Deutsche bank

Deutsche bank

  Ime najmoćnije njemačke financijske instuticije je Deutsche bank. Riječ je o banki koja se nalazi na 21 mjestu popisa najvećih svjetskih banaka.

  Ne tako davno Deutsche bank je bila institucija kojoj svi vjeruje, a onda je došla 2008 godina. Prije te kritične godine koja sve mijenja Deutsche bank je bila druga najveća svjetska banka. Od tada pa do danas ona je proglašena krivom za bezbrojne zločine pa da je riječ o čovjeku, a ne kompaniji bio bi davno završio u doživotnom zatvoru.

  Krajem 2016 godine Deutsche bank je platila više od 7 milijardi dolara kazne SAD zbog svojih protuzakonitih radnji. To se inače dodalo na ranije plaćenih 12 milijardi, a sve skupa je vezano s otkrićima povodom financijske krize 2007 godine. Nužno je ovdje dodati da nakon što su otkrivene „financijske nepravilnosti” niti jedan čelnik Deutsche Bank nije bio osuđen !?

  To je sigurno dalo zeleno svjetlo banci da nastavi po svome. Primjer toga nastavljanja po svome znači kršenja zakona. Tako je 2014 godine otkriveno da je Deutsche Bank „oprao” 10 milijardi dolara ruskog novca. Za taj zločin banka biva od SAD-a kažnjena s 425 milijuna dolara.

  Kako je Rusija iznimno važno tržište za banku ona ju nije napustila nakon ruske invazije Ukrajine. Zbog toga je Deutsche bank kritiziran, ali njeni menadžeri su ostali pri svojoj odluci. Jedina promjena je bila zatvaranje tehnološkog centra i smanjivanje poslovnih operacija. Deutsche bank se inače ponosi s svojih 140 godina poslovanja u Rusiji !?

  Nakon ovog zločina red je spomenuti i Libor skandal iz 2012 godine. Zbog protuzakonitih radnjih Deutsche bank je ovaj put kažnjen s 2.5 milijarde dolara. U ovom slučaju riječ je bila o zavjeri više banaka s ciljem ostvarivanja što većeg profita.

  Kako financijske prevara nisu dovoljno sočne nitko ne bi trebao biti pretjerano iznenađen njenim poslovanjem s Jeffrey Epsteinom. Zbog „poslovne” suradnje s ovim svodnikom maloljetnica i silovateljem Deutsche bank je bio kažnjen 150 milijuna dolara.

  Poslije sočnog zločina red nam je vratiti se na klasiku. Tu klasiku predstavlja pranje novca kriminalaca i drugih sumnjivih osoba. SAD je optužio Deutsche bank za pranje 267 milijardi dolara s područja bivšeg SSSR-a između 2007 i 2015. Za taj zločin banka će biti sveukupno kažnjena manje od 170 milijuna dolara !?

  To je samo dio operacija za koje je ova glavna njemačka financijska organizacija osuđena tijekom posljednjih 10 godina. Pozicija banke je da se to sve događalo ranije kada oni nisu imali dobre unutrašnje kontrole. Jednostavno oni danas govore „postali smo pozitivci” u što im malo tko vjeruje. Povjerenju u ovu instituciju nije pomogao niti travanjski ulazak policije u njene prostore zbog novootkrivene protuzakonite radnje !?

  Vjerojatno zbog svih tih svojih zanimljivih poslovnih kontakata Deutsche bank je odlučio u lipnju 2022 izvršiti reformu poslovanja. Direktori banke su došli na ideju da će najbolje uštede postići ako prestanu poslovati s običnim klijentima. U skladu s novom politikom vlasnici računa više neće moći podizati novac u poslovnicama banke. Tim potezom banka namjerava uštediti na troškovima poslovanja !?

  To je bila naša istinita priča o Deutsche bank na koju nas je potaknula njena odluka o prestanku izdavanja novca na šalterima.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina