Ratni pobjednici

  Prije desetak dana smo govorili tko je izgubio ruskom invazijom Ukrajine. Sada je red reći, sada je red ponoviti tko su ratni pobjednici !?

  Glavni pobjednici su osobe koje nazivamo ajatolasi sadizma. Riječ je o europskim dužnosnicima koji su u doba eurokrize vikali o nužnosti provođenja politike štednje. Govorimo o političarima koji su u to doba spominjali okimorone „štednjom do rasta”.

  Tom svojom politikom čiji glavni cilj je bio smanjivanje plaća i socijalnih prava oni su skoro razbili eurozonu i Europsku uniju. Na kraju ona je preživjela, ali bez Velike Britanije koja ju je napustila i ubrzo postala najbrže rastuća svjetska ekonomija.

  Danas se Europska unija niti ne usudi konkretno reći koliko će nas koštati zelena transformacija. Riječ je o dovoljno velikom broju da nas sve šokira pa se drži u ladica. Određene procjene govore da će vlasnici stanova, kuća morati potrošiti 20 tisuća eura na njihov remont. Cilj tog remonta bi bio usklađivanje naše potrošnje energije s ciljevima zelene transformacija. Taj novac ćemo mi svi platiti iz svog džepa !?

  Taj prvobitni plan remonta naših stanova/kuća, prestanka proizvodnje automobila na fosilna goriva 2030/35, korištenja ugljena… više nije dovoljan. On u trenutku kada je donesen prestaje biti dovoljno radikalan, jer zahtjevi radikalnih osoba se nikada ne mogu ispuniti. Radikal, revolucionar će uvijek tražiti više jer je to njegov smisao života.

  Europski plan Fit for 55 koji nije donesen tako davno traži da se smanji korištenje plina za 30 % do 2030 godine. Koristeći kao ispriku rusku invaziju Ukrajine Europska unija je donijela novi plan. Taj plan poziva da se korištenje plina u Europskoj uniji smanji za 30 % do 01.01.2024 godine !?

  Riječ je o toliko skandaloznoj odluci da se nisu usudili niti staviti sve brojeve na papir nego su muljali. U svojoj izjavi su napisali:

Plan Europske komisije Fit for 55 je govorio o smanjivanju korištenje fosilnog plina za 30 % (100 milijardi kubičnih metara) do 2030 godine. S danas donesenim mjerama cilj je smanjiti korištenje plina za najmanje 155 milijardi kubičnih metara. Gotovo 2/3 tog smanjivanja korištenja plina treba biti provedeno u godinu dana”.

  Još se potom navodi da će se tim smanjivanjem potrošnje plina Rusija izbaciti iz europskog energetskog miksa.

  Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je povodom novog plana izjavila: „Mi moramo postati neovisni od ruskog plina, ugljena i nafte. Što brže pređemo na obnovljivu energiju i hidrogen brže ćemo postati stvarno neovisni i gospodari našeg energetskog sustava”.

  Potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans je izjavio: „krenimo u obnovljivu energiju brzinom svjetlosti. Obnovljiva energije predstavlja jeftini, čisti i neograničeni izvor energije”.

 Ukratko zeleni fundamentalisti su glavni pobjednici ruske invazije Ukrajine. Njima je ona samo poslužila kao dodatna isprika da provedu ono što su već zamislili. Ona im je došla kao poklon s neba koji ćemo mi svi platiti našim smanjenim primanjima i socijalnim pravima

5 6 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
2 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tu smo se bili pozvali na izjavu Ursule von der Leyen :„Mi moramo postati neovisni od ruskog plina, ugljena i nafte. Što brže pređemo na obnovljivu […]

trackback

[…] Tu smo se bili pozvali na izjavu Ursule von der Leyen :„Mi moramo postati neovisni od ruskog plina, ugljena i nafte. Što brže pređemo na […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina