Mladi Poljaci

  Mladi Poljaci predstavljaju sve ono što Europska unija mrzi. Njihovo domoljublje predstavlja sve ono što užasava eurokrate koji zagovaraju multikulturalizam i globalizaciju.

  Priču o mladim Poljacima ćemo započeti još 2016 zahvaljujući tekstu portala Open Democracy. To je doba kada nakon formiranja tamošnje sadašnje vlade. Svi su znali da će stranka Pravo i pravda pobjediti na parlamentarnim izborima 2015 godine, ali nitko nije očekivao njeno formiranje vlade.

  Do formiranje vlade će na kraju doći nakon iznenađujeće uvjerljive pobjede ove stranke čemu su pomogli mladi. Riječ je o mladim Poljacima koji su se osjećali izdanima od ranije teoretski konzervativne stranke koja podržava ekonomski liberalizam. Mladima se život tijekom njene vladavine nije poboljšao niti im se poboljšao zbog EU pa su donijeli racionalnu odluku.

  Čak je i Open Democracy priznao to nezadovoljstvo mladih Poljaka 2016 godine samo što je on to drugačije interpretirao. Po njima nezadovoljstvo životnim uvjetima je omogućilo da oni budu začarani ksenofobičnim i euroskeptičnim pozicijama.

  Sada skačemo tri godine u budućnost. Sada skačemo u 2019 godinu kada je  njemačka državna medijska kuća Deutsche Welle govorio o mladim Poljacima. Tekst počinje pričajući o proslavi 100 godina neovisnosti Poljske kada su mladi ponosno hodali kroz Varšavu. U tekstu se govori da mladi podržavaju domoljublje i da glasuju za desne stranke.

  Nakon toga Deutsche Welle kako je 2/3 mladih 2015 godine na izborima podržalo stranke desnice. Na tim izborima je njih 27% bilo glasovalo za stranku Pravo i pravda, a 21% za desniji Kukiz’15.

  Ispitivanje javnog mijenja mladih održano u studenom 2018 godine je bilo ukazalo na pravi smjer njihovog razmišljanja. To ispitivanje je ukazalo da su mlađi od 30 godina ponosni Poljaci koji sanjaju brak i vjeruju vladi. Samo 9 % njih ima kozmopolitanske pogleda i vjeruju u pravo da se bude različit.

  Gledajući dalje rezultate tog ispitivanja vidimo da mladi Poljaci uspoređuju stabilnosti i sigurnost Poljske s nesigurnošću svijeta. Oni smatraju da je Poljska enklava sigurnosti u nesigurnom svijetu. Činjenica da je njih 75 % protiv primanja izbjeglica ne predstavlja neko iznenađenje u usporedbi s drugim državama.

  Vremenski posljednja analiza o tamošnjim mladima koju ovdje gledamo je ona iz 2020 godina. Riječ je o tekstu koji govori o glasovanju mladih na parlamentarnim izborima održanim krajem 2019 godine. Tamo sve prije svega konstatira iznenađenost ulaskom ekstremno desne Konfederacije u parlament. Ova stranka je tamo ušla prije svega zbog mladih pošto joj je njih 20 % dalo svoje glasove.

  To autoru vezanom s nevladinim udrugama ukazuje da je riječ o promjenama u poljskom društvu vezanim s identitetom i kulturom. Po njemu sve što je u Poljskoj napravljeno proteklih godina je bilo vezano s podrškom nativističkim i nacionalistićkim pogledima.

Nama na Hladna istina jedino nije jasno što je loše u ljubavi prema svojoj domovini i nacionalnoj kulturi ? Mi smatramo da samo mrtve duše ne vole svoju domovinu čime smo sve rekli !?

  Poljska ujedno pokazuje svima nama u Hrvatskoj kako dalje. Kako vratiti ponos i volju mladim Hrvatima ? Kako se transformirati da ujedno postanemo uspješna država. Za početak te transformacije prvo trebamo odustati od borbe crvenih i crnih. Cilj te njihove navodne borbe je samo da nas izigraju, da nas prevare. Taj dio ne smijemo nikada zaboraviti.

4 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina