Grenland

  Grenland se posljednjih mjeseci pojavio u medijima zbog njegovog navodnog otapanja ili neotapanja. Jedna strana danas zagovara teoriju da se tamošnji snježni pokrivač povećao, a druga da će se sav led i snjeg na njemu otopiti.

   Vi koji duže vrijeme pratite Hladnu istinu znate da je jedan cilj ovog portala znanošću se boriti protiv znanstvenih dogmi. Iz tog razloga mi za razliku od drugih blogova, portala praktički uvijek navodimo izvor naših tvrdnji. Time neupitno dokazujemo da iza tvrdnji stoje potvrđene znanstvene pozicije koje se ne slažu s znanstvenim dogmama.

  Jedna od ekoloških dogmi se uvijek bavila Grenlandom. To dogma nam govori da će se dogoditi „kraj svijeta” u slučaju otapljanja leda i snijega na Grenlandu. Ta teza drži vodu kao i komunistička dogma. Ništa više ništa manje.

  Moderna ekološka navodna znanost zajedno s puno drugih se temelji na knjigovodstvenim temeljima o nepromjenjivim parametrima. Najkraća opis te znanosti glasi:„snijeg se otapao x brzinom u posljednjih 20 godina. U skladu s tim on će se nastaviti otapati x brzinom do beskonačnosti”.

Na tome se temelji moderna ekološka znanost što nam je u nedjelju dokazao portal index. On je ispravno napao teoriju da se povećava snježni pokrivač na Grenlandu, a potom se posvetio dogmi. Prvo je naveo da u prosjeku svake godine Grenland gubi 279 milijardi tona leda,a potom što će se dogoditi ako se to nastavi.

  Oba djela navedene priče su istinita i temelje se na službenoj znanosti, službenoj dogmi koja ima svoj izvor u knjigovodstvu. Ta ekološka dogma ignorira dva iznimno važna faktora od kojih ju jedan urušava.

  Taj faktor koji urušava ovu priču je najveća rijeka na svijetu. Za one koji ne znaju red je reći da govorimo o Golfskoj struji koja zagriva sjeverni Atlantik. Ona „putuje” do Grenlanda gdje se susreće s hladnom morskom vodom i vraća natrag do ekvatora da bi se tamo zagrijala.

Kao što smo ranije naveli riječ je o prirodnom automatskom okidaču koji kontrolira temperaturu našeg planeta. Što je planet topliji to je Golfska struja slabija. U slučaju bržeg otapanja Grenlanda ona bi prestala postojati što bi dovelo do početka ledenog doba.

  Ono što nismo naveli je cijela makroslika koju znanstvenici znaju, ali iz straha odbiju spominjati. Snaga Golfske struje je usko povezana s brzinom otapanja leda. Što se led brže otapa na Grenlandu i sjevernim otocima ona je sporija. Drugim riječima najveća rijeka na svijetu će prestati teći puno ranije nego što će se otopiti Grenland.

   Iz toga razloga mi ovdje govorimo o iznimno rijetkom povijesnom događaju. Moderna znanost nam tako govori da je u proteklih milijun godina Grenland samo jednom bio bez snijega i leda. To se bilo dogodilo prije više od 50 000, a možda čak i 400 000 godina.

  Bez obzira na ovaj ekstremni klimatološki događaj klima se na našoj planeti vratila u normalu. To je onaj dio koji sadašnja znanstvena dogma želi da mi svi zaboravimo.

  Druga znanstvena dogma nam govori kako bi se razina mora digla za 70 metara kada bi se sav led svijeta otopio. Istovremeno nam znanstvenici sramežljivo priznaju da se to neće dogoditi u sljedećih tisuću ili 2 tisuće godina godina.

  S druge strane nam ta znanstvena dogma govori da će se razina mora dignuti za 4 metra tijekom sljedećih 200 do 400 godina u slučaju otapanja Grenlanda. Ako čovjek nije u stanju izgraditi zaštitne pregrade visine 4 metra u tom razdoblju tada moramo priznati da nismo zaslužili postojati.

  Mi smo s svojim posljednjim komentarima o otapanju leda samo pratili slijed znanstvene ekološke dogme do njenog prirodnog kraja. U realnosti ona je netočna i nikada se neće ispuniti zbog ranije navedenog razloga u smrti Golfske struje i njene posljedice na našu klimu.

4.8 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina