Kalifornija

  Naša priča o Kaliforniji je priča o visokim porezima i reparacijama, ukratko o političkim ludilu. U određenom smislu Kalifornija je priča o samoubojstvu zapada.

  Početkom 2021 godine smo govorili i o Kaliforniji i o baizuo osobama. Kineska definicija baizuo osoba nam inače govori: Baizuo osobe su opsjednute političkom korektnošću dok istovremeno ignoriraju stvarni svijet oko sebe. Svojim postupcima te osobe uništavaju vlastitu civilizaciju.

  Tada smo pored ostalog govorili kako Kalifornija svojim dizanjem poreza uspješno tjera korporacije s svog teritorija. Zbog toga se danas sve manje govori o sicilijskoj dolini, a sve više o sicilijskim brdima u Teksasu. Tijekom 2020 godine 39 korporacija se preselilo na silicijska brda gdje su se pridružili AMD-u, Dell-u i drugima.

  Nakon tog korporacijskog debakla Kalifornija priprema i drugi debakl. Riječ je o planu Kalifornije kojim se žele isplatiti financijske odštete raznim navodno oštećenim manjinskim grupama.

  Primjer kako stvari trenutačnu funkcioniraju u Kaliforniji dokazati ćemo pričom o nacionaliziranoj plaži. 1924 godine grad je nacionalizirao plažu u vlasništvu crnačke obitelji i za to platio nekakvu odštetu vlasnicima. Gotovo stoljeće kasnije Los Angeles je vratio plažu u vlasništvo potomaka ove obitelji zajedno s odštetom od 20 milijuna dolara. Toj cifri treba dodati i garantirana primanja od 413 tisuća dolara godišnje u bliskoj budućnosti (najam).

  Normalna osoba će prešutiti pitanje da li i bijeli vlasnici nacionaliziranih zemljišta imaju pravo na isplatu jer to nema smisla pitati. To bi otvorilo pitanje i da li Meksikanci imaju pravo na odštetu u Kaliforniji pa je bolje šutjeti.

  Sada kada smo vidjeli kako to u praksi funkcionira red je osvrnuti se na osnivanje Kalifornijskog komiteta za reparacije. Posao tog komiteta od 9 članova je odrediti „zasluženu” odštetu crncima za proživljenu diskriminaciju. Kritičari odluke o osnivanju komiteta smatraju da Kalifornija nije bila robovlasnička država pa nema smisla da ona isplaćuje reparacije. Taj argument su zagovornici odbili kao besmislen pa…

  Na proljeće 2022 godine ovaj Komitet donosi prvu važnu odluku. Glasovanjem 5:4 on presuđuje da pravo na reparacije imaju samo potomci crnaca koji su živjeli u SAD tijekom 19 stoljeća. Manjina je inače tražila da baš svi crnci koji sada u Kaliforniji imaju pravo na odštetu.

  U prosincu 2022 godine javnost je bila upoznata s drugom odlukom ovog komiteta. Ona govori da potomci crnaca koji su živjeli na području Kalifornije između 1933 i 1977 godine trebaju dobiti 569 milijardi dolara odštete.

  Po tom njihovom zaključku svaki crnac koji ispunjava uvjete bi trebao dobiti 232 200 dolara odštete iz proračuna Kalifornije. Sigurno je da komitet za reparacije neće stati na ovoj cifri jer se trebaju uzeti u obzir „rasističke” politike Kalifornije prije ovih godina i nakon njih. Mi ovdje govorimo o 85 godina ranijih „rasističkih” politika (1848-1933) i 45 godina kasnijih (1977-2022). Ako Komitet nastavi ovim putem svaki potomak crnaca koji su živjeli u SAD 1848 godine, a sada žive u Kaliforniji bi mogao dobiti milijun dolara.

  Nije nam teško zamisliti što će se dogoditi u Kaliforniji ako dođe do ove isplate, ali tu dolazimo i do drugog problema. Ako općenito govoreći Zapad, znači SAD i Europska unija odluče isplatiti odštete potomcima robova zar im to ne bi trebale platiti i afričke države ? Portugal, Španjolska, Velika Britanija nisu lovile crnce po Africi. Njih su zarobljavala afrička kraljevstva pa ih potom prodavala europskim i arapskim državama.

  Strogo tehnički sama Afrika, same afričke države snose najveću odgovornost za trgovinu robljem. One su stvarale robove, a Zapad i Arapi su ih samo kupovali !?

4.8 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina