Is UNI racist

  Is UNI racist  je BBC dokumentarac koji potvrđuje razmišljanja onih koje Kinezi zovi baizou, a tradicionalni Europljani leftardima što tvrde da svugdje u Europi postoji instuticionalni rasizam. Ako je to istina svi se skupa trebamo onda upitati što to govori o inteligenciji onih iz Afrike i Azije koji dolaze živjeti u Europi, ali nećemo danas o tome.

  Danas ćemo govoriti o navodnom strukturalnom rasizmu u Britanskim fakultetima. Razlog za to je dokumentarni film BBC-a o rasizmu na tamošnjim fakultetima čiji cilj je jačanje rasnih podjela podjela u Velikoj Britaniji i stvaranje teorija zavjere.

  U dokumentarnom filmu su prikazani razgovori s 4 studenta subsaharskog porjekla. Prvi od njih je bila studentica Natasha Chilambo koja je smatrala da je jedna predstava na fakultetu rasistička. Ta predstava je inače bila parodija profesorskih predavanja o medicini. Po njenom mišljenju riječ je bila o „rasističkoj, seksističkoj i homofobnoj predstavi što nije OK”, a pretpostavljamo da ju je najviše smetalo što je crnog profesora glumio bijelac.

  Ona se zajedno s 7 drugih drugih crnih studenata žalila fakultetu koji na to nije reagirao. Na kraju ona je po vlastitim riječima zbog svega toga patila pa nije uspjela završiti fakultet.

  Drugi student koji govori u dokumentarcu je Zac Adan. On je hodajući fakultetskom kampusu bio zaustavljen od čuvara koji su ga pitali za osobnu kartu. Kada im je nije pokazao kartu oni su ga „napali”. Nakon incidenta Adan je odmah nazvao fakultetski telefon za hitne intervencije gdje mu je rečeno da ništa ne može biti poduzeto tijekom sljedeća 4 dana. Kako on nije imao strpljenja, a prijatelji su bili snimili incident on je taj video postavio na socijalne mreže.

  Tek tada se po njemu fakultet pokrenuo zbog čega je on duboko razočaran. Ono što se u dokumentarcu ne spominje pošto je protivno propagandi BBC-a su imena čuvara. Njihova imena su Muhamed Akram i Cristopher Worden. Priznajte da ste mislili kako je bila riječ o bijelim neonacistima, mrziteljima migranata ? To je i cilj dokumentarca !?

  Za kraj komentara o ovom dokumentarca ćemo samo još spomenuti crnkinje Melanie Onovo i Gracie Oddie-James s Oxforda. Prva se pobunila kako fakultet nije reagirao na zezanciju o smrti George Floyd-a, a druga na navodni komentar niger koji je bio upućen njoj. One su obe bune zašto fakultet nije reagirao na rasizam ?

  Gledajući ovaj dokumentarac državne televizije čovjek bi došao do zaključka da postoji užasan rasizam na britanskim fakultetima. Slična slika je već davno stvorena u medijima, iako ona nema baš nikakve veze s realnošću.

  To ovdje uvjereno tvrdimo pošto se nakon svih tih bezbrojnih medijskih tekstova ovim pitanjem bavila Britanska državna komisija za jednakost i ljudska prava. Zaključci ove komisije nam govore da je 9 % bijelih i 24 % manjinskih studenata na fakultetu bilo izloženo rasnim maltretiranjima. Polovica svih ispitanih studenata je tvrdilo da nisu bili prihvaćeni u različite projekte samo zbog svoje nacionalne pripadnosti.

  Kada preskočimo ispitivanja javnog mijenja studenata i pogledamo konkretne podatke nalazimo drugačiju, puno realniju situaciju. Tijekom trogodišnjeg razdoblja se na rasizam, rasistički incident službeno požalilo fakultetima samo 559 studenata. Oni inače čine 0.01 % studentske populacije Velike Britanije koja se školuje na 159 fakulteta. Drugim riječima tijekom ovog razdoblja svaki fakultet je u prosjeku dobio 3.51 žalbe, primjedbe zbog stvarnog ili umišljenog rasnog incidenta.

  Time završavamo priču o BBC dokumentarcu i rasizmu na britanskim fakultetima !?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina prije

[…] Is UNI racist […]

trackback

[…] Britaniji ne postoje za dobar dio autohtonog britanskog stanovništva. BLM, „nevladine udruge”, BBC i svi drugi mogu pričati o bijelim privilegijama, ali državni izvještaj Velike Britanije jasno […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina