Traverse City

  Traverse City je maleni gradić u SAD s 14 tisuća stanovnika. Znači malo je veći od naše Županje, a bez obzira na to postao je jedan od centara borbi oko rasne teorije.

  Traverse City se već odavno smatralo uzornim američkim progresivnim gradićem. Zbog te progresivnosti sada već davno ga je Michael Moore izabrao za održavanje svog filmskog festivala. Za one koji ne znaju Michael Moore je najnagrađivaniji američki režiser dokumentarnih filmova. Politički gledajući čovjek je prije svega poznat po svojoj otvorenoj mržnji prema američkim predsjednicima iz Republikanske stranke. Znači kada takva osoba otvori festival u nekom gradu svi vrlo dobro znamo pozicije tamošnjeg stanovništva.

  Politički smjer stanovnika Traverse City možemo pogledati i uz pomoć rezultata izbora. Tamošnji glasači su još 2015 godine izabrali za svog gradonačelnika Jim Carruthersa iz Demokratske stranke. Riječ je inače o jednom od prvih izabranih otvoreno LGBT gradonačelnika u SAD.

  Sve u svemu riječ je o lijepom malenom progresivnom gradu koji je pored ostalog bio proglašen najljepšim malenim gradom Amerike. Stoga nitko nije očekivao ono što se tamo događa ove godine !?

  Tinejdžeri kao tinejdžeri se svugdje bore protiv „vlasti” i svojih roditelja kako bi nešto dokazali sebi i svijetu. U skladu s tim dok je de facto BLM postao državna ideologija oni su napravili nešto potpuno suprotno. Oni su održali virtualnu trgovinu robljem s tim da su kao robove koji se kupuju i prodaju uzeli afroamerikance koji žive u susjedstvu.

  Kada je to otkriveno u Traverse City je pokrenuta rasna oluja. Činjenica da u gradiću 90 % stanovnika čine osobe koje se deklariraju kao bijelci, a samo 10 % kao crnci nije imala nikakve veze.

  Sve u svemu kada ovaj incident izlazi u javnost dolazi do očekivane reakcije školskog sustava. On donosi rezoluciju u rasnoj jednakosti. Tom rezolucijom se prisiljava profesore na dodatne edukaciju i educiranje djece prema povjesnim pogledima koje imaju manjine. Pored ostalog rezolucija poziva da se povjesno marginalizirani autori dodaju školskim knjižnicama i da se promjeni gradivo u školama kako bi se na društvenu jednakost gledalo iz perspektive manjina.

  Ta rezolucija je dobila punu podršku manjina, ali ona rezultira pobunom „progresivnih” bijelih glasača. Ti pobunjeni progresivni bijeli glasači sada viču da je riječ o kritičkoj rasnoj teoriji i da oni tako nešto ne dopuštaju.

  Zbog toga se na kraju održao sastanak školskog vijeća na kojemu su govorili roditelji. Po klasičnom modernom američkom principu na početku su govorili roditelji koji podržavaju raznolikost. Oni su satima govorili kako je raznolikost lijepa, dok su roditelji koji se protiv BLM i kritičkoj teoriji čekali. Na kraju je jedan od njih ustao i upitao školsko vijeće:”objasnite da li je boja kože važna i objasnite zašto je potrebna rezolucija ?”

  To je dovelo do drugog sastanaka školskog vijeća i roditelja koji je održan 28 lipnja 2021. Ovaj put su se protivnici kritičke teorije rase bolje organizirali pa su „izmasakrirali” školsko vijeće. Suočeni s takvim otporom pripadnici školskog vijeća su izašli s drugom djelomično izmjenjenom rezolucijom.

  Time priča nije bila završila pošto je prošlog tjedna donesena treća rezolucija,a uskoro možemo očekivati četvrtu. Ukratko ovo je bila naša priča o progresivnom, najljepšem malom gradu u SAD koji se pobunio protiv nove ideologije.

Pretpostavljamo da progresivne stanovnike ovog grada sada drugi nazivaju rasistima i nacistima.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina