Trump

Republikanci u 2022 godini

  Republikanci u 2022 godini namjeravaju nastaviti s punom podrškom bivšem predsjedniku Trumpu. Kako se trenutačno stvari razvijaju Trump će biti kandidat za predsjednika SAD-a na izborima 2024 godine.

  Najbolji prikaz situacije u Republikanskoj stranci tijekom prošle godine nam daruje Liz Cheney. Riječ je o kćerki bivšeg omraženoj potpredsjednika SAD-a Dick Cheneya koja je 2017 godine izabrana u Američki parlament.

  Nakon prošlogodišnjih događaja ona je postala jedan od iznimno malenog broja Republikanca koji su osudili Donalda Trumpa. Zbog te pozicije ona je u svibnju 2021 izbačena iz rukovodstva Republikanaca u Zastupničkom domu. Nakon tog izbacivanja ona je izašla pred medije s izjavom da će se i dalje boriti protiv Trumpove laži o ukradenim izborima.

  Ta njena borba s Trumpom je dovela u studenom 2021 do toga da je izbačena iz Republikanske stranke Wyominga. To izbacivanje su njeni ljudi komentirali riječima „ona neće biti taoc laži iracionalnog i opasnog čovjeka”. Trenutačno najpopularniji povik među Republikancima Wyoming glasi „J… Liz Cheney” čime je ona postala politički mrtvac.

  U tome Cheney nije jedina pošto će ove godine 7 Republikanca trebati na izborima braniti svoje pozicije u parlamentu. Svima njim će unutarstranački protivnici ove godine biti osobe lojalne Trumpu.

  Trenutačno 70 % Republikanca vjeruje da je Trump pokraden na posljednjim predsjednički izborima što sve govori. Istovremeno opća omraženost predsjednika Bidena je dovela do situacije da je danas Trump popularniji od njega. Jednostavno u slučaju izbora danas bi Trump čisto pobjedio Bidena.

  Najbolji primjer te popularnosti nam danas daruju savezne države Michigan i Wisconsin. U Michiganu je Biden bio pobjedio Trumpa za gotovo 3,a u Wisconsinu za 1 %. Danas Trump po popularnosti u Michigenu vodi za 12 % pred Bidenom, a u Wisconsinu za 10 !?

  Još uvijek se ne zna da li će Donald Trump biti kandidat za predsjednika na izborima 2024 godine. Ono što se zna da je tijekom 2021 godine on skupio 100 milijuna dolara za predsjedničku kampanju. Druga svima vidljiva stvar ispadne da dužnosnici Republikanaca javno izjavljuju da neće ići protiv njega na unutarstranačkim izborima.

  Od važnijih Republikanaca to su do Nove godine izjavili Nikki Haley i Tim Scott. Ron deSantis je navodno dao privatna jamstva da neće ići protiv Trumpa.

  Njegova odluka je kao što smo ranije već govorili iznimno važna pošto je on najpopularnija osoba u Republikanskoj stranci nakon Trumpa. Dodatnu zanimljivost njegovoj mogućoj kandidaturi 2024 ili 2028 predstavlja da je on završio Yale i Harvard. U određenom smislu to mu Republikanci opraštaju kao i puno drugih stvari pošto je vatreni zagovornik Trumpa.

  Postoji relativna mogućnost da će Ron deSantis biti kandidat za potpredsjednika ako se Trump ponovno kandidira. On ima manje od 50 godina pa mu se ne žuri jer je vrijeme na njegovoj strani.

  Trenutačno cijeli tucet drugih dužnosnika Republikanaca s predsjedničkim ambicijama čine sve moguće da dobiju podršku Trumpa ako se on ne odluči kandidirati. U toj grupi Republikanaca nalazimo ranije Toma Cottona, Randa Paula i Teda Cruza.

  Može se još puno toga govoriti o Republikancima u 2022 godini, ali to neće promjeniti zaključke. Republikanska stranka je danas 100 % Trumpova stranka i ona živi u čekanju njegove odluke o kandidiranju za predsjednika.

  U pisanju teksta je korišten novogodišnji broj časopisa The Economist !?

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina