Poraz Europljana

  Ruska invazija Ukrajine bez ikakvog realnog opravdanja bi trebala po očekivanju završiti porazom Ukrajine. Ono što se danas ne govori bi bilo da njen početak predstavlja prije svega poraz Europljana.

  Rusija i Putin su bez obzira na sve dosadašnje „mušice” predstavljali nadu nacionalno nastrojenih Europljana. Oni su u jednom smislu predstavljali navodni primjer jednonacionalne države koja odbija multikulturalnost.

  Rekli smo navodni primjer pošto Rusija nije onako „etnički čista” kao što to zamišljaju bijeli nacionalisti. Riječ je o državi u kojoj 74 % stanovnika pripada kršćanskoj vjeri. Možemo to i drugačije reći komentirajući da u Rusiji po CIA podacima bijelci čine 79.1 % stanovnika.

  Znači u stvarnosti Rusija je multietnička i multikulturalna država. Ona se po pitanju svog multikulturalizma razlikuje od Zapad što ne dopušta značajnije migracije s područja koje ranije nije bilo u sastavu SSSR-a. Druga razlika bi bila pozicija tamošnje vlade da su Rusi i ruska kultura vodeći narod i kultura Rusije. U Europi je tako nešto pa gotovo zabranjeno reći za Njemce i Njemačku, Talijane i Italiju…

  Ukratko ova neopravdana agresija Rusije je srušila sliku o velikoj bijeloj nadi. Osim tog problema Europljani su poraženi i zbog druga dva pitanja.

  Europski „demokratski” režima pobjeđuju tamošnje nacionalne nastrojene političare novcem. Političar koji zastupa pozicije o nužnosti postojanja nacionalne države ostaje bez novca pa se može okrenuti jedino Rusiji.

  Kako to u stvarnosti funkcionira možemo pokazati na primjer Marine Le Pen. Njoj tijekom izborne kampanje niti jedna Francuska, Britanska ili Američka banka nije htjela dati kredit. To njihovo odbijanje davanja kredita nije bilo temeljeno na ekonomskim nego ideološko-političkim razmišljanjama. Na kraju ona je bila prisiljena uzeti kredit u Ruskoj banci. Ovim ratom je i posljednji mogući način kreditnog financiranja nacionalno nastrojenih stranaka zatvoren.

  Treći razlog za poraz Europljana su cijene energije koje lete u nebo. Ta strategija je u interesu blago govoreći čudnih ljudi kao što je to Njemački ministar ekonomije Robert Habeck.

  Početkom ove godine ovaj političar iz stranke Zelenih je govorio o nužnosti ubrzanog napuštanja fosilnih goriva. U svom ludom planu on je izjavio da Njemačka 43 % energije dobiva iz obnovljivih izvora i da se to treba praktički udvostručiti. Po njemu 2030 godine Njemačka mora iz obnovljivih izvora dobivati 80 % sve svoje energije !?

  U svom vatrenom govoru on je govorio kako trebamo završiti s načinom rada u stilu: „radimo ono što možemo” i početi s „napraviti ćemo ono što je sada nužno”. Mi ovdje vjerujemo da je i Staljin imao istu poziciju o industrijalizaciji Sovjetskog Saveza !?

  Ukratko Europljani su izgubili jer će ovaj rat Europska unija iskoristiti za ubrzano ekološku transformaciju. Tu transformaciju mi ćemo platiti kao i puno drugih planova Europske unije padom životnog standarda !?

  Analitički gledajući mi nismo vjerovali da će Rusija izvesti invaziju Ukrajine. Jednostavno govoreći potencijalnu invaziju smo smatrali nevjerovatnom pogreškom koja bi uništila sve poslove i utjecaj koji je izgrađen u posljednjih 20 godina.

  Taj analitički pogled je očito bio pogrešan jer smo ignorirali onaj drugi pogled. Ignorirali smo da je ime Mihajlo iznimno nesretno za Rusiju. Mihajlo Romanov je uništio Rusko carstvo svojom abdikacijom, a Mihajlo (Mikhail) Gorbačov Rusiju. Sadašnji premijer Rusije je Mihajlo (Mikhail) Mišustin. Kada je on postao premijer upitali smo se zašto Rusija izaziva sudbinu, ali smo kasnije na to zaboravili.

  Sve u svemu ovaj rat predstavlja poraz za Europljane, Ukrajinu i Rusiju, a pobjedu za zapadnu elitu.

5 5 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
4 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Poraz Europljana […]

trackback

[…]   Jedan od razloga za prvobitne uspjehe ruske invazije Ukrajine je bilo nepovjerenja Ukrajinaca u SAD. Washington DC je upozoravao Kijev na rusku invaziju koja samo što nije počela, ali mu je malo tko vjerovao. Samo oko četvrtine Ukrajinaca je vjerovalo da će doći do invazije koju SAD najavljuje. Čak niti predsjednik Zelenski nije vjerovao da je Putin „toliko lud” da počne invaziju,a to nismo vjerovali niti mi. […]

trackback

[…] Ruska invazija Ukrajine je odmah na svom početku predstavlja prije svega poraz Europljana. Potom je rat postao vojni neuspjeh Rusije koja u prvih mjesec dana nije uspjela ostvariti svoje […]

trackback

[…] Puno se govorilo o ovom planu kojim bi trebala završiti ruska invazije Ukrajine, ali nitko ga nije vidio. Stoga ga danas objavljujemu pa da svi možemo izvući svoje […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina