Odobrene vijesti

  Soroševa organizacija imena Global Disinformation Index (GDI) se našla na crnoj listi SAD-a pa je red pogledati zašto. Riječ je o organizaciji koja govori koji portal, koji medij je dobar, a koji loš. Ukratko tko piše odobrene vijesti.

  U osnovi cilj ove organizacije je borba protiv lažnih vijesti ili preciznije dezinformacija. Po mišljenju ove organizacije definicija dezinformacija je:

Dezinformacija se događa kada netko plasira narativ koji namjerno dovodi u zabludu i koji je protivan demokratskim institucijama, znanstvenom konsenzusu ili rizičnoj skupini kojoj može nanijeti štetu…”

…Štete od kontradiktornih narativa sve su očitije diljem svijeta. Od rastućeg govora mržnje i uznemiravanja do teorija zavjere i ekstremizma, pojedinci su oštećeni emocionalno, financijski i fizički kao rezultat toksičnog internetskog sadržaja. Na društvenoj razini, sve veće podjele i nepovjerenje jednih prema drugima i prema institucijama koje čine naša društva nagrizaju demokratski napredak, dajući populistima i autoritarcima sve veću vidljivost i moć nauštrb kompetentnih i neovisnih glasova.”

  Kao što možemo vidjeti nigdje se u opisu ne nalaze konkretne lažne vijesti nego prije svega „pogrešni” narativi. To predstavlja ekstremno važan dio koji se ne smije zaboraviti.

  Cilj ove Soroševe organizacije je stvaranje situacije da mediji koji šire „pogrešne” narative ostanu bez izvora financiranja. Ukratko cilj ih je na taj način eliminirati.

  Po mišljenju Global Disinformation Indexa „pogrešni” portali godišnje putem marketinga dobivaju 235 milijuna dolara. 37 % tog novca oni dobivaju preko Googlea, 8 % preko Apple korporacije, a potom dolaze ostali izvori prihoda.

  Kao glavne svjetske neprijatelje, glavne izvore dezinformacija GDI 2019 godine navodi addictinginfo.com , rt.com , twitchy.com , zerohedge.com . Možemo reći da je dio problema u Europi rješen blokadom RT-a, ali američke portale nije moguće blokirati pa…

  Na žalost GDI ne navodi koji portali u Hrvatskoj imaju blagoslov Soroša pa idemo odmah u Njemačku. Tamo Soroš potpuno odobrava samo državne medije Bayerischer Rundfunk, Tagesschau i ARD. O situaciji u Njemačkoj izvještaj s žaljenjem komentira otkrivene laži Der Spiegela.

  Taj izvještaj nije doveo Global Disinformation Index u problem s američkom administracijom nego onaj drugi. Riječ je o izvještaju napisanom o tome koje medije treba financirati, a koje ne u SAD.

  U tom izvještaju se navodi da su dobri mediji u SAD: NPR, AP news, The New York Times, The Washington Post, Wall Street Journal… To su mediji koje je potrebno financirati dok su loši mediji, one koje se treba ostaviti bez novca: The New York Post, The American Conservative, The American Spectator, The Daily Ware, RealClearPolitics

  Ukratko The New York Post koji otkriva aferu Hunter Biden treba eliminirati, a one koji su lagali da ne postoji afera financirati. Toliko o pitanju koliko se GDI bori protiv ili u korist „dobrih” lažnih vijesti.

  Na kraju je red navesti da se Global Disinformation Index nije našao u problemima radi toga nego radi uplitanja u unutrašnju politiku. Ova Soroševa udruga je bila dobivala novac od ministarstva vanjskih poslova SAD-a za širenje demokracije u svijetu. Sve američke organizacije koje dobivaju taj novac imaju apsolutnu zabranu uplitanja u unutrašnju politiku. Zbog toga je SAD odustao od financiranja GDI-a.

  Bez brige nitko iz ove organizacije neće biti kažnjen ili završiti u zatvoru. Gdje bi SAD bio da baci u zatvor sve koji protupravno prime državni novac za širenje „demokracije” u svijetu.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina