Olimpijada i politika

  Olimpijada i politika su dva prijatelja još od prvih antičkih olimpijskih igara pa sve do danas. Jedino što se promjenilo u međuvremenu je drugačiji propagandni način kako se Olimpijade modernog doba koriste.

  Najbolji ideološki primjer tog korištenja Olimpijade je priča o crnom američkom atletičaru Jesse Owensu. On je na Olimpijadi u Berlinu 1936 godine osvojio četri zlatne medalje dok je Adolf Hitler sve to promatrao iz počasne lože. Ukratko potomak crnih robova je porazio predstavnike super rase usred Berlina.

  Službena priča nam potom govori da je Hitler odbio čestitati crnom Jess Owensu na osvajanju olimpijskog zlata. U stvaranju tog mita su ignorirani svi dokazi u suprotno počevši od nacističkog dokumentarnog filma koji je prikazao elegantnost njegovih pokreta pa do samog Jesse Owensa.

  Čak niti činjenica da je Jesse Owens izjavio kako mu je Hitler čestitao nije ubila taj ideološki stvoreni mit. Pri tome on je još 1936, znači odmah nakon olimpijade izjavio:”Nije me Hitler uvredio nego naš predsjednik koji mi nije čestitao niti telegramom”.

  Namjesto da te 1936 godine zapadni režimi koriste moć kako bi zaustavili Hitlera oni su se igrali lažima. Time su postali suučesnici u pokretanju Drugog svjetskog rata.

  Drugi i treće primjeri korištenja Olimpijade za ideološku propagandu koje ovdje spominjemo se događaju upravo sada. U srijedu 28.07.2021 na olimpijskim igrama u Tokiju ženski veslački tim Poljske je osvojio srebrnu medalju.

  Jedna članica ovog veslačkog tima je pripadnica LGBT zajednice što potom biva iskorišteno u propagandne svrhe. Prvo je ona na televiziji pozdravila svoju ljubavnicu, a potom su opozicija i mediji koji je podržavaju napali vladu. Oni su je napali komentarom zašto vlada i predsjednik nisu odmah čestitali veslačkom timu ? U tim propagandnim napadima se više nije govorilo ženskom veslačkom timu Poljske nego o „Katarini i poljskim veslarkama bez čestitki”. Nužno nam je za kraj ove priče naglasiti da je predsjednik Duda 27.08.2021 čestitao osvajanje medalje. Po očekivanju time priča nije završena jer samo čestitanje ili ne nikada nije bilo važno. Za kraj ove priče nužno nam je naglasiti da opozicija za razliku od vlade podržava LGBT zajednicu.  

  Za kraj naše priče red je navesti Laurela Hubbarda koji/koja pokušava osvojiti medalju u ženskom dizanju utega. Olimpijski komitet je pohvalio hrabrost i upornost Laurela Hubbarda koji će u ponedjeljak postati prvi trans sportaš u povijesti igara.

  Općenito postoji znanstveni konsenzus da Hubbard ima fizičke prednosti nad drugima, ali uključivost ima prednost. Osnovni problem s Hubbard i drugim sportašicama koje su rođene kao muškarci je biologija. Prosječni biološki muškarac ima 65 % jače noge i 90 % jači gornji dio tijela od prosječne biološke žene. Zbog toga u dizanju utega gdje se Hubbard natječe prvaci muških kategorija dižu 30 % veći teret od prvakinja !?

  Sličnu situaciju imamo i u ostalom sportu. Allyson Felix je atletičarka koja je osvojila najveći broj medalja na svijetu. Njen najbolji rezultat na 400 metara s druge strane svake godine nadmaši 15 tisuća bioloških dječaka i muškaraca.

  Kada su Serena i Venus Williams bile na vrhuncu svoje teniske moći one su bacile izazov tenisačima. Izjavile su da mogu pobjediti bilo kojega tenisača što se nalazi ispod 200 mjesta na svjetskoj ljestvici. Izazov je prihvatio Karsten Braach koji se tada nalazio na 203 mjestu. Iako uopće nije trenirao za meč on je prvo porazio Serenu Williams 6:1, a potom Venus Williams 6:2. Time je priča bila okončana.

  Kako god da okrenemo današnja Olimpijada se koristi za promociju progresivnih vrijednosti zapadnog društva. Ako ništa drugo mi smo uvjereni da zagovornici ovih vrijednosti neće dobiti rezultate koje su očekivali. Po ovom pitanju cost benefit će im biti negativna bez obzira na to koji spin bace.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina