covid-19

Godina korone

  2020 godina je neupitno bila godina korona virusa koji je rezultirao promjena naših života kakve nismo mogli niti sanjati prošle godine. U određenom smislu 2020 je bila godina naše noćne more.

  Priča o korona virusu iz domaće perspektive počinje u veljači 2020 kada nam svima postaje jasno da ćemo imati katastrofalnu turističku sezonu koja će nas i sve druge u Europi gurnuti u gospodarsku recesiju ili čak depresiju. Ubrzo potom u ožujku kada je Italija pozivajući se na europsku solidarnost zatražila pomoć u borbi protiv korona virusa svi smo otkrili da ona u stvarnosti ne postoji. To će na kraju potvrditi i vlada Njemačke koja izlazi s izjavom „Ako ne možemo zaštiti sebe ne možemo pomoći niti drugima”.

  Korona pandemija je realno gledajući ubrzo postala još jedna savršena kriza koja se može iskoristiti za državnu pljačku i to je svima nama bilo jasno još prvog dana. Potpuno pogrešno uvođenje potpune karantene ovog proljeća je rezultiralo i zatvaranjem granica pa su stanovnici članica Europske unije masivno počeli kupovati domaće proizvode što je dovelo do kritika eurokrata, ali i odluke Francuske da trgovački centri počnu s nabavom hrane iz Francuske.

  Doba karantene i ono odmah potom je obilježilo licemjerje elita i širenje ovlasti Europska unije na uštrb njenih članica. To licemjerje elita je bilo najbolje vidljivo u trenucima kada ministri vlada koje propagiraju nošenje maski ih sami ne koriste ili čak krše zakone o karanteni koje su sami donijeli, sami napisali. S druge strane Europska komisija je počela s programom „Javno zdravlje i borba protiv epidemije mora postati kompetentnost Europske unije” ili drugim riječima mora prestati biti kompetetnost njenih članica.

  To se sve događalo u doba umjetno izazvane histerija korona pandemije. Ovdje tvrdimo umjetno izazvane histerije pošto nitko nije dizao paniku kada je od svinjske gripe u Francuskoj umrlo 17-20.000 staraca ili 2015 godine kada smo svi imali drastični porast broja umrlih.

  Najveći utjecaj na stvaranje ove histerije i uspostavu karantene su imale projekcije „stručnjaka” koje su tvrdile da će do ljeta 2020 umrijeti milijuni ako se ne poduzmu drastične epidemiološke mjere. Najbolji primjer „grešaka stručnjaka” nam je dala Švedska gdje je bez karantene do 1 svibnja 2020 trebalo umrijeti 40.000 ljudi. Švedska nije uvela karantenu, a na kraju je bilo umrlo „samo” 2.769 ljudi ili 14.4 puta manje. Time je sve bilo rečeno.

  Potom smo polako došli do ljeta kada zahvaljujući spretnosti naše vlade i malo sreće imamo bolju turističku sezonu nego što je to itko u proljeće mogao očekivati. Kraj ljeta su nam obilježile i medijske manipulacije na Festivalu slobode nakon čega smo ponovno ušli u tmurnu korona jesen i zimu.

  Kako je osnovno pitanje uvijek bilo visina smrtnosti od korona virusa s njom smo se bavili u listopadu 2020. U skladu s tim 11.10.2020 godine koristeći zdravstvene podatke smo ovdje izašli s projekcijom da je korona virus 3 do 4 puta smrtonosniji od gripe. Sada u prosincu su zdravstveni stručnjaci potvrdili ove naše projekcije i dobro bi pitanje bilo tko ih uopće i zašto plaća ?

  Na kraju danas se postavlja pitanje cijepljenja i povratka života u normalu. Zapadne države su odlučile simbolično početi s cijepljenjem posljednjih dana ove godine pa smo stoga bombardirani vijestima o korisnosti cijepljenja protiv korone. Za razliku od zapadnih država one u Aziji bez obzira da li je riječ o zapadnim prijateljima kao Japanu ili ne su odlučili pričekati s cijepljenjem. Oni čekaju da vide kakvi će biti rezultati cijepljenja na zapadu prije nego što samo počnu s njim.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina