Ajatolahi sadizma

  Ajatolahi sadizma je pravo ime za tvorce energetske strategije Europske unije za razdoblje do 2050 godine. Njom će nas neizabrana europska vlada prisiliti da prestanemo koristiti fosilna goriva.

  Kao što smo ranije vidjeli Europski kontinent je jedina svjetska regija gdje je smanjena proizvodnja stakleničkih plinova. Kada govorimo smanjena mislimo u odnosu na 1990 godinu koja se uzima kao startna za ovaj izračun. S druge strane Kina i Indija su bili povećali proizvodnju ovih plinova za više od 400 %. Oni u tome nisu niti približno jedinstveni pošto Iran i Pakistan imaju slične podatke što ne smijemo zaboraviti. To ne smijemo zaboraviti jer klimatske promjene ne ovise samo o zapadu, nego o cijelom svijetu.

  Govoreći o energetskoj strategije Fit for 55 mi ne smijemo nikada zaboraviti Njemačku. Ona je u svibnju bila donesla svoj zakon o ekološkoj tranziciji koji je potom pretvoren u zakon Europske unije. Zbog toga danas slobodno možemo govoriti o Njemačkoj Europi, a ne više Europskoj uniji.

  U svojoj najavi plana Europska komisija je diplomatski reklama da smo „najebali”. Ona je izjavila da su srednjeročne i dugoročne beneficije važnije od troškova tranzicije koji ćemo sutra svi morati platiti. Najveći problem je da nam to govore oni isti koji su prije 11 godina zagovarali slični kratkoročni sadizam. Govorimo ovdje o sadizmu vladajuće fiskalne strategije Europske unije imena „štednjom do rasta”. (str 55)

  Sama Europska komisija će u svom dokumentu iz 2015 godine izjaviti da su između 2010 i 2012 njome vladali Ajatolahi štednje. Danas njome vladaju Ajatolahi ekologije ili preciznije ajatolahi sadizma koji su vladali i prije 10 godina.

  Ukratko Europska komisija nam govori isto ono što je pričala i prije 10 godina. U ime dugoročnih beneficija koje dobro razumije samo neizabrana vlada nama svima će biti smanjen životni standard. Kako bi ta šteta za nas bila što manja najavljuje se osnivanje socijalnog fonda koji će „siromašnima” pomoći u tranziciji.

  Ono što Europska unija i Europska komisija ne navode u svojim sadističkim planovima bi bio trošak domaćinstava. Za razliku od njih iz Velike Britanije koja prati ove ekološke planove smo dobili kakve takve procjene. Te procjene nam govore koliko košta da nam stanovi i kuće postane klimatski neutralni.

  Te procjene remonta stanova i kuća u Velikoj Britaniji kako bi postali neutralni se kreću od 2,500 i 50 tisuća funti. Gledajući u kunama to bi bilo između 22 i 440 tisuća kuna !?!? Kako govorimo o vrlo različitim brojevima red nam je pogledati i konkretne podatke na mjestima gdje je bila provedena inspekcija.

  Govorimo o Londonu i preciznije njegovom South East dijelu (Bexley, Bromley,Greenwich,Lewisham, Southwark). Procjena The Hyde Group koja tamo ima oko 50 tisuća stanova je da će ju remont svakog stana koštati 17 tisuća funti. Preneseno u kune mi govorimo o 150 tisuća kuna, a u eurima to iznosi 20 tisuća eura.

  To je cijena ekološke tranzicije samo kada govorimo o našim domovima, bez spominjanja automobila i drugoga. Sigurni smo da mislite kako ste postavljanjem toplinske izolacije riješili svoje probleme ? Na žalost to nije istina pošto europska strategija Fit for 55 traži da se prestanete grijati na plin i puno drugih lipih stvari. O tome ćemo drugi puta pošto je ovo ipak tekst o tome što su smislili ajatolasi sadizma. Tekst o tome što su smislili oni koji sjede u europskim uredima kako bi smanjili naš životni standard.

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
1 godina prije

[…] Fit for 55 je energetska politika Europske unije za sljedećih 30 godina. Govoreći o njoj u tekst ajatolahi sadizma smo koliko će ta politika koštati građane kroz remont domova. Danas ćemo govoriti o drugim […]

trackback

[…] Glavni pobjednici su osobe koje nazivamo ajatolasi sadizma. Riječ je o europskim dužnosnicima koji su u doba eurokrize vikali o nužnosti provođenja […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina