Čuvari režima

  Mi ne pravimo razliku između političkih sistema. Za nas postoje samo demokratski i autokratski režimi pa ćemo danas govoriti o čuvarima režima, o čuvaru demokratskih režima.

  Pojam čuvari režima nije naša izmišljotina nego parafraziramo Columbia University koji govori o „čuvarima novinarstva”. Normalno tu se govori o osobama koji su na sebe preuzeli ulogu čuvara zapadnih medija, čuvara režima.

  Glavni, možemo reći sistemski čuvar zapadnih režima je nama svima poznati Bill Gates ili prije svega njegova Bill & Melinda Gates Foundation. Postoje i drugi čuvari režima kao na primjer Jeff Bezos koji je preuzeo The Washington Post, ali oni igraju manju ulogu.

  Razlika između Billa Gates i Jeff Bezosa je da prvi ulaže u bezbroj medija dok Bezos u samo jedan. Zbog toga kada je The Washington post tekstom napao Elona Muska ovaj je samo odgovori: „pozdravi svog gospodara lutaka”.

  Taj pristup je nemoguć prema Gates koji financira stvarno bezbroj medija. Da li Vam se sviđa kako pišu britanski časopis The Guardian ili njemačke Der Spiegel ? Ako je odgovor pozitivan onda Vam se sviđaju razmišljanja Billa Gatesa. The Guardian Bill Gates financira s oko 100 tisuća dolara mjesečno, dok Der Spiegel s oko 64 tisuća dolara.

  Mnogi će sigurno reći da ovi mediji dobivaju novac za konkretne tematike, a ne općenito. Kao dokaz toga će navesti da tako piše u darovnicama što je istina. Ipak s druge strane čovjek treba biti potpuno naivan ako vjeruje da će Bill Gates financirati portale koji pišu ono što se njemu osobno ne sviđa.

  Općenito govoreći The Guardian iznimno pošteno prikazuje one koji ga financiraju i to treba pohvaliti. U Svom popisu on navodi Bill & Melinda Gates Foundation, Otvoreno društvo, Rockefeller Foundation i druge. Budimo realni pa priznajmo da je novac od financijera iznimno potreban The Guardianu kojeg više „nitko ne čita”. Riječ je o nekada važnim novinama koje su ispale iz britanskog Top 10 po čitanosti.

  Ukratko The Guardian i Der Spiegel su dva primjera kako Bill Gates financira i kontrolira „neovisne” medije. Inače stvarne cifre koje su dobili ovi mediji su duplo veće od navedenih brojeva, a to je prikriveno različitim financijskim trikovima.

  Po podacima koje spominje Columbia Journalism Review financira BBC, NBC, Al Jazeera, ProPublica, National Journal, Univision, Medium, Financial Times, The Atlantic, Le Monde, Texas Tribune i puno, puno drugih. Među tih puno drugih spadaju i oni koji ocjenjuju istinitost vijesti kao što su PolitiFact i USA Today.

  Na kraju ispada da je PolitiFact kojeg znači financira Bill Gates ocjenjivao istinitost vijesti o Bill Gatesu i korona cjepivu. Na kraje te vijesti o utjecaju Bill Gates na korona cjepivo su ispale istinite iako ih je kojim čudom PolitiFact proglasio lažnim !?

  Sve u svemu Columbia navodi da Bill Gates troši 250 milijuna dolara na financiranje zapadnih medija, ali to nije točno. Stvarni cifra je veća od 300 milijuna dolara pa nije teško zamisliti utjecaj koji on kupuje tim novcem.

  Inače njegovo financiranje ide puno dalje od medija i zahvaća praktički sve pore zapadnih društava. Što mislite koliko organizacija Bill Gates financira ? Ako mislite da govorimo o njih tisuću ili deset tisuća pogriješili ste. Po njegovim  službenim podacima od 31 listopada 2022 on financira 32 225 organizacija (slika, imamo popis).

  Zbog svega navedenog Bill Gates je neupitni „čuvar” zapadnih „demokratskih” režima. U određenom smislu kada pogledamo njegov utjecaj na borbu protiv korone i utjecaj na medije mogli bi reći da danas živimo u svijetu Billa Gatesa !?

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] pisanje lažnih, promigrantskih, antinacionalnih vijesti. On će za to biti vječito nevin jer ga financira Bill Gates,a nama preostaje samo znati prepoznati lažnu vijest. Prvo pravilo u prepoznavanju lažnih vijesti […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina