Peter Sutherland

  Gledajući kako se slavila pobjeda Maroka protiv Španjolske u Europi pomislili smo da je došao red da se sjetimo integracione politike. O njoj je baš sve bio prije deset godina izjavio Peter Sutherland.

  Peter Sutherland je u svojoj karijeri bio vršio najviše državne i svjetske dužnosti. U određenom smislu njegova karijera započinje kada postaje najmlađi europski komesar/povjerenik u povijesti.  Par godina kasnije on postaje direktor Svjetske trgovinske organizacije (WTO), osnivač Globalnog foruma za migracije, specijalni savjetnik generalnog sekretara UN-a za migracije, 20 godina direktor u Goldman Sachs International i BP-a.

  Normalno pored tih radnih mjesta on je bio član nekoliko proslavljenih grupa o kojima obični građani loše misle. Tu prije svega mislimo na Bilderberg grupu, Svjetski ekonomski forum (World Economic Forum), a bio je i predsjednik Trilaterale u Europi. Zbog toga se Sutherland kojeg nitko nikada nije izabrao na izborima nazivalo moćnijim od gotovo svih izabranih političara u svijetu.

  Tijekom 2012 godine taj i takav Sutherland dolazi u britanski parlament gdje izjavljuje da je došlo vrijeme da se ukinu europske nacionalne države. On tada konkretno poziva Europske uniju da radi na uništenju nacionalnih država i njihovim pretvaranju u multikulturalne države.

  Osim toga u govoru čije djelove je pored ostalih prenio BBC on izjavljuje:

migracije su osnovna dinamika gospodarskog rasta što može biti teško za objasniti stanovnicima država u koje oni dolaze… …nemoguće je zamisliti da dosadašnji stupanj homogenosti može preživjeti jer države (zapadne) trebaju postati otvorenije po pitanju stanovnika koji u njima žive. To nam je pokazala Velika Britanija.”

  Na kraju ćemo još samo spomenuti njegove sljedeće riječi:

SAD, Australija, Novi Zeland su migrantska društva i zbog toga oni lakši primaju osobe iz drugih kultura od nas koji još vjerujemo u homogene (nacionalne) države i različitost od drugih. To je po mom mišljenju ono čime bi se Europska unija trebala baviti, konkretno što bi trebala potkopati (uništiti)”.

  Te riječi kao što može vidjeti iz njegovog govora je Velika Britanija 2012 godina već bila provela,a mi bi rekli i ne samo ona. Pitanje primanja migranata u Europsku uniju u nekadašnje nacionalne države Njemaca, Belgijanaca (znamo da su Federacija), Francuza, Hrvata je rješeno još davno ranije.

  To pitanje je riješilo Vijeće Europe još 30.09.2003 godine. Tada biva izglasana rezolucija koja pored ostalog govori: „Integracijske politike trebaju imati dvojaki cilj. One trebaju omogućiti da migranti ostvare svoj potencijal u državama gdje su došli s tim da zadrže svoj kulturni i etnički identitet. S druge strane lokalno stanovništvo se treba upoznati s pravima migranata, njihovom kulturom, tradicijama i potrebama”. Kao što možete vidjeti u tekstu se nigdje ne spominje zaštita kulture, tradicija i potreba lokalnog stanovništva.

  Ovim tekstom Hladna istina čestita Maroku na ulasku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u nogometu. Mi smatramo da bi idealno finale Svjetskog prvenstva bilo Hrvatska – Maroko. Kada kažemo Hrvatska onda se podrazumjeva zašto,a kada kažemo Maroko onda govorimo o političkoj poruci. Riječ je o političkoj poruci koju bi nadamo se dobili duhovni nasljednici Sutherlanda dok bi promatrali kako Marokanci i ostali migranti u Briselu, Amsterdamu, Rotterdamu, Marselju i drugdje slave pobjede svojih heroja.

5 4 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina