Migrantske igre u SAD

  Pod utjecajem ovogodišnjih izbora za guvernere i Kongres kao i politike Bidena republikanski guverneri su počeli voditi migrantske igre u SAD.

  Tijekom izborne kampanje sadašnji predsjednik Biden je najavio promjenu američke migrantske politike. Promjene koje je najavljivao u izbornom programu su pored ostalog najavljivale politiku dobrodošlice prema migrantima.

  Prvobitna reakcija na tu najavljen promigrantski program je bio rekordan pritisak migranata na SAD – Meksiko granici. Razmišljanje migranata je bilo da će ako prođu granicu ući na listu navodnih 11 milijuna migranata kojima će Biden legalizirati status. Na kraju taj promigrantski zakon nije prošao u Kongresu, ali su migranti i dalje nastavili dolaziti.

  Ta migrantska navala na granicu je na kraju izazvala reakciju američkih saveznih država koje se prve nalaze na udaru. Kako one nemaju namjere financirati ilegalne migrante odlučili su ih poslati vladi ili preciznije u Washington DC.

  Tako je Texas između travnja i rujna 2022 godine poslao u Washington DC 7900 migranata dok ih je Arizona poslala 1700. Taj potez se nije svidio demokratskom gradonačelniku američke prijestolnice koji je proglasio izvanrednu migrantsku situaciju.

  U svojoj odluci gradonačelnik je objavio otvaranje Ureda za migrantske poslova čije funkcioniranje će koštati 10 milijuna dolara. Pri tome je još naglašen da će Bidenova administracija direktno financirati taj ured.

  Sve u svemu taj potez Texasa je prošao uz prosvjede Washington DC-a, New York-a i Chicaga u koje su također poslani migranti. Na tome je priča završila dok se na sceni nije pojavio Ron deSantis koji želi postati predsjednik SAD-a.

  Ovaj guverner Floride je došao na puno radikalniju ideju. On je došao na ideju da ilegalne migrante pošalje pred vrata domova najbogatijih Amerikanaca. Ukratko on ih je smjestio u avion i poslao na otok Martha’s Vinyard gdje svoje domove imaju Barrack Obama, dinastija Kennedy,a Bill Gates dolazi na ljetovanje.

  Znači poslao ih je na otok gdje svoje domove imaju oni koji upravljaju SAD-om  što je odmah izazvalo reakciju. Ta reakcija je bila traženja načina kako osuditi Ron deSantisa za zločin. Za one koji ne razumiju govorimo o zločinu dovođenje ilegalnih migranata pred kuće američkih milijardera.

  Glavni problem ove potencijalne tužbe bi bio da on nije prekršio zakon. Za početak je nužno navesti da je parlament Floride glasovao s 138 naprema 12 za zakon kojim se guverneru Ronu deSantisu dodjeljuje 12 milijuna dolara za slanje ilegalnih migranta izvan teritorija Floride. Za taj zakon su inače zajedno glasovali lokalni Republikanci i Demokrati !?

  Guverner je znači zakonito iskoristio novac pa nije prekršio zakon. Jedina druga opcija bi bila da ga se optuži za otmicu ilegalnih migranata ili preciznije da ih je protivno njihovoj volji odvezao na Martha’s Vinyard ? Ta opcija isto ne drži vodu pošto niti jedan od ilegalnih migranata nije bio u lisicama.

  Na kraju jedina opcija Demokratima za pokrenuti sudski slučaj je naći ilegalne migrante koji će izjaviti da su im lagali. Ta pravna igra bi dovela do igre rekla-kazala koju nitko normalan ne želi. Nećemo sada ovdje komentirati koliko je normalnih uključeno u to jer bi se našli u problemima.

  Sada na kraju red je da se vratimo na najvažniju činjenicu. Texas je još u travnju počeo voziti ilegalne migrante u Washington DC i nitko nije govorio o pokretanju sudske tužbe. Dan-dva nakon što je Florida poslala ilegalne migrante na otok bogataša došlo je do traženja načina za pokretanje američke „pravne države”. Time je po nama sve rečeno !?

4.9 8 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina