Protuzakonite zaplijene

  Europske države su počele vršiti zaplijene imovine oligarha iz Rusije. To su protuzakonite zaplijene, a ponekad bi ih se čak moglo nazvati antisemitskim.

  Od završetka Hladnog rata Europa je bila otvorila vrata ruskim tajkunima koji su se obogatili privatizacijama. Ne samo da im je otvorila vrata nego ih je dočekala crvenim tepihom kako bi bez ikakvih pitanja dobila njihov novac.

  Nitko to bolje ne zna od Velike Britanije i konkretno grada Londona. U njemu su ruski tajkuni kupovali kuće za 150 milijuna funti,a potom investirali svoje milijarde u Velikoj Britanija. Riječ je o milijardama za koje nitko ne zna kako su zarađene, ali to je za zapadne vlade uvijek bilo nevažno.

  Jednostavno kao što je SAD u zamjenu za novac predao tehnološku prednost Kini Europa je nešto slično učinila u odnosu na oligarhe. Ukratko zapadna elita je raširala noge u zamjenu za vreće novca. To je činjenica koja se ne može opovrgnuti.

  Kako je jačalo zahlađenje odnosa između Rusije i zapada tako su se ruski oligarsi odlučili osigurati. Smatrali su da će im dovoljno osiguranje biti ne kršenja zakona u članicama EU i novostečena državljanstva. Oni su se u tome preračunali pošto su vjerovali u čuvenu zapadnu vladavinu zakona !?

  Trenutačno na zapadu najpoznatiji oligarh kojemu biva oduzeta/zamrznuta imovina je Roman Abramovič. Njemu je Velika Britanija zamrznula imovinu zbog povlaštenog statusa na ruskom tržištu i jer su njegove poslovne veze povezane s narušavanjem integriteta Ukrajine. U objašnjenju se navodi da njegove željezare proizvode željezo koje se koristi u gradnji ruskih tenkova.

  Pitanje svih pitanja bi bilo koja osoba bez integriteta na zahtjev kojeg lopova je to napisala ? Ova odluka u pravnom smislu drži vodu kao probušena boca. Ona uopće ne drži vodu jer Francuska korporacija Thales (80,000 zaposlenih) proizvodi ozbiljnije komponente za ruske tenkove. Ona proizvodi „oči” za ruske tenkove pa bi u slučaju jednakosti pred zakonom trebalo zaplijeniti svu njenu imovinu ?

  Naravno to se nije dogodilo niti se neće dogoditi jer nisu svi jednaki pred zakonom !? To nam ujedno govori da ne postoji ta čuvena slijepa zapadna pravna država u kojoj se sve radi po zakonu !?

  Drugi problem s zaplijenom imovine Romana Abramoviča bi bio da on ima državljanstvo više država. Roman Abramovič je židovskog porjekla, a svi Židovi imaju pravo na državljanstvo Izraela. U skladu s tim on je potpuno zakonito prije nekoliko godina postao državljanin Izraela. To državljanstvo baš nitko ne može osporiti !?

  Potom pošto je čovjek možda imao informacije o tome kako puše vjetar odlučio je uzeti državljanstvo Europske unije. Konkretno u prosincu 2021 godine Abramovič je navodno potpuno legalno postao državljanin Portugala.

  Ukratko Velika Britanija je bez ikakvih pravnih razloga zamrznula/nacionalizirala imovinu državljanina Europske unije/Portugala i Izraela. To što je poduzela biva potpuno protuzakonito i za to će građani Velike Britanije platiti iz svojih džepova. Oni će to platiti kada London bude prisiljen platiti odštetu Abramoviču, a slično će se dogoditi i s Europskom unijom. Ona je u pravom smislu te riječi zamrznula imovinu svog državljanina. Danas on, a sutra tko zna…

 To što je ovih dana Portugal pokrenuo proces oduzimanja državljanstva Abramoviču ne mijenja situaciju. Isto tako situaciju ne mijenju niti sadašnji britanski povici da je Abramovič pa praktički lopov. Britanska elita je vrlo dobro znala s kim ima posla tada i danas pa ako je on lopov što su onda oni ?

  Roman Abramovič nije niti približno jedini primjer ruskog oligarha koji je državljanin Europske unije, a kojemu je zamrznuta imovina. On je samo jedan vrlo dobar i poznat primjer. Tome trebamo još dodati da dosta oligarha s zamrzutom imovinom ima Izraelsko državljanstvo pa… antisemitizam ??

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
3 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Protuzakonite zaplijene […]

trackback

[…] Kada smo prije desetak dana govorili o zaplijenama imovine ruskih oligarha povratni komentari su govorili da je imovina zamrznuta, a na zaplijenjena. Po nama razlika postoji […]

trackback

[…] zaplijena se tiče vojne industrije. Zapad je zaplijenio imovinu Romana Abramoviča jer njegove željezare proizvode željezo za ruske tenkove. Istovremeno Zapad nije zaplijenio imovinu francuske korporacije koja proizvodi „oči” za ruske tenkove jer je riječ o zapadnoj […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina