Ne gledam Eurosong

  Ne gledam Eurosong. To bi bio moj najkraći komentar na ispadanje Albine o čemu je do sada kod nas napisano praktički sve.

  Nema nikakve veze da li čitamo Jutarnji, Večernji slušamo predsjednika Milanovića ili pratimo BBC vesti na srpskom. Poruka koju dobivamo je identična:Hrvatska je pokradena. Ako je Hrvatska na Eurosongu pokradena imajmo muda i povucimo se s natjecanja, ako nije red je da začepimo. Na kraju krajeva nije niti jasno zašto predsjednik države komentira Eurosong natjecanje ? Nekada smo mislili da to radi samo Putin !?

  Već prije 30 godina se počelo govoriti kako je Eurosong natjecanje koje financiraju zapadnoeuropske dok u njemu uživaju istočnoeuropske države. To je sve u svemu istina pošto praktički nitko na zapadu ozbiljno ne razmišlja o ovom natjecanju.

  Koristeći se tom početnom pozicijom zapadnoeuropski stručnjaci su počeli koristiti Eurosong za promociju svojih ideja. Prva od tih ideja je neupitno promocija roda i LGBT zajednice dok je druga kritika zle Rusije.

  Toga smo više nego dovoljno vidjeli tijekom posljednjih deset godina da skužimo kako su pjesme postale nevažna nuspojava. Jedino važno za Eurosong predstavlja educiranje istočnoeuropskih „seljaka” tako da postanu uzorni progresivni građani. Budimo iskreni nešto slično se događa na zapadu po pitanju educiranja zapadnih “barbara”, ali za to se koriste drugi programi.

  Edukaciona aktivnost Eurosong natjecanje se aktivirala na steroidima nakon puča, nakon Maidan revolucije u Ukrajini i tamošnjoj ruskoj reakciji. Te 2014 godine publika je prvo fućkala na nastup sestara koje su predstavljale Rusiju. Tu kritiku Rusije,a ne pjesme smo gledali u polufinalu i finalu natjecanja koje završava pobjedom Conchite Wurtz. Za one koji su to zaboravili Conchita Wurtz je u stvarnosti Thomas Neuwirth, muškarac koji su oblači u žensku odjeću.

  Te godine Hrvatska i Srbija su bile javno kritizirane po pitanju odnosa preoma Conchita Wurtz,a slično je bilo i u drugim državama. Budući šef Poljske Jaroslav Kaczinski, patrijarh Srbije, vlada Rusije, Ruska pravoslavna crkva i drugi su osudili ovo natjecanje. S druge strane europska LGBT zajednica je pozdravila ovu pobjedu komentirajući da je Eurosong napravio što je bilo potrebno.

  Sljedeće 2015 godine je bilo potrebno malo stišati tenzije da bi do nove eksplozije došlo sljedeće godine. Te 2016 godine pobjednikom je proglašena ukrajinska pjesma 1944. Ta pjesma u stvarnosti predstavlja političku kritiku Rusije i to nitko nije osporavao. U samoj Ukrajini ona nije pobjedila na natjecanju za Eurosong nego je bila dobila isti broj bodova kao druga pjesma što je ukazalo na podjeljenost stanovnika unutar ove države. Sve u svemu pjesma je pobjedila na Eurosongu čime je u Ukrajincima i Rusiji poslana jasna politička poruka.

  Sljedeće 2017 godine pobjedu na Eurosong ostvaruje Salvador Sabral pozivajući se na svoje slabo zdravlje. Te godine natjecanje se održalo u Ukrajini, a predstavniku Rusije je bilo zabranjeno nastupiti čime se nastavio prošlogodišnji skandal.

  Eurosong 2018 koji se održavao u Portugalu obilježava pobjeda predstavnice Izraela i cenzura LGBT znakovlja tijekom prenosa natjecanja u Kini.

  Eurosong 2019 koji se održava u Izraelu je sam po sebi bio kontroverzan. Kako to nije bilo dovoljno vodeći se primjerom Conchite Wurtz i Salvadora Sabrala predstavnik Nizozemske Duncan Laurence (slika) se proglasio biseksualcem. To mu je na kraju bilo dovoljno da pobjedi na ovom Eurosongu.

Iznenađenje” ovogodišnjeg Eurosonga je voditeljica Nikkie de Jager koja se rodila kao muškarac. Ona je s 14 godina počela hormonalnu terapiju,a s 19 godina je postala žena. To je ono što nam domaći mediji javljaju kao veliki šok ovogodišnjeg Eurosonga. Ono što mediji ne govore je da u Nizozemskoj tinejdžer od 14 godina ne može kupiti alkohol jer je premlad, ali može početi hormonalnu terapiju za promjenu spola. Pametnom dosta.

  U slučaju ako ste zagovornici progresivnih vrijednosti i LGBT promocije tada smo sigurni da uživate u Eurosong-u. Ako ste zagovornici tradicionalnih vrijednosti sigurno se pitate što na njemu radi Hrvatska ?

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina