Opet Der Spiegel

  Važan Njemački medij biva ponovno i ponovno uhvaćen u laži. Zbog toga mi ovdje i govorimo opet Der Spiegel kojemu je važnije „educirati” ljude nego ih pošteno informirati.

  Der Spiegel je internacionalno gledajući najvažniji, najugledniji njemački medij. Istovremeno je ovaj medij i najutjecajni njemački proizvođač lažnih vijesti u korist liberalnih, lijevih i globalističkih narativa. Ukratko on je glavni proizvođač lažnih vijesti kojima napada nacionaliste i protivnike migracija.

  Tijekom posljednjih 5-6 godina nekoliko puta se otkrilo da Der Spiegel bezobrazno laže nakon čega se izvinjavao zbog pogreške. Prvi put to biva kada ljevičarske ekstremiste uhićene u Francuskoj lažno predstavlja kao desničarske ekstremiste. Kada to biva otkriveno časopis se nevino izvinio zbog pogreške.

  Potom dolazimo do 19 prosinca 2018 godine kada Der Spiegel priznaje da je objavio cijeli tucet lažnih tekstova o biračima Donalda Trumpa. U centru ove afere se našao novinar Claas Relotius koji je do tada dobio bezbrojne novinarske nagrade.

  Govorimo ovdje o novinaru koji je prije svega pisao tekstove o migrantima i „Trumpovoj zemlji”. Za tekst o migrantima on 2017 godine dobiva Europsku nagradu, a ranije je dobio 2 Njemačke novinarske nagrade kao i onu CNN-a.

  Ovom lažnom novinaru i miljeniku medija je vjerojatno glave došao opis malenog američkog grada u kojemu vjerojatno nikada nije bio. U svom tekstu on grad opisuje kao mjesto u kojemu se stanovnici u mole Donaldu Trumpu,a čiji gradonačelnik hoda s pištoljem i na čijem ulazu piše Meksikancima zabranjen ulaz. Puno drugih stvari je napisao o ovom gradiću, ali to na kraju nema veze.

  Stanovnici gradića su godinu dana protestirali protiv te lažne vijesti, ali ih je Der Spiegel ignorirao sve do trenutka kada to više nije bilo moguće. Tada ovaj časopis izlazi s viješću da je otkrivao prevaru svog novinara koji je lažirao minimalno 14 tekstova. Komentirajući ta otkrića Njemačka državna medijska kuća izjavljuje da je riječ o opasnom izoliranom slučaju. Drugim riječima sve ostalo je OK.

  Tijekom korona pandemije Der Spiegel je bio zauzet pisanjem tekstova o nužnosti cijepljenja što nitko nije istraživao. Nakon popuštanja pandemije najugledniji Njemački časopis se vratio na stare staze laganja o jadnim migrantima.

  Počevši od 10 kolovoza 2022 godine Der Spiegel piše o jadnim ilegalnim migrantima blokiranim na tursko-grčkoj granici. Sastavni dio priče je bilo teško bolesno dijete koje na kraju umire na granici zbog neosjećajnih Grka koji mu nisu htjeli pomoći.

  U posljednjim danima 2022 godine Der Spiegel izlazi s viješću da je u kolovozu pisao neistine o migrantima. On izlazi s viješću da je jednostavno govoreći „nenamjerno” lagao o migrantima i donosi ispravak lažne vijesti. Jednostavno časopis je ponovno postao žrtvom svojih lažljivih novinara i on je potpuno nevin zbog prenošenja lažnih vijesti.

  Mi ćemo ovdje samo reći da Der Spiegel će biti vječito nevin za pisanje lažnih, promigrantskih, antinacionalnih vijesti. On će za to biti vječito nevin jer ga financira Bill Gates,a nama preostaje samo znati prepoznati lažnu vijest. Prvo pravilo u prepoznavanju lažnih vijesti nam govori da budemo posebno oprezni po pitanju vijesti koje igraju s emocijama. To je inače pravilno Njemačke državne medijske kuće Deutsche Welle pa Vas stoga upozoravamo na sve vijesti koje govore o jadnoj djeci, jadnim ženama i općenito jadnim žrtvama.

  Prekosutra ćemo više govoriti o najnovijoj potvrđenoj lažnoj vijesti Der Spiegela, a danas ćemo samo konstatirati još jednu stvar. Ona bi bila da Der Spiegel ima ili je imao najbolju ekipu za otkrivanje lažnih vijesti, ali ih nikad ne uspiju otkriti.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Opet Der Spiegel […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina