IPCC

  Međuvladin panel o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda ( IPCC ) je poručio generalnom sekretaru Ujedinjenih naroda i drugima da paze što govore o klimatskim promjenama. U slobodnim medijima to bi bila vijest, ali…

  Kako bi razumjeli što se dogodilo trebamo prvo skočiti malo u prošlost u doba potpisivanja Pariškog klimatskog sporazuma. Riječ je o sporazumu kojeg su 12 prosinca 2015 potpisale praktički sve svjetske države. Ubrzo potom on biva i ratificiran tako da stupa na snagu 4 studenog 2016 godine.

  Cilj Pariškog klimatskog sporazuma je limitiranja rasta globalne temperature na puno manje od 2 stupnja celzija u odnosu na predindustrijsko doba. U stvarnosti cilj je zadržavanje porasta temperature na maksimalno 1.5 stupnjeva celzija u odnosu na predindustrijsko doba.

  Taj limit od 1.5 stupnjeva je postavljen u skladu s zaključcima međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC). On navodi tu granicu jer će nakon nje doći do drastičnog porasta klimatskih ekstremnih događaja,a ne zbog nekih drugih razloga.

  Kako je NASA izašla s podatkom da je 2022 godine globalna temperatura porasla 1.1 stupnjeva svima je postalo jasno da se zagrijavanje neće zaustaviti na 1.5 !? Obične građane to povećanje globalne temperature baš pretjerano i ne zanima pa je počelo njihovo medijsko teroriziranje.

  U određenom smislu vrhunac tog ljetnog teroriziranja postaje izjava generalnog sekretara Ujedinjenih naroda. Antonio Guterres od 27 srpnja 2023:

Srpanj 2023 će biti najtopliji mjesec u povijesti čovječanstva. Po službenim podacima prva 3 tjedna srpnja su bila najtoplija 3 tjedna u povijesti, 3 najtoplija dana u povijesti i najviša izmjerena temperatura oceana u ovom dijelu godine.

  Za velike dijelove Sjeverne Amerike, Afrike, Europe i Azije ovo je bilo okrutno ljeto. Za cijeli planet to je bila katastrofa,a po znanstvenicima za sve su krivi ljudi…

  …Era globalnog zagrijavanja je završila i počela je era ključanja planete. Zrak se ne može disati, vrućine su nepodnošljive, razine profita fosilne industrije su nedopustive, a isto vrijedi i za klimatsko nedjelovanje”.

  Na tu istovremeno histeričnu i depresivnu izjavu svog šefa je reagirao Jim Skea, novopostavljeni šef Međuvladinog panela o klimatskim promjenama. On je tu i sve slične izjave najoštrije napao preko njemačkih medija pošto su one po njemu kontraproduktivne.

  Jim Skea je konkretno izjavio:

Ako stalno šalješ poruku da smo osuđeni na istrebljenje tada paraliziraš ljude i blokiraš ih od preduzimanje akcije za borbu protiv klimatskih promjena.

  Svijet neće nestati ako se globalna temperatura poveća za više od 1.5 stupnja celzija u odnosu na predindustrijsko doba. To će biti opasniji svijet s povećanim brojem problema i socijalnih tenzija, ali to neće biti svijet koji prijeti istrebljenjem čovječanstva.”

  Ukratko on je poručio svom nominalnom šefu Antoniu Guterresu i svima drugima da prestanu srati o klimatskom kraju svijeta. Iskreno ne vjerujem da će ga itko poslušati pošto svi znamo da 100 puta ponovljena laž postaje istina.

  Za kraj ćemo samo ponoviti da smo mi ovdje svjesni globalnog zagrijavanja, samo da ne znamo koliko je to prirodni proces, a koliko je riječ o utjecaju ljudi. Isto tako volili bi vidjeti neupitne znanstvene projekcije što će se dogoditi kada/ako se ugasi najveća svjetska rijeka. Bez te projekcije nije moguće voditi znanstvene razgovore o klimatskom zagrijavanju.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina