Libijska poplava

  Puno stvari se piše i govori o poplavi koja je odnijela 11-20 tisuća života u Libiji. Ono što se izbjegava navesti biva da je libijska poplava prouzročena od Zapada, da svi mrtvi sada kao i posljednjih 13 godina idu na dušu Velike Britanije, Francuske i SAD-a.

  Moamer Gadafi je u beskrvnom vojnom puču 1969 godine preuzeo vlast u Libiji i potom vladao kao diktator do 2011 godine. U posljednjoj predratnoj godini Libija je bila jedna od najrazvijenijih država na svijetu s prosječnim životnim vijekom od 74.5 godina.

  Riječ je o predratnoj 2010 godini kada su Velika Britanija i Francuska skovale plan invazije Libije, rušenja Gadafija. Ime plana je bila Južna oluja. Formalno to nije bio plan invazije Libije nego vojna vježba bombardiranja ciljeva u južnoj diktaturi. Datum vojne vježbe se „slučajno” poklopio s demonstracijama u Libiji nakon čega se odustaje od vježbi i započinje stvarnim bombardiranjem.

  Nakon „građanskog rata” i zapadnog bombardiranja Gadafijeva vlada biva oborena, a on sam ubijen. Praktički odmah nakon tog zločina ministar obrane Velike Britanije je pozvao britanske poslovne ljude da spakiraju kofere i krenu u Libiju. On ih je pozvao da to učine jer je okončana uspješna vojna misija pa su se sada otvorile beskrajne poslovne mogućnosti u ovoj bogatoj državi.

  To je on govorio 2011, a danas 12 godina kasnije još uvijek traje građanski rat u Libiji. Možemo samo reći da su Britanci i Francuzi naučili u Libiji ono što je SAD naučio u Afganistanu i Iraku. Lako je uništiti nečiju vladu, ali je teško okupirati državu.

  Koliko je desetaka tisuća ljudi ubijeno tijekom posljednjih 13 godina danas nitko ne zna. Jedino što se s sigurnošću zna biva da Libija više nije bogata nego siromašna propala država u kojoj sve izgrađeno od Gadafijevog režima polako propada.

  Kada govorimo da sve polako propada ciljamo i na njegove strateški važne infrastrukturne projekte kao brane. Navodno dvije brane koje su puknule pod pritiskom vode nitko nije održavao 20 godina što je dovelo do njihovog pucanja i smrti možda čak i 20 tisuća ljudi

  Za tu humanitanu krizu je malo tko od domaćih i općenito zapadnih medija optužio Veliku Britaniju, Francusku i SAD. Mnogi su kao glavni razlog za ovu katastrofu naveli klimatske promjene i zagrijavanje planete, a neki su čak išli tako daleko da tvrde kako živimo samo tisuću kilometara od Libije.

  Tako ne pišu baš svi mediji jer neki priznaju da je grad Derna i ranije bio poharan poplavama. Mi ćemo ovdje samo dodati da su grad Dernu poharale velike poplave 1942, 1959 i 1968 zbog čega je potom Gadafi izgradio brane. To je ujedno i ultimativni dokaz da nije bilo riječ o meterološkom fenomenu izazvanim globalnim zagrijavanjem nego normalnoj vremenskoj nepogodi.

  U određenom smislu priča o poplavi u Libiji 2023 godine je slična medijskoj histeriji o mediganu 2020 godine. Tada i danas dogodilo se nešto potpuno prirodno što se događalo i prije 70 godina,a oba puta su to mediji iskoristili za teroriziranje građana.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
NiTE
NiTE
8 mjeseci prije

Hvala za dobar članak

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina