Nepostojeća Marija

  Tvornica lažnih vijesti ili drugim riječima Der Spiegel je ovo ljeto izmislila malenu migrantsku djevojčicu Mariju. Ta nepostojeća Marija je navodno preminula na granici Turske i Grčke.

  U određenom smislu ova priča je vrlo slična našoj domaćoj iz 2018 godine. Tada je Wadie Ghazi, ilegalni migrant iz Sirije prijavio gubitak djeteta. Po njegovoj priči Hrvatska policija ga je presrela 12 rujna 2018 i potom vratila u Bosnu i Hercegovinu. Tijekom ove akcije policija ga je odvojila od kćerke koja je nestala.

  Nekoliko dana kasnije on je ponovno ilegalno ušao na teritorij Hrvatske i prijavio nestanak djeteta. Na osnovu toga, važeće sirijske putovnice i pomoći promigrantskih nevladinih organizacija on podnosi zahtjev za azil. Ujedno on ostaje u Hrvatskoj kako bi pomogao u istrazi o nestanku kćerke.

  Sve u svemu on je kako to mediji govore digao domaću javnost i policiju na noge što je blago govoreći laž. Većinu Hrvata je bolila briga za to ili je znala da on laže pa Hrvate ta lažna vijest nije dignula na noge, ali je nacionalne medije.

  Na kraju, 3 mjeseca prekasno svi priznaju da je ilegalni migranti izmislio cijelu priču kako bi se dočepao Nizozemske. Za početak dovoljno nam je konstatirati da on niti nije imao kćer, a potom dolazi sve drugo. U to drugo spada da on niti nije bio izbjeglica iz ratom zahvaćene Sirije pošto ju je napustio u listopadu 2011 godine i preselio se u Libanon.

  Priča koju početkom ljeta 2022 godine prenosi Der Spiegel govori o grupi ilegalnih migranata na granici Turske i Grčke. Oni su se navodno nalazili na malenom riječnom otoku kada je djevojčicu Mariju ugrizao škorpion. Na kraju ona od tog ugriza umire jer im nemilosrdni Grci nisu pružili pomoć. To je priča koju prenosi Der Spiegel i potom svi svjetski mediji jer tko ne vjeruje Der Spiegelu ??

  Zbog te smrti čak je i Europska komisija osudila Grčku izjavom: „mi žalimo zbog izgubljenog života i podsjećamo sve na temeljnu važnost sprečavanja takvih tragedija u budućnosti”. Ona u tome nije bila jedina pošto su nevladine organizacije zatražile i dobile od Europskog „suda pravde” presudu kojom se naređuje Grčkoj da spasi migrante. Sve u svemu pod svim tim pritiscima Grčka vlada šalje policiju i prevozi 38 ilegalnih migranata iz „Marijine” skupine u Grčku.

  Potom s kolovoza 2022 kada Der Spiegel s 4 teksta diže buku i halabuku protiv Grčke zbog koje djeca umiru na granici skačemo u prosinac. Tada on objavljuje da vijesti koje je objavio o djevojčici Mariji i migrantima pa baš i nisu istinite. Pored ostalog Der Spiegel izjavljuje da neće niti napraviti izmjene u tekstovima na portalu jer to zbog netočnosti niti nije moguće nego će ih pobrisati.

  To nije moguće učiniti jer se ilegalni migranti nisu niti nalazili na teritoriju Grčke kada je dignuta uzbuna. Oni se nisu nalazili na teritoriju Grčke ili ničijem teritoriju niti kada su Europska komisija i Europski sud pravde naredili Grčkoj da ih spasi.      Oni su se tada nalazili na neupitnom teritoriju Turske,a na ničije područje stupaju tek kada je dogovoreno njihovo „spašavanje”.

   Ukratko Der Spiegel, Europska komisija i Europski sud pravde su bili glasogovornici migrantskih nevladinih organizacija. Svi oni skupa su u ovoj priči navodno bezpogovorno vjerovali riječima ilegalnih migranata jer samo poštene osobe ilegalno prelaze granicu. To mi u Hrvatskoj znamo iz našeg iskustva s “izbjeglicom”.

  Službeni mediji nam govore da se ova greška Der Spiegela ne može uspoređivati s onom iz 2018, ali to prepuštamo Vama za odlučiti. Na kraju krajeva Der Spiegel je institucija kojoj se vjeruje, je institucija koja kontrolira lažne vijesti za socijalne mreže !?

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina