Najtopliji srpanj

  Mediji nam već od početka srpnja govore da imamo najtopliji dan i tjedan u povijesti. Početkom kolovoza su nam stručnjaci i mediji nastavili istu priču govoreći da smo imali najtopliji srpanj u povijesti. Oni koji se ne slažu s tim stručnim i medijskim natpisima su nepismeni.

  Mi ovdje kao i mnogi koju nas čitaju spadamo u te nepismene. Nepismeni smo jer ne vjerujemo u dogme koje nam šalje režim. Nakon što smo to rekli vrijeme je da se prebacimo na analizu svega što je rečeno o najtoplijem srpnju u povijesti.

  Od početka srpnja su stanovnici Hrvatske i drugih zapadnih država izloženi režimskom teroriziranju o globalnom zagrijavanju. Službena priča govori da je 3 srpanj 2023 bio najtopliji u povijesti, potom su to ako ne griješimo govorili za 4 srpanj… Ukratko režim i mediji su napravili takvu klimatsku histeriju da je Međuvladin panel o klimatskim promjenama UN-a morao intervenirati.

  Taj panel je osjetio nužnost da intervenira pošto su režimske histerične vijesti stvarale kontraproduktivnu klimatsku depresiju. Riječ je inače o panelu koji praktički zahtjeva formiranje autokratskih režima po pitanje borbe protiv klimatskih promjena.

  S ovom pričom smo tako polako došli do 21 srpnja 2023 kada u medije izlazi vijest s sastanka NASA stručnjaka i novinara. Na tom sastanku Gavin Schmidt, glavni klimatolog američke svemirske agencije NASA izjavljuje: „srpanj 2023 će biti najtopliji mjesec u nekoliko posljednjih stoljeća, ako ne i tisuća godina”. Tu njegovu izjavu prenose svi zapadni mediji počevši od njemačkih državnih pa do onih u Hrvatskoj.

  Na kraju je srpanj završio i počeo kolovoz. To ujedno znači da su u javnost pušteni klimatski podaci za cijeli srpanj. Režimski podaci i mediji nam naravno govore da smo imali najtopliji srpanj u povijesti. Tradicionalni mediji su te podatke popratili naslovima u stilu;„Ovo je bio najtopliji srpanj u povijesti Zemlje”, dok su naslovi netradicionalnih bili u stilu;„Tvrde da se je srpanj bio najtopliji mjesec u povijesti”.

  Istovremeno mi u Hrvatskoj pa baš nismo osjetili te vrućine. U određenom smislu to nam potvrđuju i podaci Državnog hidrometerološkog zavoda. Po njima je srednja mjesečna temperatura u Hrvatskoj 2023 bila niža nego 2022 godine. Tu ćemo stati pošto je to dovoljno jer nema smisla navoditi kako smatramo da je temperatura bila još niža nego što navodi DHMZ.

  Slični podaci nam dolaze i s alpskih skijališta. Tamo nam govore da su skijališta prošlo ljeto bila zatvorena jer je se otopio sav snjeg. S druge strane ove godine su imali veći broj snježnih oluja s snježnom granicom na 2 500 metara.

  Ako se maknemo s našeg područja i Alpa pa bacimo pogled na Skandinaviju tamo ćemo otkriti sličnu situaciju. U Estoniji je srpanjska temperatura bila 1.2 stupnja niža od višegodišnjeg prosjeka. Slično je bilo u Latvija (1 stupanj niža), Litvi (0.7 niža), Danskoj (1.0 niža), Island (2 stupnja), Finskoj (oko 1 stupnja niža) i u Švedskoj (1 stupanj).

  Za kraj ove naše analize o srpanjskim temperaturama ćemo još samo pogledati što nam govori Copernicus Climate Change Service. Riječ je o znanstvenoj organizaciji koju je osnovala Europska komisija i koja je financirana iz proračuna Europske unije.

  Riječ je o organizaciji u kojoj sjede znanstvenici koji paze na svoju reputaciju pa su se profesionalno zaštitili. Time želimo reći kako u njihovom izvještaju piše da je srpanj bio najtopliji mjesec u povijesti,a nakon toga odmah navode da su do tog izračuna došli izmjenom metode izračuna temperature naše planete. Ukratko oni sami priznaju da su „malo namještavali rezultate”.

  Mogli bi još navesti da ovaj izvještaj kojeg citiraju svi tradicionalni mediji EU bez onog dijela o namještavanju navodi su iznimno visoke temperature bile izvan sjeverne hemisfere. U osnovni sjeverna hemisfera je po izvještaju imala iznimno kišni srpanj, ali bez obzira na to svijet je oborio klimatske rekorde !?

  Da li u to stvarno možemo vjerovati ?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina