Hrvatske kovanice eura

  Hrvatske kovanice eura i razgovor o njima predstavlja jedan od najboljih dokaza da Plenkovića možemo smatrati nasljednikom Sanadera. Premijer Sanader nas je uveo u NATO priznajući da mu se Hrvati protive,a premijer Plenković nas tako uvodi u euro.

  Za početak nužno nam je navesti kako vlada i HNB tvrde ponovno i ponovno da većina Hrvata podržava euro. Ako stvarno Hrvati podržavaju euro nema smisla protiviti se referendumu. Kada bi vlada u tu tvrdnju stvarno vjerovala tada bi pozvala na referendum i proglasila ga festivalom demokracije.

  Pretpostavljam da bi svi mi mogli razumjeti PR beneficije za vladu kada bi ona organizirala taj festival demokracije. Andrej Plenković bi u medijima ponosno tvrdio kako on sluša svoj narod i svi bi mu pljeskali. Znači političke beneficije bi za njega i HDZ bile enormne.

  Stvarnost je inače vrlo različita od onog što propagandno ponavljaju vlada i HNB. Oni vole ponavljati ponovno i ponovno, prati mozak riječima da Hrvati podržavaju uvođenje eura. Postoji razumna vjerojatnost da je riječ o istinitom podatku.

  Ono što se prikriva tim propagandnim ili kako to Europska komisija voli govoriti informativnim podacima je stvarnost. Ta stvarnost nam glasi da 2/3 Hrvata smatra kako nismo spremni za uvesti euro. Znači Hrvati podržavaju uvođenje eura, ali jednog lijepog dana kada budemo spremni. Nikako ne podržavaju njegovo uvođenje 2023 godine !?

  To je jedan od razloga zašto se vlada i HNB boje referenduma o euru. Drugi razlog je što „stručnjaci” smatraju da narod nije dovoljno pismen da odlučuje o uvođenju eura. Taj argument je inače zanimljiv iz dva razloga. Prvi bi bio da oni tvrde kako je narod bio dovoljno pismen da odluči o izlasku iz Jugoslavije i ulasku u Europsku uniju, ali da sada to više nije.

  Drugi razlog bi bila pismenost tih samih stručnjaka koji bi trebali odlučiti o uvođenju eura. Mi svi znamo da su oni nepismeni. To vidimo svaki put kada čitamo o gospodarskom propadanju Hrvatske na gospodarskim ljestvicama. To znamo svaki put kada čitamo koliko je mladih otišlo prošle godine iz Hrvatske. Jednostavno naši stručnjaci su pogrešili u više manje svemu, ali oni ipak traže da se njih sluša. Oni ipak tvrde da su oni pismeni za razliku od nepismenih građana.

  Dodatni razlog protiv referenduma koji vlada voli spominjati je da bi to bio referendum o vladi,a ne valuti. Naš odgovor na taj argument glasi da građani imaju pravo odlučiti da li vjeruju u sposobnost onih koji donose takvu odluku.

  Sve u svemu namjesto da danas razgovaramo o beneficijima i štetama od uvođenja eura mi govorimo o kovanicama. Vlada je odlukom o Tesli odlučila nahraniti domoljube ili navodne domoljube ciljano izazivajući svađu s Srbijom. Vučić je u toj provokaciji lijepo spustio Plenkoviću navodeći da će Srbija prvi put u svojoj povijesti ove godine gospodarski prestići Hrvatsku.

  Jednostavno dok lažni domoljubi uživaju u svađi s Srbijom oko Tesle mi gubimo svoju financijsku suverenost. Bilo bi dobro pitati naše branitelje koji danas podržavaju euro,a prije 30 godina su išli u rat s povikom hrvatski novac u hrvatskom džepu kako se osjećaju ?

  Ako uvođenje eura ne dovode do kolapsa popularnosti HDZ-a onda ne znamo što to više može učiniti. Za kraj ćemo još samo navesti da je Švedska dokazala kako euro nije naša neminovnost !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina