licemjerje

Licemjerje elita

Danas su već 2 mjeseca prošla od trenutka uspostavljanja karantene pa se stoga može doći do nekih zaključka po pitanju odnosa naših elita prema njoj ili preciznije prema jednom zakonu za obične građane, a drugome za elitu.

U Hrvatskoj i drugim državama je nošenje maski zajedno s održavanjem odstojanja bilo reklamirano kao poželjno ili čak i nužnost. Na kraju dobar dio, većina da ne tvrdimo ovdje praktički svi naši građani su nosili maske na licu u drugoj polovici ožujka i većem dijelu travnja. S druge strane oni koji s nama upravljaju, koji donose pravila, naša elita baš i nije zaljubljena u taj običaj koji su promovirali putem medija.

Domaći primjer tih pravila koji vrijede za obične građane, a ne za elitu nam se dogodio na komemoraciju u Jasenovcu 22.04.2020 godine kada su premijer (HDZ), predsjednik Sabora (HDZ) i predsjednik države (de facto SDP) hodali zajedno bez maski na licu. Možemo ovdje ujedno dodati da to nije bilo ništa novoga pošto se predsjedništvo HDZ-a isto bilo okupilo na sastanku dva dana ranije bez maski. Domaći kritičari su putem medija dobro iskritizirali to nenošenje maski pri tome potpuno ignorirajući da se naši političari ponašaju potpuno u skladu s europskim političarima i zdravstvenim dužnosnicima.

U Škotskoj je njena najviša zdravstvena dužnosnica Catherine Calderwood usred karantene koju je svakodnevno zagovarala putem medija redovno putovala između gradova u kojima ima nekretnine. Kada je otkriveno što Calderwood izvodi, vlada ju je čak podržala tvrdeći da je zdravstveni stručnjak počinio grešku, ali da on može ostati na svojoj poziciji. Ta izjava je izazvala otvoreni bijes Škota što je na kraju dovelo i do smjene Catherine Calderwood. Medijski, a možemo reći i pravno gledajući Škotska vlada je bila javno zauzela poziciju da jedna pravila vrede za nju, a druga za obične građane.

S druge strane epidimiolog Neil Ferguson je uvijek bio u krivu, ali je ipak ostao stručnjak kojeg slušaju sve zapadne vlade, kojeg su poslušale sve zapadne vlade pri pokretanje karantene. Taj stručnjak je identično kao onaj Škotski prekršio vlastita pravila karantene i na kraju krajeva zbog toga bio najuren, ali zbog kršenja zakona on ipak neće biti kažnjen kao ostali građani Velike Britanije. Realno govoreći Ferguson je počinio puno veći zločin od toga pošto je vrlo vjerojatno osoba koja je zarazila britansku vladu korona virusom, ali za to isto nije kažnjen.

Na kraju imamo i vrhunac licemjerja u SAD-u gdje medijske kuće na čelu s CNN napadaju Trump-a jer ne nosi masku. CNN u svojim kritikama Trumpa citira CDC (Centers for Disease Control) tvrdeći:”Svi ljudi trebaju nositi masku na javnom okupljanju” pri čemu u potpunosti ignorira da oni isti djelatnici koji kritiziraju Trumpa nose maske samo pred kamerama. Tokom televizijskog postavljanja pitanja Trump-u u Bijeloj kući novinarka CNN Kaitlan Collins je nosila masku koju je skinula odmah kada su ugašene kamere ili preciznije kada je ona mislila da su ugašene. Taj trenutak istine u ovom licemjerstvu su snimile kamere što je CNN na kraju odbio komentirati.

Korona virus kriza nam je stoga otvoreno pokazala da postoje jedni zakoni za obične građane, a drugi zakoni za elitu. To realno govoreći vrijedi i za predsjednika Trumpa, ali za razliku od drugih osoba navedenih u tekstu on ako ništa drugo nije licemjeren jer ne skriva svoj prezir prema karantena pravilima za razliku od onih „humanista” koji traže da mi svi sjedimo u karanteni dok oni koji to propovjedaju rade što žele.

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina