potrošača. Treći zanimljiiv tekst ovog mjeseca se bavi izmenama pravilnika i zakona u cilju dizanja profita zdravstvene industrije.

  Srpanj ove kao i svih prošlih godina obilježavaju naši užasni demografski podaci. Ti podaci za 2022 godinu nam govore da se iz Hrvatske iselilo 46287 Hrvata,a uselilo 57972 migranata. Iz europske perspektive ovaj mjesec obilježava priznanje Europske komisije da je ona iz perspektive građana diktatura. OK oni to ne navode u svom izvještaju nego pišu da većina Europljana smatra kako njihov glas ništa ne vrijedi. Isto tako se priznaje da se većina svjetskih država protivi borbi protiv globalnog zagrijavanja. Sve u svemu taj izvještaj smo zbog njegovog poštenja bili pohvalili !?

  Kako je tijekom ljeta završio dio domaće priče o švicarskom franku u kolovozu smo razgovarali s Goranom Aleksićem iz udruge Franak. On nam je rekao da su na kraju banke zaradile 1,5 milijardi eura zbog osoba koje ih nisu tužile. Potom smo govorili o riječima svećenika Mate Vincetića i kako su ih mediji interpretirali.

  Od svjetskih događaja tijekom kolovoza danas naglašavamo upozorenje međuvladinog panela o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda. Ovaj „panel” je napao osobe i organizacije koje navode da će se dogoditi klimatska katastrofa. Potom ćemo ovdje još samo navesti pobunu unutar Njemačke stranke Zelenih protiv dosadašnje migrantske politike.

  U rujnu smo podržali Sandru Benčić za premijerku pošto bi bilo u dugoročnom interesu Hrvatske da ona uđe u banske dvore. Ujedno smo ovaj mjesec govorili o službenoj analizi provođenja Istanbulske rezolucije u Hrvatskoj.

  Rujan u svijetu su prije svega obilježile poplave u Libiji koju je NATO uništio 2011 godine. Osim njih govorili smo o referendumu u Australiji kojim je vlada htjela dati posebna prava Aboridžinima i novoj europskoj nabavi cjepiva protiv korone.

  Tijekom listopada su mediji neodređeni napali Plenkovićevu vladu zbog niskih stopa gospodarskog rasta. Mi smo s druge strane kritizirali medije koji se ne usude navesti razlog za naše loše gospodarsko stanje. U svojoj kritici smo vrlo jasno naveli zašto Hrvatska neće moći nikada rasti tako brzo kao Češka, Poljska, Mađarska

  Svjetski ili ako želite drugačije Kršćanski glavni događaja listopada je početak rada Sinoda. Prije njegovog samog početka papa Franjo je izašao s apostolskom pobudnicom u kojoj praktički ne spominje Isusa Krista i govori samo o nužnosti borbe protiv klimatskih promjena. Dok se o Rimu održavao kontroverzni sinod u Teheranu je održan sastanak kojim je postignut mir na Kavkazu.

  Studeni u Hrvatskoj je obilježila „sudska” pobjeda Todorića protiv Hrvatske. Kako se stvari razvijaju izgleda da će svi Hrvati trebati platiti odštetu za vladinu „nacionalizaciju” Agrokora. Sljedeća zanimljiva domaća vijest nam je bila da smo treći najgori u Europskoj uniji po iskoristivosti europskih fondova.

  Normalno studeni je u svijetu obilježio rat u Gazi od kojega je po nama bilo puno važnijih stvari. Prva od njih je bila odluka Europske unije o stvaranju europske digitalne osobne. Potom nam je iznimno zanimljiv bio izvještaj Zastupničkog doma Američkog Kongresa o protuzakonitoj cenzuri. U njemu se navodi da su društvene mreže u suradnji s američkim sigurnosnim službama protuzakonito cenzurirale protivnike cjepljenja, kongresmene, javne ličnosti…

  U prosincu smo govorili kako su naši studenti drugi najzadovoljniji svojim životom u Europskoj uniji. Potom smo govorili o uspjehu Hrvata Michaela Jelenića čiji otac je s Pašmana otišao u SAD 1969 godine. On je režiser ovogodišnjeg drugog najpopularnijeg filma na svijetu i ujedno drugog najgledanijeg animiranog filma svih vremena.

  Tijekom ovog posljednjeg mjeseca u godini smo ujedno upozorili one koji žele promjeniti sistem da se čuvaju policijskih agenata provokatora. Za kraj analize ovogodišnji tekstova ćemo samo navesti onaj koji govori kako je Bill Gates još 2007 godine zavladao svjetskim zdravstvenim sustavom.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tree Mail
1 mjesec prije

Wow wonderful blog layout How long have you been blogging for you make blogging look easy The overall look of your site is great as well as the content

temp mail change email
1 mjesec prije

I genuinely admire the way you write blogs. I bookmarked it and will return to it. Excellent post. Right now, I’m learning something difficult and completely new from websites with excellent articles or reviews.

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina