Širenje straha

  Pretpostavljamo da ste svi primjetili medijsko širenje straha po pitanju klimatskih promjena ? Razlog za njega je nužnost edukacije pučanstva kako bi ono shvatilo da se svi skupa trebamo boriti protiv klimatskih promjena.

  Primjer toga teroriziranja javnost biva vijest od utorka 04 srpnja 2023 koja nam govori da je ponedjeljak bio najtopliji dan od početka mjerenja. Ukratko Američka National Oceanic and Atmospheric Administration izjavljuje da je 03 srpnja 2023 temperatura na Zemlji bila 17.02 stupnjeva. Riječ je po njima o prosječnog temperaturi kada uzmemo sva mjerenja na našoj planeti.

  Normalno nama u Europi ili ako želite na Balkanu, u Hrvatskoj to tako nije izgledalo. To nam tako nije izgledalo jer do sada imamo užasno kišovito proljeće i ljeto s nižim temperaturama. Inače najave za proljeće i ljeto su se dosta razlikovale od onoga što smo do sada imali.

  Na kraju je naš Državni meteorološki zavod bio prisiljen sramežljivo priznati pogrešku u prognozi za proljeće 2023. Mi smo najavljivali toplije proljeće od prosjeka, a to se pa baš i nije dogodilo.

  Vjerojatno je razlog za to bio da se meteorologija više bavi ideologijom klimatskih promjena nego stvarnošću ? To govorimo jer je 70-80 % prognoze za ljeto govorilo o klimatskim promjenama i navodnim katastrofalnim događajima u dalekoj budućnosti, a samo 20-30 % o ljetnoj prognozi.

  Na kraju i taj maleni dio objave koji je govorio o prognozi za ovo ljeto je bio blago govoreći čudan. S jedne strane nam se najavljuje kišno ljeto, a s druge natprosječne temperature zraka. Svi znamo da te dvije stvari pa baš i ne mogu ići zajedno, ali dogme se treba držati.

  Jedna od promjena koja se dogodila u posljednjim godinama su smjernice koje su dobile zapadne meteorološke službe. Od njih se traži da u slučaju jakih kiša, jakih vjerotrova, velikih vrućina ili hladnoća za sve optuže klimatske promjene.

  Razlog za to nije teško zamisliti, a nalazi se u „needuciranim” stanovnicima koji se protive borbi protiv klimatskih promjena. Kada kažemo needuciranim stanovnicima govorimo iz perspektive režima i elite, a ne iz razloga što su oni stvarno needucirani.

  Prosječnog stanovnika Hrvatske, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Poljske… boli briga za klimatske promjene. Njega zanima njegova kvaliteta života i kvaliteta života koju će imati njegova djeca normalno pod uvjetom ako ih ima. Obični stanovnik vrlo dobro zna da mjere za borbu s klimatskim promjenama ruše njegovu kupovnu moć, ruše njegovu kvalitetu života.

  To su ukazala bezbrojna državna i nedržavna ispitivanja javnog mijenja koja ukazuju da obični stanovnik podržava borbu protiv klimatskih promjena ako ta borba nema posljedica ne njegov stil života. Time želimo reći da on na primjer podržava sađenje drveća za borbu protiv klimatskih promjena, ali s druge strane i dalje zbog jeftinoće želi koristiti fosilna goriva.

  Kako bi se promjenilo takvo normalno razmišljanje stanovnika počelo ih se terorizirati vijestima o kraju svijeta ako ne promjenimo način života. U osnovi sve se svodi na priču o dizanju razine mora u slučaju otapanja svog leda zbog globalnog zagrijavanja. Kako za taj proces trebaju tisuće godina „needucirane” stanovnike za to boli briga”.

  U skladu s tim trebalo je promjeniti priču pa se govori o katastrofi 2100 ako ne zaustavimo globalno zagrijavanje. Riječ je o katastrofi pošto će razina mora do tada porasti 65 centimetara ako ne prestanemo koristiti stakleničke plinove. Riječ je inače o službenoj NASA i Europska unija poziciji koja nije uticala na „needucirane” stanovnike. Pozicija većine njih glasi „ja nemam kuću, vilu na moru” pa me boli briga za to čak i ako bi bila istina.

  Kako niti to nije funkcioniralo na oblikovanje javnog mijenja prešlo se na treću strategiju. Ta strategija koja je službeno aktivirana 2022 godine traži da meteorolozi u svojim objavama govore o klimatskim promjenama.

  Cilj toga je da se poveže vrijeme koje građani osjećaju na svojoj koži svaki dan s globalnim klimatskim promjenama koje ne mogu zamisliti. Znači meterolozi trebaju na primjer govoriti na najtoplije dane u godini „evo ovakvo vrijeme će imati svakog dana Vaši unuci ako ne prestanemo ispuštati stakleničke plinove”.

  To je strogo pojednostavljeno novi program kojim žele sve needucirane terorizirati, educirati u cilju prihvaćanja borbe protiv klimatskih promjena. Taj plan traži da meterolozi postanu glavni nositelji vijesti o klimatskim promjenama realno govoreći drži vodu i on bi mogao upaliti.

  Ukratko riječ je o planu indoktriniranja stanovnika da prihvaćaju sve niže i niže životne uvjete u cilju borbe protiv klimatskih promjena.

4 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Od početka srpnja su stanovnici Hrvatske i drugih zapadnih država izloženi režimskom teroriziranju o globalnom zagrijavanju. Službena priča govori da je 3 srpanj 2023 bio najtopliji u povijesti, potom su to ako ne […]

trackback

[…] nas koji ne histeriziramo o klimatskim promjenama. On se odlučio pridružiti medijsko-političkom širenju straha, teroriziranju stanovnika po ovom pitanju. Time želimo reći da se pobudnica bavi globalnim zagrijavanjem i da se njome […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina