Bilderberg grupa

  Zajedno s Svjetskim ekonomskim forumom/Davosom Bilderberg grupa je najpoznatije svjetsko okupljanje moćnika. Iako se ta dva okupljanja nalaze praktički u istoj ligi nužno nam je napomenuti da je Bilderberg puno važniji.

  Za početak nužno nam je navesti osnovnu razliku između Davosa i Bilderberga. Okupljanje u Davosu je prije svega okupljanje korporacija dok kada govorimo o Bilderberg grupi govorimo o zapadnim država. Riječ je o vrlo pojednostavljenom opisu koji je najbliži istini pošto okupljanjima ove grupe uvijek upravljaju državni moćnici.

  Idejni tvorac Bilderberg grupe je Poljak Jozer Retigner, bivši savjetnik poljskog ratnog premijera Vladislava Sikorovskog. Osim što je bio savjetnik poljskog premijera on je bio i suradnik britanske obavještajne organizacije MI6. Početkom 50tih godina dvadesetog stoljeća Retinger dolazi na ideju koordinacije aktivnosti zapadnih kapitalističkih država.

 Ta ideja biva odmah prihvaćen u Zapadnoj Europi nakon čega ju je Jozef Retigner otišao „prodati” u SAD. Tamo on sreće Davida Rockfellera i tadašnjeg CIA šefa Waltera Bedella Smitha koji su bili oduševljeni idejom. To je dovelo do okupljanja koje se održalo između 29 i 31 svibnja 1954 u hotelu Bilderberg na području Nizozemske.

  Ukratko MI6 i CIA su bili roditelji Bilderberg grupe,a od tada do danas se ništa značajnog nije promjenilo. Činjenica da samo osobe iz članica NATO saveza mogu biti na sastancima ove grupe je u sedamdesetim godinama dovela do manjeg razdora. Taj razdor je doveo do stvaranja Trilaterale u čijem radu mogu sudjelovati i predstavnici Japana.

  Govoreći o prošlosti Bilderberg grupe možemo navesti da je Henry Kissinger njen član još 1957 godine, a možemo se sjetiti i Margaret Thatcher. Ona je na ovom okupljanju 1975 godine bila oborila s nogu Kissingera i Rockfellera koji su je oduševljeno upoznali s svima. 3 godine kasnije u Velikoj Britaniji potresenoj štrajkovima ona ostvaruje izbornu pobjedu, a sve kasnije znamo.

  Talijani s druge strane navode da je Emmanuel Macron nakon poziva na okupljanje Bilderberg grupe dao otkaz francuskom predsjedniku i pokrenu svoju predsjedničku kampanju. U toj priči oni navode da je Edouard Philippe nakon okupljanja izrazio podršku Macronu i potom postao njegov premijer.

  Nakon prošlih uspjeha Bilderberg grupe red nam je skočiti u sadašnjost. Za razliku od Davosa koji je imao virtualno okupljanje 2021 Bilderberg okupljanja se nisu održavala 3 godine. Vremensko posljednje okupljanje biva 2019 godine kada se govorilo o Rusiji, Kini, budućnosti kapitalizma

  Tematike ovogodišnjeg okupljanja održanog između 2 i 5 lipnja su bile: Kina, Rusija, Ukrajina, lažne vijesti, deglobalizacija, energetska sigurnost…Na okupljanju su sudjelovali predstavnici vlada članica NATO saveza, generalni sekretar NATO saveza, šefovi obavještajnih službi. Osim njih tu su bili i predstavnici šefovi najvažnijih zapadnih medija (Financial Times, The Economist, Facebook…), energetskih i zdravstvenih kompanija.

  Za kraj red nam je napomenuti da je prisutan bio i Peter Thiel koji pokušava preuzeti kontrolu na američkim republikancima. Ovom napomenom završavamo priču o ovogodišnjem okupljanju čije zaključke znaju samo tamo prisutne osobe !?

4.8 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bilderberg grupa […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina