Najveća rijeka

  Najveća rijeka je po mišljenju gotovo svih Amazona. To je točno ako gledamo kako teču nadzemne pitke vode, ali ako gledamo sve onda je ona daleko od najvećih.

  Najveća rijeka na svijetu je u stvarnosti Golfska struja. U njoj se kreće 30 puta više vode nego u svim kopnenim rijekama zajedno. Problem je da ova rijeka polako, ali sigurno umire.

  U osnovi sustav struja u Atlantskom oceanu je prilično jednostavan i efikasan. Morska voda koja se zagrijava području ekvatora uz istočnu obalu SAD putuje na sjever. Taj put završava u Labradorskom more gdje se ona susreće s hladnom morskom vodom. To rezultira sada obrnutim smjerom kretanja uz zapadnu obalu Europe. To voda, to morska struja, rijeka sada teče od sjevera prema ekvatoru gdje će se ponovno zagrijati i krenuti na sjever.

  Odavno se zna da ova najveća svjetska rijeka polako slabi. Od kraja malenog ledenog doba koje završava 1850 godine morske struje Atlantika postepeno slabe. U određenom smislu možemo reći da što je planeta toplija to je golfska struja slabija. Riječ je o jednom od prirodnih planetarnih okidača koji automatski hlade planetu kada se ona previše zagrije.

   Taj prirodni sustav regulacije globalne temperature nam ujedno objašnjava dosadašnje klimatološke promjene. On nam objašnjava kako se klima mijenjala od rimskog toplog razdoblja do hladnog razdoblja u 5 stoljeću. Kasnije se ta priča ponovila s toplim razdobljem 1000 godine pa hladnim koje završava 1850 godine.

  Kao što smo vidjeli Europska unija se nalazi na putu u kolektivno klimatološko samoubojstvo putem zelene transformacije. Cilj te zelene transformacije je zaustavljanje zagrijavanja planete u doba kada se naša planeta priprema da sama to učini.

  Studija koja je izašla u stranim i domaćim medijima početkom kolovoza nam tako govori da se sustav struja Atlantskog oceana, motor klime na sjevernoj hemisferi gasi. Potom se navodi da je taj sustav struja „najslabiji” u posljednjih tisuću godina. Ispadne da je taj sustav trenutačno isto tako slab kao prije tisuću godina kao kada je bilo ranije toplo razdoblje. Stvarno smo šokirani !?

  Ukratko nema veze da li govorimo o zagrijavanju ili hlađenju planete čiju najavu predstavlja gašenje najveće rijeke. Važno je o nečemu paničariti, o nečemu histerizirati kako bi se upravljalo emocijama stanovnika. Normalno bonus u svemu tome je profit koji može biti, koji će biti izvučen zahvaljujući ovom histeriziranju.

  Nužno nam je na kraju dodati kako je gledajući iz perspektive financijske industrije svaka promjena loša. Ona narušava status quo i stabilnost profita pa je stoga najbolji model onaj stagnacijski.

  Mi tu moramo dodati da Europskom unijom upravljaju bezimeni birokrati koji mrze promjene. U određenom smislu Europska unija je stvorena kalkulacijama, ona živi uz pomoć kalkulacija i ona će postati živa smrt zahvaljujući kalkulacijama. Živa smrt pošto joj kalkulacija neće dopustiti umrijeti iako će svi tražiti njemu smrt da bi se riješili patnji.

  Za kraj moramo ponovno naglasiti da prestanak postojanja Golfske struje predstavlja prirodni proces hlađenja planeta. Taj proces se ponavljao milijunima godina. Samo iznimno arogantne osobe s božanskim kompleksom se mogu protiviti ovom procesu i histerizirati oko njega.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Taj faktor koji urušava ovu priču je najveća rijeka na svijetu. Za one koji ne znaju red je reći da govorimo o Golfskoj struji koja zagriva sjeverni Atlantik. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina