Jadna mala Merkel

  Jadna mala Merkel je priča o njemačkoj kancelarki koja je 16 godina upravljala Njemačkom i Europskom unijom. Na svojoj oproštajnoj konferenciji za medije ona je govorila kako su na žalost njenu vladavinu obilježile krize. Drugim riječima kako zbog kriza nije mogla napraviti ono što je sanjala.

  Naša priča o jadnoj maloj kancelarki Merkel započinje 2005 godine kada biva postignut dogovor. Po njemu SPD kancelar Schroder odustaje od formiranja vlade s bivšim komunistima, a zauzvrat postaje menadžer u Gazpromu. Na osnovu tog dogovora Angela Merkel postaje kancelar Njemačke.

  Za prvu krizu tijekom svoje vladavine ona nije bila kriva. Riječ je o financijskoj krizi 2007 godine, ali svaku kasniju krizu je ona sama zakuhala. Prva od tih kriza je bila ona Grčke i eura. Tijekom Grčke financijske krize Angela Merkel je odlučila da će Njemačka isplatiti bankama dug Grčke koji će potom od nje utjeravati.

  Odmah po završetku financijske krize Merkel predsjeda ajatolahima štednje koji prisiljavaju članice Europske unije da smanjuju dugove. To prisilno rezanje državne potrošnje je gotovo dovelo do sloma eurozone za što je ona osobno odgovorna.

  Sljedeća kriza koja je potresla vladavinu “jadne malene” Angele Merkel je ona migrantska. Riječ je o ogromnoj krizi koju je ona sama stvorila bez ičije pomoći. Na sastanku vrha CDU-a održanom 15 rujna 2015 Angela Merkel se branila riječima:”Postoje situacije o kojima se ne može razmišljati 12 sati. Jednostavno potrebno je odmah donijeti odluku, a ovo je bila jedna od tih situacija”.

  Kako se situacija u stranci i državi nije smirivala 7 dana kasnije je bio održan drugi skup vrha CDU-a. Na njemu “jadna malena” Angela Merkel viče:”Ne zanima me ako je moja krivica da migranti dolaze u Njemačku. Oni su sada ovdje”. Tim njenim riječima ćemo okončati priču o trećoj krizi tijekom vladavine Angele Merkel.

  Potom je nakon ove krize došla korona pandemija. Za nju kao i za prvu krizu Merkel nije kriva, ali u ovom slučaju njena odgovornost leži u nesnalaženju. Njemačka kojom ona upravlja je odbila u siječnju i/ili veljači 2020 godine uvesti karantenu za putnike što je njena krivica.

   Isto tako njena krivica, njena odluka je bila da se odustane od europske solidarnosti kada je svima postala jasna snaga pandemije. Kada Italija traži početkom 2020 godine pomoć, medicinske matirjale od ostatka Europske unije Merkel je ulaže veto. To je bio početak borbe u kojoj se svaka članica sama borila protiv pandemije. Tako je Merkel bila ubila europsku solidarnost na koju se tako volila pozivati.

  Kada je u oproštajnom govoru jadna malena Angela Merkel govorila o krizama sigurno je mislila i na ekološku krizu. Važno nam je ovdje napomenuti mislila pošto ona u stvarnosti ne postoji. Preciznije možemo reći da ju Njemačka i Europska unija samostalno ne mogu riješiti čak i kada bi ona postojala.

  Njemačka i Europska unija ih ne mogu rješiti pošto mi predstavljamo maleni dio svijeta koji odustaje od fosilnih goriva. Kod svih drugih oni se i dalje slobodno koriste. Mi samo možemo izvršiti gospodarsko i društveno samoubojstvo na što je Merkel obvezala nasljednika. To je posljednji otrovni dar budućnosti svih nas koji nam je ostavila jadna mala Merkel.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
20 dani prije

[…] Potom su na scenu stupili jadna malena Merkel i Armin Laschet. U siječnju ona je uspjela progurati da među članovima i simpatizerima […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina