Pobačaj

  Izgleda da migranti i populizam nisu više toliko zanimljive svjetonazerske tematike pa se prešlo na pobačaj. To samo predstavlja dodatni dokaz da nam režiseri naših života pripremaju nove „zabavne” tematika kako se ne bi bavili realnošću.

  Tijekom stoljeća i tisućljeća ljudske povijesti odnos prema pobačaju i općenito životu se mijenjao. Prije više od 3 tisuća godina u doba Asirije pobačaj se kažnjavao smrtnom kaznom. Nakon toga nam dolazi vrijeme Grčke i Rima kada pobačaj biva dopušten, nakon čega dolazi vrijeme kršćanstva koje ga zabranjuje.

  Glavni utjecaj na ovu poziciju kršćanstva su imali Sveti Augustin, Sveti Jeronim i Ivan Zlatousti koji se smatraju očevima crkve. Kako kršćanstvo priznaje samo 7 očeva, u stvarnosti doktora crkve protivljenje ove trojice je oblikovalo njene pozicije.

Samo pitanje pobačaja se ne može odvajati od pitanja kada nastaje život red je da obratimo pažnju i na njega. Prije 2500 godina zbog visoke smrtnosti beba neke države su priznavale djeci pravo na život i zaštitu zakona tek kada imaju godinu dana. Neupitno najpoznatiji od običaja, zakona tog doba je onaj koji se provodio u Sparti. Tamo su bebe trebale proći inspekciju koja bi odlučila da li imaju pravo na život.

  Nakon ove možemo reći povjesne anomalije sve je prešlo na i danas važeću diskusiju da li život nastaje začećem ili na primjer 60 dana kasnije. Riječ je i diskusiji koja je usko vezana s onom o pobačaju koja traje i danas.

  Prva moderna država koja zakonom dopušta pobačaj postaje 1920 godine Sovjetski Savez (tada se zove Sovjetska Rusija). Staljin kasnije zabranjuje pobačaj koji nakon njegove smrti ponovno postaje dopušten.

  Tijekom sljedećih desetljeća sve europske i općenito zapadne države će donijeti zakone kojima se dopušta pobačaj (slika). On će postati ne samo dopušten nego se besplatno ili uz minimalnu naknadu provodi u bolnicama.

  Tako smo polako došli do sadašnjosti i prije svega SAD-a. 02 svibnja 2022 zapadni mediji izlaze u javnost s protuzakonito dobivenim tekstom Vrhovnog suda SAD-a. Ovo je inače drugo protuzakonito iznošenje u javnost teksta Vrhovnog suda SAD-a. Kako je oba puta riječ o navodnim presudama u koristi konzervativaca čovjek očekuje da je to povezano s nasljedničkom ideologijom.

  Sve u svemu izlazak u javnost protuzakonito dobijenog teksta koji najavljuje da će Vrhovni sud zabraniti pobačaj je doveo do demonstracija. Ove demonstracije su se prije svega dogodile u SAD s ciljem promjene odluke Vrhovnog suda. U realnosti demonstracije su bile neuspješne pošto su na njih izašlo samo nekoliko desetaka tisuća osoba u cijelom SAD-u.

  Hrvatska kao Hrvatska treba kopirati druge države, u ovom slučaju SAD. U skladu s tim i kod nas su održane demonstracije za pobačaj koje završavaju neuspjehom jer se okupilo samo nekoliko tisuća demonstranata. Najzanimljivi dio demonstracija je bio onaj kada su tražili povratak pobačaja u Ustav Hrvatske. To je bio najzanimljiviji dio pošto nisu objasnili kada se on to nalazio u Ustavu Republike Hrvatske !? Ispravan odgovor glasi nikada !

  Velika većina građana SAD-a i Hrvatske je očito smatralo da postoje puno važnije tematike od ove. Njih danas očito brinu prije svega visoka inflacija i pad životnog standarda,a ne pobačaj.

  SDP i takozvana progresivna ljevica koji ne znaju što da rade s sobom, koji ne znaju kako pomoći građanima najavljuju mogući referendum o pobačaju. Moramo ovdje priznati da bi volili vidjeti skupljanje potpisa za ovu tematiku pa da vidimo koliko je ona važna.

  Pozicija Hladna istine po pitanju migracije i pobačaj je identična poziciji Aristotela koji je preminuo 322 prije Krista. Čisto za informacija pozicija Aristotela o pobačaju je „komplicirana” pošto je on razumio sve implikacije te odluke. Po njemu zavisno od društvene situacija pobačaj bi trebao biti dopušten ili zabranjen.

  Za kraj red je inače napomenuti da Vrhovni sud SAD-a još nije presudio o pobačaju. To će se dogoditi krajem lipnja ili početkom srpnja. Sva ova dreka i protuzakonito puštanje navodne odluke medijima služi samo za protuzakoniti pritisak na suce.

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   Tada je u javnost protuzakonito izašla najava odluke da će Vrhovni sud SAD-a zabraniti pobačaj. Ta najava odluke je dovela do relativno neuspješnih demonstracija u SAD, EU i Hrvatskoj i krokodilskih suza medija. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina