Kratkotrajne projekcije

  Kratkotrajne projekcije o političkim događajima koje na Hladna istina pišemo i objavljujemo se ispunjavaju !? Nova potvrda toga je tekst s stranog portala Politico, ali prvo ćemo se vratiti malo u prošlost.

  U prvim danima ove godine smo se bili bavili statistikom i prije svega demografijom američkih predsjedničkih izbora. U tekstu smo naveli da je Donald Trump za 50 % povećao postotak osvojenih crnih glasova osvojivši njih samo ili čak 12 %. Potom smo napisali da je osvojio 32 % latino glasova. Bolji rezultat od njega su po ovom pitanju ostvarili samo predsjednici Bush i Reagan. Tekst smo bili zaključili komentarom da Republikanski lideri sigurno gledaju u smjeru Grega Abbota i Ron deSantisa smatrajući ih potencijalnim predsjedničkim kandidatima 2024 godine.

  To smo bili pisali 4 siječnja 2021, a danas 4 mjeseca kasnije već i ptice na grani to pjevaju. Jednostavno govoreći Ron deSantis je postao najveći favorit za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a 2024 godine. Na godišnjoj Conservative Political Action Conference održana su dva neformalna glasovanja. Na prvom od ta dva glasovanja je bio bivši predsjednik Donald Trump,a na drugom nije bilo njegovo ime.

  Na tom prvom glasovanju pobjednik postaje bivši američki predsjednik Donald Trump, a Ron deSantis završava na drugom mjestu. Kada pri drugom glasovanju nije bilo Trumpovog imena neupitni pobjednik je postao Ron deSantis. Ovo glasovanje koje potvrđuje naše procjene je iznimno važno. Razlog za to nalazimo u činjenici da s izuzetkom Trumpa nitko nije postao predsjednički kandidat Republikanaca bez da je zauzeo prvo ili drugo mjesto na ovim godišnjim glasovanjima.

  Rona deSantisa je inače osobno Donald Trump bio izabrao da bude kandidat za guvernera Floride. Tada mu drugi u stranci nisu vjerovali, ali on je bez obzira na to potom pobjedio na izborima. Protivnici deSantisa nazivaju kulturnijom verzijom Trumpa i vjerujte nam kada Vam govorimo da ga se plaše.

  U siječnju i potom ožujku 2021 godine smo govorili o novom talijanskom puču kojim je na vlast ponovno postavljen bivši Goldman Sachs bankar i bivši guverner Europske središnje banke Mario Draghi. Tada smo govorili o Salvinijevoj izdaji pošto je podržao ovu vladu kao i o tome da će to platiti. Isto smo govorili da će  od svega profitirati Giorgia Meloni (slika) i Fratelli d’Italia. Talijanski mediji su govorili da to nije istina, ali što oni znaju ?

  Danas, samo 2 mjeseca kasnije se otvoreno pojavljuju vijesti da Giorgia Meloni može postati premijerka Italije nakon sljedećih izbora. Danas je njena stranka samo 4 % ispod one Salvinija s trendom daljnjeg rasta. Zajedno Meloni, Salvini i Berlusconi koji čine talijanski nacionalni savez imaju podršku 48 % Talijana,a sastavni dio njihovog ugovora o savezu je da će osoba čija stranka dobije najviše glasova biti premijer. Sada je svima postalo očito da će to biti Giorgia Meloni,a postavlja se samo pitanje da li će Salvini prihvatiti da u interesu Italije bude na drugom mjestu ?

  O tom osnovnom pitanju smo bili pisali još tijekom siječnja kada smo očekivali da će preživjeti Conte vlada, da nije bila riječ o drugom EU puču u Italiji tijekom posljednjih 10 godina.

  Ovo predstavlja samo dva od bezbroj drugih primjera tijekom tijekom kojih smo našom analizom predvidjeli buduće političke razvoje događaja !?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 mjesec prije

[…] Nasljednik Trumpa je ako promatramo gospodarstvo predsjednik Joe Biden, dok je politički njegov nasljednik deSantis. Ovo je priča o Bidenu koji nastavlja gospodarsku politiku […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina