Smireno o BLM

  Ovomjesečni incidenti u Francuskoj i pokušaj njihovih iskorištavanja nam ukazuje da je red govoriti smireno o BLM. Zbog toga čemo sada detaljno obraditi dva slučaja na koji se BLM aktivisti i danas pozivaju.

  Nakon incidenta u Francuskoj koji je doveo do masovnih nereda i pljački BLM aktivisti su se ponovno pozvali na slučaja Adama Traorea. Po nama pametnije bi bilo da taj slučaj zaborave i pozovu se na neki drugi ako žele ukazati na policijski rasizam.

  Naša poanta u ovom i dva druga slučaja je navesti osnovne podatke o događaju i podatke doveli do smrti žrtve. Sastavnio dio tih podataka predstavlja saznanja policije o osobi koju dolaze uhititi zbog kršenja zakona pa stoga njihovo navođenje ne predstavlja novo ubijanje umrlog.

  Adama Traora je u svom kratkom životu bio uhićen i osuđen za 5 različitih kriminalnih dijela dok je za njegov šesti zločin bila osuđena Francuska. Ukratko on je bio osuđen za pobunu i nasilje protiv policije, iznuđivanje, drogu i krađu. Zbog toga je dva puta bio završio u zatvoru iz kojeg izlazi samo dva mjeseca prije smrti.

  19 srpnja 2016 godine Adama Traora je s svojim bratom hodao Parizom kada im se približala policija. Cilj policije je bio uhititi Adamovog brata zbog iznuđivanja novca od invalida. Adama koji je u ovom slučaju bio nevin odlučuje bježati jer navodno nema osobne. Policajci su ga ulovili, ali im je on pobjegao pa su ga ponovno ulovili. Nepoznati suučesnik Adame je tada napao policiju što je njemu poslužilo za novi bjeg.

  Oni su ga potom ponovno ulovili čime bi priča normalno završila. Ona na iznenađenje policije nije završila jer je Adami Traora pozlilo. U trenutku uhićenja policija nije vjerovala da mu je stvarno pozlilo jer je to glumio kod svog ranijeg drugog bjega. Po dolasku u policijsku stanicu je Adamu Traori bila pružena najbolja moguće njega, ali ga se više nije moglo spasiti.

  Posthumno Adama Traore je inače bio osuđen i za silovanje zatvorenika dok je 2016 godine bio u zatvoru. Normalno posthumno se čovjeka ne može osuditi za zločin pa je Francuska isplatila financijsku odštetu silovanom zatvoreniku.

  Ovog slučaja se sjećamo jer su BLM aktivisti željeli iskoristiti nerede u Francuskoj za promociju borbe protiv rasizma. Lice te borbe protiv rasizma u Francuskoj je “nevina” policijska žrtva Adama Traora.

  Kao što je Adama Traore simbol borbe za prava crnaca u Francuskoj tako je to Dalian Atkinson u Velikoj Britaniji. Riječ je o bivšem igraču koji je bio igrao u prvim ligama Velike Britanije, Španjolske, Turske i Saudijske Arabije.

  Dana 15 kolovoza 2016 godine policija je bila pozvana u kuću Daliana Atkinsona koji je napao svog 85 godina starog oca. Po riječima brata Daliana Atkinsona:

Moj brat je prolupao. Bio je u manično-depresivnom stanju i ludo vikao. Uhvatio je mog oca za vrat i vikao da će ga ubiti. Istovremeno je vikao da je ubio mene, mog brata Paula i moju sestre Elaine i da je sada došao po njega”.

  Tu situaciju je policija zatekla po ulasku u njihovom dom. Policija je Daliana Atkinsona pokušala smiriti taserom, električnim šokom, ali to ga nije zaustavilo. Na kraju je policija bila prisiljena 3 puta koristiti taser da bi oborila Daliana Atkinsona i spasila život njegovom ocu. Treći udarac taserom je izazvao srčani udar kod Daliana Aktinsona koji je potom preminuo. Nužno ovdje isto biva navesti da je Daliana policajac udario u glavu nakon što je on bio na zemlji !?

  Ako pitate aktiviste i zagovornika borbe protiv policijskog rasizma policija je upotrijebila pretjeranu silu koja je dovela do smrtnog slučaja. Na kraju je tako presudio i sud, a i mi ćemo se složiti da je udarac dok je Dalian bio na podu bio nasilnički i potpuno nepotreban. Po svim drugim pitanjima je za nas ovdje policija postupila pravilno jer jedina druga mogućnost je bila dopustiti Dalianu da ubije oca.

  Sve u svemu Adama i Dalian su „heroji” Black Lives Matter pokreta u Europi. Koliko to ima smisla možete sami zaključiti iz ovog teksta kojemu je inspiraciju dao novi zahtjev za održavanje novih BLM prosvjeda u Francuskoj povodom slučaja Adama Traore.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina