Protjerivanje ilegalnih migranata

  Po službenim podacima Europske unije Hrvatska je vrlo efikasna država u protjerivanju migranata. Ti podaci nam govore da je po protjerivanju ilegalnih migranata Hrvatska druga u Europi !?

  Povodom ulaska u Šengensku zonu Hrvatska se našla pod dodatnim pritiskom ilegalnih migranata i različitih organizacija koje ih podržavaju. U toj cijeloj priči činjenicu da Hrvatska izdaje strancima praktički najviše radnih dozvola po stanovniku nikoga ne zanima.

  Na taj pritisak kojemu je danas izložena Hrvatska najbolje ukazuje činjenica o broju ovogodišnjih ilegalnih migranata. On je 800 % veći nego što je to bio prošle godine.

   Tijekom prvih 80 dana ove godine, znači tijekom zimskih mjeseci bilo je podnijeto 6280 zahtjeva za azilom. Kao zanimljivost ovdje ćemo navesti da su najčešće zahtjev podnijeli Čečeni (Rusija).

  Ovaj porast dolazaka ilegalnih migranata koji potom nastavljaju put u Italiji i/ili Njemačku je izazvao paniku u susjednim državama. Primjer toga nam daruje Slovenija koja je otkrila 300 % više ilegalnih migranata ove nego prošle godine.

  U cilju sprečavanja nastavka navale ilegalnih migranata na Hrvatsku krajem ožujka je postignut preliminarni dogovor. Po tom dogovoru koji će biti službeno potpisan u svibnju 2023 policije Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije će zajedno čuvati granicu. Riječ je naravno o granici Hrvatske i BiH.

   Nakon što smo naveli ovogodišnje događaje red nam je sada navesti one iz prošle godine. Njih navodimo pošto Europska unija još nije izašla s podacima o protjerivanju ilegalnih migranata 2023 godine.

  Kada s druge strane gledamo prošlogodišnje podatke otkrivamo da je Europska unija u drugoj polovici godine izdala 235 925 odluka o protjerivanju. Od tog broja odluka o protjerivanju njih 69 210 ili 29.33 % otpada na Francusku. Potom na drugom mjestu imamo Hrvatsku koja je izdala 33 045 odluka o protjerivanju (14 %). Još ćemo ovdje samo navesti Grčku na trećem mjestu koja je protjerala 18 810 osoba (8 %).

  Ovo što smo naveli inače ne znači da je provedeno policijsko protjerivanje ilegalnog migranta s državnog teritorija. To znači samo da su Francuska, Hrvatska, Grčka i drugi izdali ukaz o protjerivanju.

  Zbog toga je nužno pogledati i podatke koji prikazuju drugačiju sliku. Oni nam na primjer govore da je u posljednja 3 mjeseca 2022 godine izdano 123 865 ukaza o protjerivanju. Istovremeno je u pravom smislu te riječi s područja Europske unije bilo izbačeno samo 28 155 osoba. To znači da je 77.3 % osoba kojima je izdan ukaz o protjerivanju ostalo živjeti u Europskoj uniji.

  Dodatni dokaz, razliku između teorije i stvarnosti nam daruje Francuska. Ona je u posljednja 3 mjeseca 2022 izdala 36 835 ukaza o protjerivanju, ali je protjerala samo 3 790 ilegalnih migranata (oko 11 %). Hrvatske praktički niti nema u ovoj statistici jer ilegalni migranti nikada nisu niti htjeli ostati u njoj. Dokaz toga nam predstavlja i da više od 90 % migranata niti ne čeka rješenje o azilu u Hrvatskoj nego odmah ide dalje.

  Bez obzira na to ne smijemo zaboraviti da je Hrvatska odgovorna za svakog koji u njoj da zahtjev za azil. Svaka članica Europske unije ima potom zakonsko pravo vratiti lažnog azilanta u Hrvatskoj koja se treba njime baviti.

  Ovo ćemo završiti s glavnom konstatacijom. Hrvatska je napokon u nečemu pozitivnom među najboljim članicama Europske unije. Zbog toga je red pohvaliti našu vladu  !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina