Fit for 55

  Fit for 55 je energetska politika Europske unije za sljedećih 30 godina. Govoreći o njoj u tekst ajatolahi sadizma smo koliko će ta politika koštati građane kroz remont domova. Danas ćemo govoriti o drugim dijelovima ovog plana.

  Ime ovog plana dolazi iz ciljeva Europske unije da ona 2030 ispušta 55% manje stakleničkih plinova nego 1990 godine. Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen nas je prezentirajući program počastila istinitom tvrdnjom. Ta tvrdnja je bila:”Europa je prvi kontinent s arhitekturom za postizanje klimatskih ciljeva”. Ako se nju pita to je dobro, ali ako se nas pita to je suludo. Svi znamo što se dogodi s pijetlom koji rano zakukuriče.

  Jedan od blago govoreći nelogičnih dijelova ove strategije predstavlja nastavak spaljivanja biomase. Svi znamo da spaljivanje drva, biomase ispušta više stakleničkih plinova u atmosferu nego spaljivanje plina. Bez obzira na to energetska strategija i dalje dopušta spaljivanje šuma, biomase u spalionicama. Logika ? Pa baš je i nema. Jedino postaje logika kapitala pa stoga oni koji su uložili u ove spalionice su…

  Potom dolazi ono o čemu smo jučer djelomično pričali. Riječ je o nevjerojatno skupom remontu naših domovima i prisilnog uvođenja električnih automobila. Ako pitate Francuze ovaj plan predstavlja političko samoubojstvo pošto će udariti po siromašnijim članovima društva. Siromašni građani na primjer neće imati novca za kupiti električno vozilo pa će ih se stoga izmasakrirati porezima.

  Hrvatsku je tijekom pregovora domaća vlada opet ubacila u problematičnu situaciju. Općenito gledajući cilj Europske unije je da njene članice smanje ispuštanje stakleničkih plinova za 40 % do 2030. Osnovni princip ovog plana govori da što je država bogatija ona brže sreže ispuštanje stakleničkih plinova. U skladu s tim Njemačka, Švedska, Luxemburg, Danska i Finska trebaju smanjiti to ispuštanje za 50 %. S druge strane najsiromašnija Bugarska to treba učiniti za samo 10 %.

  Hrvatska koja je druga najsiromašnija članica Unija je u ovome odlučila pokazati zube. Ona je odlučila ili preciznije njena vlada je odlučila da nećemo biti druga najslabija država po ovom pitanju. Jednostavno vlada je potpisala da ćemo smanjiti ispuštanje stakleničkih plinova za 16.7 %. To je puno bolje od Rumunjske koja je izabrala smanjivanje od samo 12.7 %. Red nam je pri tome navesti da se Rumunji nalaze na 79,a Hrvati na 67 % kupovne moći Europske unije.

  Bez brige narod, čitaj Hrvati će taj povećani trošak u odnosu na Rumunje sigurno s zadovoljstvom platiti. Što su nam predstavljaju dodatni porezi i drugi troškovi ako za uzvrat za to se možemo bolje prikazat u EU. Andrej Plenković je siguran da će Hrvati s zadovoljstvom platiti, podnijeti na svoja pleća ovaj trošak.

  Na kraju u svojoj ludosti čak je i Europska komisija svjesna da će ove mjere ugušiti europsko ekonomiju. Kako bi se to izbjeglo najavljeno je uvođenje uvozne fosilne carine od 2026 godine. Najave te carine je izazvala negativne reakcije svih od SAD preko Indije pa do Kine. Navodno je Europska komisija obećala SAD-u da ugljična uvozna carina neće biti korištena protiv prijateljskih država. Prvo riječ je o navodnom obećanju, a drugo kada bi ono bilo istinito mogli bismo zamisliti reakcije svih drugih sila.

  Sve u svemu o ovom sadističkom planu imena Fit for 55 je dovoljno reći da mu se protivi predsjednik ekološkog komiteta Europskog parlamenta. To nam govori više od svega drugoga !?

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] Oni će tako isto navesti da oporezivanje do smrti automobila na benzin i onih na dizel stvoreno odlukama EU ne znači da se zabranjuje privatno vlasništvo nad automobila. Ako pitate […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina