Henry Kissinger

  Različiti ljudi imaju različita mišljenja o Kissingeru. Bez obzira na to zbog svojih sposobnosti i dugovječnosti Henry Kissinger je postao stručnjak za vanjsku politiku kojemu se svi klanjaju.

  Jedini potencijalni političar koji je početkom 21 stoljeća uživao reputaciju Kissingera je bio Le Kuan Yew, praktički doživotni diktator Singapura. Le Kuan Yew (1923-2015) je bio najvažniji svjetski stručnjak za društvo i razvoj čije savjete su tražili kineski i američki predsjednici. Henry Kissinger rođen isto 1923 godine ima taj status po pitanju vanjske politike.

  Nakon najnovijeg sastanka Bilderberg grupe čiji je član od 1957 godine Henry Kissinger je dao duži intervju čije najvažnije dijelove sada prenosimo.

  Za početak nužno nam je reći da Kissinger nikada nije bježao od kontroverze,a od toga danas bježi još manje. U svibnju je bio jednako razbjesnio i ljevičare i desničare kada su mediji prenijeli njegovu izjavu da Ukrajina treba dati teritorij za mir. Riječ je inače bila o lažnoj vijesti pošto on to nije rekao nego da se treba vratiti na stanje prije ruske invazije.

  Tijekom dugog intervjua Kissinger je govorio o puno stvari. Pored ostalog on navodi da su primjeri uspješnih državnika koje je on upoznao bili Richard Nixon, Konrad Adenauer, Charles de Gaulle Anwar Sadat Lee Kuan Yew i Margaret Thatcher. Izbor Nixona je šokirao Amerikance pošto je jedini predsjednik koji biva prisiljen na ostavku, ali on je po Kissinger bio majstor strategije. Dokaz za to je Američki odnos s Kinom, Egiptom, Vijetnamom !?

  O današnjem stanju u SAD-u i woke kulturi Kissinger izjavljuje: „progresivna ljevica danas govori ako ne promjenimo svoje osnovne vrijednosti mi nemamo moralno pravo da provodimo unutrašnju, a kamo li vanjsku politiku. Ta pozicija nije široko prihvaćena u javnosti, ali dominira na fakultetima i medijima”. Te pozicije woke kulture, nasljedničke ideologije po njemu prijete urušavanjem američkog sustava.

  Govoreći o sadašnjim političarima Kissinger je nazvao Borisa Johnsona, premijera Velike Britanije liderom koji ulazi u povjesne knjige. On je uspio izvući Veliku Britaniju iz Europske unije, ali po njemu nema sposobnosti da stvori novi sustav.

  Zelenskog Kissinger naziva slučajnim predsjednikom koji je ispunio povjesnu misiju. On je slučajni predsjednik pošto to postaje zbog gospodarske frustracije Ukrajinaca,a svoju povjesnu misiju je ispunio obranom Ukrajine. Kissinger se potom pita može li Zelenski podnijeti žrtve (teritorij) za mir ??

  Govoreći o Putinu Kissinger navodi da je njegov glavni problem što vodi državu u geopolitičkom opadanju. On je po njemu navodnu izgubio smisao stvarne veličine krize koju je stvorio. Prije toga se govorilo o važnosti Ukrajine za Rusiju,a sve se završilo napomenom da za Ukrajinu i Rusiju mora biti mjesta u Europi. Ako se za Rusiju ne napravi mjesta ona će postati ispostava Kine u Europi što bi trebalo biti nedopustivo.

  Za kraj Kissinger se dohvatio i Kine navodeći kako očekuje Drugi hladni rat koji će sada biti puno opasniji. On će biti puno opasniji pošto Sovjetski Savez nikada nije imao gospodarske ili ljudske kapacitete za natjecanje s zapadom. Kina ih ima što dovodi do toga da su SAD i Kina danas praktički jednako jaki.

  Intervju je završio komentarom da danas živimo o doba paradoksa. S jedne strane imamo ljude koji ne žele da ih vodi politički lider, a s druge strane imamo društvenu situaciju koju može riješiti samo pravi lider.

5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina