Sandru za premijerku

  Sandra Benčić je najavila kandidaturu za premijerku Hrvatske. Kako smatramo da bi ona bila bolja premijerka nego što je Andrej Plenković premijer mi vičemo Sandru za premijerku.

  Kao što znate Hladna istina je blog analitičara pa se pokušavamo kao pijan plota držati istinitih podataka. Bez obzira na to se ne smije zaboraviti da je riječ o blogu koji piše socijalno-konzervativno nastrojena osoba. Time želimo reći da se autor bloga ujedno slijepo pridržava dva vlastita pravila koja razlikuju dobre i loše lidere. Prvo pravilo govori da dobri lideri dižu životni standard vlastitog stanovništva, dok drugo pravilo nećemo danas spominjati.

  Zavisno od političkih pozicija domaći portali prezentiraju različitu sliku Sandre Benčić. Desno nastrojeni portali vole navoditi sve nijanse njene karijere u „nevladinim” udrugama, a liberalno nastrojeni to praktički preskaču. Bez obzira na to svi znamo da ona „potiče” iz takozvanih nevladinih udruga koje su financirali europske institucije i Otvoreno društvo.

  Znamo da se mnogi neće složiti kada ustvrdimo da je to praktički nevažno. Kod nas još nije završio Drugi svjetski rat pa… Govoreći to mi nismo naivni pošto vrlo dobro znamo politički smjer osobe koju ovim tekstom podržavamo za položaj premijerke.

  Naši argumenti zašto bi Sandra Benčić bila bolja premijerka od Andreja Plenkovića se temelje na tvrdim analitičkim činjenicama. Riječ je o činjenicama koje ćemo sada ovdje iznijeti pa stoga samo odlučite tko je bolji.

  Konkretno današnja Hrvatska, konkretno Plenkovićeva Hrvatska ima najniža radna prava u Europi (i šire). Prekovremeni (i noćni) rad se u svim državama plaća minimalno 25 % više, a u većini njih i 50 ili 100 %. U Hrvatskoj se on plaća 0.00001 % više. Mi vjerujemo da bi vlada stranke Sandre Benčić uskladila naše radno zakonodavstvo s europskim. To je prvi razlog zašto bi ona bila bolji premijer nego Plenković.

  Drugi razlog zašto podržavamo Benčić su migranti. Stranka Možemo otvoreno podržava primanje migranata i mi smatramo da nam treba takav premijer koji se hvali primanjem migranata, a ne srami svoje politike.

  Taj premijer koji naveliko prima migrante i istovremeno se srami svoje politike je Andrej Plenković. Tijekom njegove vladavine Hrvatska je počela primati gotovo 60 tisuća migranata godišnje dok se vlada istovremeno pravi blesava.

  Preciznije bi bilo reći da se vlada ne pravi blesava nego da postoji zavjera šutnje o ovom pitanju. Niti HDZ, niti SDP, niti Možemo, niti… se ne protive masovnom primanju migranata. Ako ćemo biti pošteni tome se protivi DP, ali je oko njega stvoren medijski sanitarni kordon pa stoga.

  Sve u svemu mi podržamo Sandru Benčić za premijerku jer bi se u Hrvatskoj onda reprizirala Njemačka situacija. Tamo je Angela Merkel vladajući konzervativcima otvorila granice migrantima i nitko ozbiljan nije protestirao jer nije bilo koga za protestirati. Nakon preuzimanja vlasti Socijalno-Lijevo-Liberalne koalicije njena stranka je počela vikati protiv primanja migranata dok su mediji počeli pisati o tome.

  Ukratko kada bi Sandra Benčić bila premijerka razbio bi se medijsko-politički konsenzus o primanju migranata, radnim pravima, a sigurni smo i o par drugih stvari. Zbog toga ju mi podržavamo !?

  To su naša dva osnovna argumenta zašto vičemo Sandru za premijerku !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina