Domovinski pokret

  Domovinski pokret se danas nalazi u krizi, se danas nalazi u restruktruriranju. Tako nešto se još davno trebalo dogoditi pošto je svima upoznatima s stanjem bilo jasno da tamo imamo šizofrenu situaciju.

  Tijekom praćenja izborne kampanje za parlamentarne izbore smo već bili govorili o šizofrenoj situaciju u Domovinskom pokretu. Ta stranka kojoj je cilj borba za nacionalne interese se u svom programu stalno pozivala na Europsku uniju. Najbolji dokaz te šizofrenosti pokreta nam je davala pozicija o kuni i euru. Medijski gledano stranka je stidljivo podržavala referendum o euru, dok je istovremeno u vrhu stranke postojao konsenzus protiv kune. O stvarnim pozicijama po pitanju kune se moglo čuti samo tijekom razgovorima s predstavnicima vrha stranke pa smo o tome do sada šutjeli. Jednostavno po ovom osnovnom pitanju situacija u stranci je bila šizofrena.

  Praktički u isto vrijeme se bila pojavila priča o Škorinim milijunima potrošenim na osnivanje stranke. Normalno riječ je bila istovremeno o istini i izbornoj podvali, ali ona nije previše utjecala na izborni rezultat. Birači jednostavno žeđaju za domoljubnom političkom opcijom pa su na puno toga mogli zatvoriti oči.

  Nakon parlamentarnih izbora svi problemi su bili bačeni pod tepih i krenulo se u gradnju stranačke infrastrukture. O toj gradnji infrastrukture prije svega u Primorsko-goranskoj županiji smo bili pričali s predsjednikom ŽO PGŽ, Ivanom Smojverom. Tada nam je pored ostalog rečeno da je DP-u u Primorsko-goranskoj organizaciji bliži HSP-u od HDZ-a.

  Govoreći o lokalnim izborima budimo realni pa priznajmo da Domovinski pokret nije imao nikakve šanse osvojiti Zagreb. Gledajući njihovu izbornu kampanju bilo je zanimljivo promatrati da li je toga DP bio svjestan ? Na kraju ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika im je bio uspjeh i neuspjeh. Uspjeh jer su bili drugi, a neuspjeh jer su morali otići u drugi krug gdje su bili bez ikakve šanse.

  Sada možemo reći po završetku izbornog ciklusa koji je trajao 20 mjeseci Miroslav Škoro je podnio ostavku. Oko pitanja da li je Škoro bio dobar ili loš predsjednik stranke će se lomiti koplja. Neupitno glasi da je bio gotovo savršeni predsjednik kada govorimo o marketingu. Poznati pjevač kao kandidat za predsjednika, premijera i slično zvuči slično kao što su u SAD bili napravili s Reaganom. Glavna zamjerka po pitanju Škore je uvijek bila da je ličio na Johna Wayne. Veliki domoljub koji u nije sudjelovao u ratu !? To je na kraju uvijek bila njegova politička rak rana koja bi dugoročno nanijela političku štetu.

  Škorinu obožavatelji ove dane nepotrebno oplakuju svog bivšeg predsjednika stranke. On je svoje odradio, a došlo je vrijeme da se počne s transformacijom stranke. Za to će Domovinski pokret imati 3 godine vremena i iznimne financijske izvore, a novac je u ovoj priči iznimno važan. Znači iz ove perspektive nema straha za budućnost stranke.

  Budućnost Domovinskog pokreta će s druge strane ovisiti o smjeru kojim će stranka krenuti. Pitanje je da li ona misli postati satelit HDZ-a ili stvarna euroskeptična stranka ? Odgovorom na ovo pitanje dobiti ćemo ujedno i odgovor da li ona ima budućnosti.

  Uz malo sreće taj odgovor nećemo trebati dugo čekati. Dobiti ćemo ga već na jesen ako Suverenisti uspiju organizirati skupljanje potpisa za spas kune. Budućnost Domovinskog pokreta će biti tada odlučena odgovorom na pitanje da li podržavaju kunu ili euro. Iz pitanja za euro ili za kunu Domovinski pokret se neće moći iskoprcati nego će morati dati jasni odgovor. Taj odgovor će kasnije glasači znati nagraditi ili kazniti !?

0 0 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina