Zeleno samoubojstvo

  Zeleno samoubojstvo je najkraće ime onoga što će biti počinjeno zelenom trasformacijom u Europskoj uniji. Zašto tako reći ćemo pozivajući se na primjer Njemačke.

  Kao što smo u ranijem tekstu naveli:”Izvještaji vlade i ministarstva ekonomije su nerealno, nemoguće optimistični o mogućnosti zelene transformacije”. To je izjavila Njemačka državna audit kompanija koja ocjenjuje državne poteze.

  Tu očekivanu društvenu, gospodarsku krizu koju će izazvati zelena transformacija je dodatno ojačala presuda ustavnog suda. Vlada Angele Merkel je 2019 godine donijela zakon o zelenoj transformaciji kojeg je 29 travnja 2021 srušio ustavni sud tražeći bržu transformaciju. Riječ je po našem mišljenju o protuzakonitoj odluci i očitom primjeru pravne diktature.

  U skladu s presudom ustavnog suda vlada je donijela novi zakon o zelenoj transformaciji. On je prošao uz protest ministra transporta i tiho, depresivno ZA ostalih članova vlade. Svi oni vrlo dobro znaju što su učinili Njemačkoj ovom svojom odlukom.

  Trenutačno Njemački domovi proizvode 120 milijuna metrički tona stakleničkih plinova. Većina tih stakleničkih plinova otpada na grijanje. Kako bi se ispunili planovi 2030 godine bi domovi trebali stvarati samo 67 milijuna metričkih tona stakleničkih plinova. To smanjivanje ispušnih plinova se namjerava postići remontom domova i ugradnjom toplinskih pumpi. Pitanje svih pitanja je tko će platiti taj remont i tu ugradnju ? Korištenje plina i drugih fosilnih goriva se namjerava zaustaviti poreznom presijom.

  Putem proizvodnje energije Njemačka danas ispušta u atmosferu 221 milijun tona CO2. Po novom planu ta cifra treba biti svedena na samo 108 milijuna tona do 2030 godine. U teoriji tako nešto će se postići zatvaranjem termoelektrana, proširenjem proizvodnje solarne energije kao i one od vjetra. Glavni problem ovom dijelu plana danas predstavljaju građani. Svi su za zelenu energiju, ali nitko za solarne i vjetroelektrane u blizini svog doma što je dovelo do blokiranja njihove gradnje. Bez obzira na uspjeh ili neuspjeh te politike očekuje se da će cijena električne energije u Njemačkoj porasti 50 % do 2030.

  Treći cilj, treća žrtva zelene transformacije predstavlja transport što je i bio razlog protesta ministra. Tijekom 2020 godine u Njemačkoj su vozila emitirala 146 milijuna tona CO2. Do 2030 godine ta cifra bi trebala biti svedena na samo 85 milijuna tona. Za ispunjavanje ekoloških ciljeva u transportu Njemačka bi trebala 2030 godine zabraniti prodaju novih vozila na benzin i dizel.

  Slično kao kada govorimo o domovima smatra se da je moguće postići ove ciljeve putem porezne presije i stimulacije. Zagovornici ove stimulacije tvrde da je istina kako bogati koristeći državni novac kupuju električne automobile. To po njima nije tako loše. Poslije par godina korištenja bogataš će prodati automobil kojeg kupuje siromašni član društva. Na kraju će tako svi imati električne automobile.

  Tim stimulacijama za kupovinu električnih vozila i porezima na vozila koja koriste benzin i dizel trebamo dodati dodatni porez. To bi bio porez na korištenje automobila u gradu koji bi dnevno iznosio 1 ili 2 eura. S njime bi se ljude prisiljavalo da koriste autobuse, tramvaje, vlakove namjesto automobila.

  Zbog svega što smo ovdje naveli govorimo o zelenom samoubojstvu Europe. Isto tako zbog svega navedenog državni auditor je rekao da je nemoguće provesti ovaj plan. Realistične osobe nam govore da oni koji su donijeli odluku o zelenoj transformaciji ne znaju o čemu govore. Troškovi te transformacije će pasti na srednji i siromašniji sloj građana i na industriju. Pitanje svih pitanja je da li će gospodarstvo i demokracija preživjeti zelenu transformaciju ? Naš odgovor je kada gledamo sve nove poreze i realno gledajući zabranu korištenja automobila za obične građane NE.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] njih ne može sumnjati. To je ujedno razlog zašto smatramo plan o Zelenoj transformaciji planom o Zelenom samoubojstvu. Mi nismo jedini koji tako nešto mislimo pošto takvo razmišljanje ima i Njem… […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina