Razgovor s Marijanom Pavličekom

  Poštovani saborski zastupniče Pavliček za početak moramo konstatirati da Vas baš i nema u medijima. Od početka Vaše političke karijere najčitaniji internet portal u Hrvatskoj Vas je spomenuo manje od 20 puta ?

  Slažem se s Vama, no to je samo još jedan dokaza, da je većina medija u Hrvatskoj izrazito lijevoliberalno orijentirana, te političarima s desnog spektra djelovanja je jako teško dobiti ozbiljnijeg medijskog prostora. Iako sam jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika iz pete izborne jedinice, sa brojnim inicijativama, među njima i Zahtjevom prema Ustavnom sudu glede ocjene ustavnosti novog Zakona o lokanim izborima izuzetno je sve to slabo popraćeno u ‘hrvatskim’ medijima.

  No to me neće pokolebati da i dalje aktivno sudjelujem u saborskim raspravama, štiteći interese suverenističkih birača i promovirajući takvu vrstu politike. Na sreću živimo u informatički osviještenom društvu, pa naše poruke najčešće preko društvenih mreža dopru do naših sugrađana.

  Prije četri dana smo se na Hladna istina bavili užasnim demografskim podacima o Hrvatskoj u protekloj godine !?

  Demografija je pitanje svih pitanja u RH. Hrvatska je demografski opustošena, no vladajuća garnitura o tome uopće ne mari, Vi danas, posebice u Slavoniji, Baranji, Srijemu, Banovini ali i Dalmatinskoj zagori imate naselja, koja su u svega dvadeset godine izgubila više od 40% populacije, što je zastrašujuće.

  Iako smo u gradu Vukovaru, gdje sam sedam godina bio zamjenik gradonačelnika donijeli upravo na inicijativu moje stranke niz demografskih mjera (sufinanciranje troškova stanovanja za obitelji sa troje i više djece, besplatne radne bilježnice i preobuku za naše osnovnoškolce) mišljenja sam da se demografijom ne bi trebale baviti jedinice lokalne samouprave, već isključivo državna vlast, koja ima jače resurse posebice u financijskom smislu.

  Nažalost mi ni dan danas nemamo demografsku strategiju. Smatram da u proračunu mora biti minimalno osigurano 3 milijarde kuna za demografsku revitalizaciju. Na žalost, vladajući moje amandmane na trenutni proračun vezano za demografiju su naravno odbili.

  Smatram da je jedna od najučinkovitijih mjera za demografsku obnovu tzv. Mjera Majke odgojateljice, kojom bi se svim majkama sa troje i više djece osigurale mjesečna primanja ali i uplate za zdravstveno i mirovinsko osiguranje do 15. te godine života najmlađeg djeteta. Ova bi mjera posebice došla do izražaja u pasivnim krajevima, gdje su plaće za 30 % niže od državnog prosjeka.

  Trenutačno se priprema veliko ujedinjenje stranaka desnice. HKS čiji ste predsjednik će se ujediniti s HRAST-om, Generacijom Obnove i Neovisnima za Hrvatsku. Tim ujedinjenjem će prestati postojati Vaše stranke i u pravom smislu će zaživjeti Suverenisti. Moramo priznati da taj dogovor na desnici koja pati od bezbroj umišljenih Napoleona predstavlja iznenađenje !?

  Desnica u Hrvatskoj se u zadnjih 20 godina stalno cjepka i rastače, gotovo do neprepoznatljivosti. Tome su najviše doprinijeli čelni ljudi gotovo svih desnih stanka, jer su uvijek imali preveliki ego, te su radije bili prvi u stranci sa 0,1% potpore već dio neke šire priče koja bi bila puno utjecajnija. Toga sam već godinama svjestan i glavni cilj mi je okupiti što širu političku grupaciju, koja će biti bitan faktor u hrvatskoj politici. To su uvidjeli i kolege iz HRAST.a, GO-a i NHR-a , te nam je cilj krajem rujna održati ujediniteljski sabor Hrvatskih suverenista. Uvjeren sam da ćemo nakon tog ujedinjenja biti ozbiljna politička opcija u Hrvatskoj, koja ima svoju glavu i rep i koja će voditi istinsku suverenističku politiku i neće pognuti glavu ni pred kim, niti će mijenjati svoje stavove ovisno o dnevnopolitičkim situacijama.

  To ujedinjenje se događa u doba rasula Domovinskog pokreta. Mnogi ovu stranku otpisuju, ali pri tome zaboravljaju na 3 godine vremena i financijske izvore na osnovu dosadašnjih ostvarenih izbornih rezultata. Kakvo je Vaše mišljenje ? Da li će DP s kojim ste koalirali 2020 godine biti relevantan i na sljedećim izborima ?

  Žao mi je kada se ovakvi sukobi događaju na desnom političkom spektru, jer koristi od istih može imati samo HDZ. No, iskreno, mislim da se DP teško može oporaviti nakon svih ovih unutarstranačkih sukoba. I mislim da će teško itko uspješno uspjeti zamijeniti Miroslava Škoru, s obzirom na ovakvu vrstu njegova odlaska, pod vrlo čudnim i danas još uvijek nerazjašnjenim okolnostima. Sve me to podsjeća na odlazak Ruže Tomašić iz nekadašnjeg HSP AS, gdje je nakon toga došlo do totalnog rasula stranke na terenu. No, vrijeme će pokazati u kojem smjeru će ići DP. Želim im svu sreću.

  Mi jedino što ćemo kao suverenisti i dalje propagirati, a to je da zajedništvo istinskih domoljubnih stranaka i dalje nema alternativu.

  Glavni razgovor za naš današnji razgovor je referendum o ulasku Hrvatske u eurozonu. Dvije trećine Hrvata smatraju da Hrvatska nije spremna za ukidanje kune, ali vlada nastavlja po svome !?

   Hrvatska vlada je vlada koja se klanja Bruxellskim moćnicima, te pritom ne vodi brigu o hrvatskim nacionalnim interesima. Već mjesecima Vlada RH promovira kampanju o uvođenju Eura kao nacionalne valute. Već se biraju likovi na kovanicama, a da pri tom hrvatski narod nitko nije pitao pristaje li na uvođenje Eura. Vladajući stalno upozoravaju da smo se obvezali prilikom ulaska u EU i uvesti euro kao nacionalnu valutu, međutim nitko od naših sugrađana nije o tome jasno i detaljno bio informiran. Međutim nigdje nije navedeno, koji je krajnji rok uvođenja eura. Hrvatska u ovom trenutku definitivno nije spremna na promjenu valute.

  Koji su Vaši razlozi za zadržavanje kune, protiv uvođenja eura u bliskoj budućnosti

  Uvođenjem eura doći će sigurno do povećanja maloprodajnih cijena te pada životnog standarda građana. Gospodarski razvijenije zemlje su to osjetile, a kamoli ne jedna Hrvatska. U slučaju globalne financijske krize Hrvatska ne može upravljati sa svojim monetarnim sustavom, već ovisi o politici Europske unije.

  Ne smijemo niti zaboraviti da gubitkom nacionalne valute Hrvatska gubi monetarni suverenitet.

  Ugledajmo se i na druge članice EU-a kao primjerice Danska, Švedska, Mađarska, Češka, Poljska koje nisu niti planiraju uvesti euro.

  Kada gledamo koliko je potpisa potrebno za organizirati referendum u Hrvatskoj pa usporedimo taj broj s onim u Švicarskoj padne nam mrak na oči. Hrvatska praktički ima zakon o zabrani referenduma, a ne o održavanju referendumu !

  Slažem se u potpunosti s Vama. Daleko smo mi od Švicarske u svakom pogledu. Nažalost postojeći Zakon kaže da moramo sakupiti 10% potpisa svih birača, to je nekih 380.000 potpisa. Neće biti lako, no uvjeren sam da ćemo sa kvalitetnom medijskom kampanjom osigurati dovoljan broj volontera, te uz stranačku infrastrukturu, te potporu još nekih stranaka koje će se uključiti, tu prvenstveno mislim na HSP uvjeren sam da ćemo sakupiti daleko više od potrebitog broja potpisa građana.

  Sakupljanje potpisa planiramo provesti od 17. do 31. listopada. I ovim putem pozivam sve zainteresirane volontere da se prijave preko naše facebook stranice ”Zaštitiomo hrvatsku kunu” kako bi ih imali u bazi.

  Da li očekujete probleme u slučaju održavanja referenduma kao one što je imala referendumska inicijativa o Istanbulskoj ? Govorimo o tome da neki gradovi nisu dopuštali skupljanje potpisa za referendum !?

  Nadam se da neće biti većih problema, jer ovo nije ideološko pitanje. No treba ipak biti na oprezu i biti spremana na sve moguća podmetanja od strane neistomišljenika.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sandrine Salazar
2 godine prije

Žao mi je što vas mogu kontaktirati, upravo sam primijetio Vaš profil i mi razumijemo da ste osoba koja mi treba. Moje ime je Sandrine Salazar i živim u Parizu. Imam tešku bolest koja me je osudila na smrt. Bio je to rak grla i imao sam 570.000 eura u banci naslijeđa koju sam htio prenijeti poštenim i pouzdanim ljudima kako bi ga mogli efikasno koristiti. Imam naftnu kompaniju, imam 76 godina, izgubila sam muža u vrlo bolnoj nesreći. U to vrijeme nisam se mogla udati, nisam imala djece. Želim dati svoj doprinos prije nego što umrem, jer mi je… Čitaj više »

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina