Lighthouse reports

  Hrvatska policija je ponovno optužena od strane organizacije Lighthouse reports za loše postupanje prema migrantima. Red je stoga pozabaviti se ovom organizacijom i njenim optužbama.

  Za početak biva najvažnije napomenuti da je Lighhouse reports “neovisna” novinarska istraživačka organizacija. Riječ je o organizaciji specijaliziranoj za pisanje o migrantima, klimi, ratu i korupciji.

  Nakon što smo naveli ono čime se oni hvale red je pogledati i malena slova. Ta slova nam govore tko su financijeri ove organizacije. Njihove imena su: Otvoreno društvo (Soroš), Oak Foundation, European Climate Fund, Stichting Foundation, Svenska Postkod

  Velika većina financiera Lighthouse reports skriva svoje financijere kao zmija noge. Zbog toga trebamo pohvaliti Soroša koji otvoreno financira ovu organizaciju. S druge strane tko stoji iza na primjer European Climate Fund je teško otkriti.

  Službeni popis medijskih kuća s kojima Lighthouse reports surađuje ne bi trebao predstavljati iznenađenje. Tu nalazimo: BBC, Al Jazeera, Deutsche Welle, Euronews, Der Spiegel, The Guardian… Zajedno s njima na ovom popisu europskih medijskih teškaša nalazimo Novi List, Novosti, RTL Hrvatska i možda Telegram. Govorimo možda Telegram jer je riječ o općenitom imenu.

  Kako je Hrvatska granična država Europske unije Lighthouse reports ju je uzeo na nišan. Mi ne bi bili na tom nišanu da pred ilegalne migrante postavimo crveni tepih i damo im besplatnu kartu za Njemačku ili Francusku. Kako to ne radimo konstantno se nalazimo pod napadima ove organizacije.

  Sjećate li se onog ilegalnog migranta koji je došao u Hrvatsku vičući da je izgubio kćer od koje ga je odvojila naša policija ? Riječ je o kćeri koja nije postojala. Lighthouse reports organizacija je stajala u potpunosti iza njega i njegovih lažnih tvrdnji. Na kraju je on stigao u Nizozemsku gdje se nalazi i sjedište ove organizacije pa tamo dobiva azil.

  Početkom ove godine smo bili kontaktirali Lighthouse reports s pitanjem o sudbini tog migranta i da li je našao kćer. Odgovor po očekivanju nismo dobili jer cilj ove organizacije nije brinuti se o ilegalnim migrantima. Njen cilj je samo da granice Europe budu svima otvorene i da se države onda njima bave.

  Nakon ovog incidenta iz 2018 godine sada skačemo u 2021 kada se Hrvatska ponovno našla na tapetu. Ovaj put Lighthouse reports piše kako Hrvatska, Grčka i Rumunjska posjeduju „tajnu” vojsku koja vraća ilegalne migrante.

  Posebnu zanimljivost ovog izvještaja ne predstavlja prisilno vraćanje ilegalnih migranata preko granice. Ne tu zanimljivost predstavlja da je ova organizacija našla medijske partnere u Hrvatskoj, ali ne u Rumunjskoj ili Grčkoj. Što to govori o nama i našim medijima ?

  Sada nakon ovih incidenata o kojima je organizacija kritizirala Hrvatsku dolazi sljedeća optužba. Riječ je o optužbi da Hrvatska u pravom smislu te riječi vodi ciljanu politiku vraćanja ilegalnih migranata u državu iz koje su došli.

  Ukratko oni su objavili istinu oko koje se skandaliziraju samo dušebrižnici. Riječ je o dušebrižnicima koji govore da Hrvatska okrutno postupa protiv osoba kojima je potrebna zaštita. Ono što ne govore je od koga ilegalni migranti traže zaštitu ? Da li je traže zaštitu od vlade Bosne i Hercegovine koja ih želi pobiti ili od vlada Sirije/Afganistana. Ako je ispravan odgovor broj dva tada se postavlja pitanje zašto u BiH nisu zatražili zaštitu ?

Za kraj ćemo samo navesti kako smo sigurni da Lighthouse reports neće protestirati ovo naše istraživačko novinarstvo. Oni se s tim bave kao i mi. Jedina razlika je da su oni za to bogato plaćeni.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lighthouse reports […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina