Emmanuel Macron

Malena Francuska

  Postojala je nekad jedna moćna država koja je iz svjetske perspektive danas nevažna. To je malena Francuska čiji predsjednici glume da su velesila od koje još  svi strepe.

  Priča o modernoj Francuskoj je priča o političkom očaju. Nema nikakve veze gdje u njenom društvu bacimo pogled nalazimo probleme koji će u budućnosti samo jačati. U osnovi te probleme koji ruše ugled Francuske možemo podjeliti u četri kategorije.

  U pravoj nalazimo njene posljednje kolonije koje se bune. Najzanimljivije od svega je da se većina od njih ne buni tražeći neovinost. Ne oni se ne bune oko toga nego tražeći neka svoja dodatna prava.

  Drugu kategoriju francuskih problema predstavljaju njene bivše kolonije u Africi s francuskim bazama. Afrikanci jednostavno govoreći danas u pravom smislu te riječi mrze Francuze pa njihove vlade naređuju povlačenje francuske vojske.

  Treću kategoriju problema predstavljaju nemiri koje izazivaju migranti i njihovi potomci. Na tamošnje sitne nemire koji rezultiraju paležom automobila i pljačkama se više nitko niti ne obazire. Nitko se ne obazire pošto se u Francuskoj sada relativno redovno događaju veliki nemiri koje guše specijalne jedinice.

  Četvrtu kategoriju problema predstavljaju uništenja tradicionalnih simbola Francuske. Bili mi ateisti ili vjernici složiti ćemo se da 300 , 500 ili 1000 godina stari vjerski objekti predstavljaju „našu” povjest. Riječ je o povjesti koju neki žele izbrisati pa se tako u ovoj nekada velikoj državi godišnje vrši 900 napada na vjerske objekte !?

  To je današnja situacija Francuske za koju nitko ne očekuje da će se u bliskoj budućnosti poboljšati. Mogli bi u ovom dijelu samo još dodati da tamošnji generali smatraju da Francusku u budućnosti čeka građanski rat. Mi se s tim ne slažemo, ali to je već jedna druga priča.

  Dok se tako znači Francuska nalazi u problemima predsjednik Macron glumi velesilu. Njegove svađe i slanje ratnih brodova protiv Turske su sada već „legendarni”. Dok smo tome pljeskali red je danas upitati se što Macron glumata s Armenijom ? Riječ je o državi kojoj on nikako ne može pomoći u slučaju novog rata s Azerbejdžanom/Turskom. Jedina poanta je pretvaranje da je Francuska velesila.

  Sada praktički istovremeno imamo prijedlog predsjednika Macrona za slanje francuskih vojnika u pomoć Ukrajini. On pored ostaloga traži da i europski saveznici pošalju svoje vojnike što bi dovelo do izbijanja Trećeg svjetskog rata. Ukratko Macron viče velika i moćna Francuska će spasiti Ukrajinu.

  Taj PR o velikoj Francuskoj možda mu i pomaže dignuti narodni patriotizam, ali riječ je o laži. Riječ je o laži koja nikoga tko samostalno razmišlja ne može prevariti.

  Mi svi koji smo čitali knjigu Tom Clancy-a: Dizanje crvene plime iz 1986 (Red Storm Rising) se užasavamo ideje o slanju NATO vojnika. Na jednom mjestu u knjizi se postavlja pitanje: „Što misliš da će učiniti političari koji su svjesni da su izgubili rat, a imaju nuklearno oružje ?”.

  To pitanje će se postaviti u slučaju dolaska francuskih vojnika u Ukrajinu. U slučaju da francuski vojnici počnu ginuti u Ukrajini, a linija fronte se ne pomakne što će Macron učiniti ? Slično pitanje se otvara ako ukrajinsko-francuski vojnici počinju potiskivati ruske. Što će tada Putin učiniti s tim da ne smijemo zaboraviti rusku vojnu doktrinu upotrebe nuklernog oružja ? Ona govori da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje protiv konvencionalne armije čiji prodor na ruskom teritoriju ne može zaustaviti !?

  Rusije je nelegalno anektirala ukrajinsko okupirano područje pa bi pravno gledajući mogla upotrebiti nuklerno oružje protiv teoretskog ukrajinsko-francuskog vojnog prodora.

  Zbog toga je red upitati zašto se malena Francuska tako opasno igra velesile ? Zar ne bi bilo normalnije da Francuska i općenito Europska unija pošalju ukrajinske vojne obveznike s svog teritorija u Ukrajinu ? To bi bilo normalno, ali tada Francuska ne bila velesila !?

4.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
bestiptvireland
1 mjesec prije

My brother recommended I might like this web site He was totally right This post actually made my day You cannt imagine just how much time I had spent for this information Thanks

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina