Twitter afera

  U određenom smislu današnja Twitter afera se nastavlja na ljetnu Facebook aferu i za analitičare ne predstavlja ništa novoga. Ona ne ukazuje ništa novoga jer svi znamo što se dogodilo na američkim predsjedničkim izborima 2020 godine.

  Priču o proBiden cenzuri u medijima započinjemo još 2016 godine. Tada FBI provodi istragu o tome da li predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa pomaže Rusija. Po završetku istrage FBI će obavijesti predsjednika Obamu da Rusi nemaju veze s tim.

  FBI odvjetnik James Baker će ignorirati te zaključke i nastaviti raditi na optužnici Donalda Trumpa imena Russiagate. To pravno maltretiranje predsjednika Trumpa koje on pokreće traje sljedećih godina,a po završetku istražitelji „greškom” uništavaju svoje mobitele.

  Glavni dio krivice za to pravno maltretiranje je bilo palo na Jamesa Bakera koji biva osumnjičen da je protuzakonito davao dokumente medijima. On se uspješno izvlači od tih sumnji, ali priča time nije bila završena. Ona završava tek 2019 godine kada se Baker biva prisiljen braniti od optužbi da je izmislio optužnicu protiv Donalda Trumpa.

  Tog i takvog Bakera potom u lipnju 2020 godine Twitter zapošljava na poziciju potpredsjednika i pravnog savjetnika. Tim zapošljavanjem je svima ukazano koga će ova društvena mreža podržavati na predsjedničkim izborima 2020 godine.

  Tako smo polako dolako došli do listopada 2020 godine i izbijanja Hunter Biden afere. Ukratko sin predsjedničkog kandidata Joe Bidena je bio optužen za kriminalne djelatnosti u koje je posredno uključen i otac. Odgovarajući na te optužbe Twitter je prvo blokirao novine koje su objavile novost, potom predsjednika SAD-a, a na kraju i američki parlament.

   Normalna država bi reagirajući na to isključivši Twitter i po tome ne bi bila niti približno prva u svijetu. To ne bi bila niti približno prva država pošto je na primjer Nigerija blokirala Twitter kada je on blokirao račun predsjednika, a Uganda kada se upleo u izbornu kampanju.

  Za razliku od tih i drugih sličnih država Republikanci su u SAD dignuli buku i halabuku, a Demokrati su pljeskali. Današnji Twitter kojim vlada Musk nije inače jedina osoba koja u 2022 izjavljuje što se u listopadu 2020 dogodilo.

  Još tijekom ovog ljeta Mark Zuckerberg koji vlada Facebookom izjavljuje da ga je FBI posjetio 2020 po pitanju izborne kampanje. Dužnosnici FBI-ja su tada zatražili od njega da ubije, da zabrani priču o Hunteru Bidenu iako konkretni slučaj nisu spomenuli.

  To se dogodilo na Facebooku dok ono što je Elon Musk pustio u javnost ne spominje FBI nego samo rasprave unutar Twittera. U dijelu rasprave koji možemo vidjeti tu je na scenu ponovno stupio ranije spomenuti James Baker koji tvrdi: „trebamo biti oprezni (blokirat priču) jer je priča o Hunter Bidenu možda posljedica hakiranja”.

  On je na kraju dobio tu raspravu unutar Twittera pa je ova društvena mreža blokirala priču. Ta blokada biva povučena samo nakon blokade Bijele kuće i Američkog parlamenta kada su političari počeli prijetiti posljedicama po Twitter.

  To ispadne cijela priča o onome što se dogodilo na Twitteru po pitanju te blokade. Preciznije bi bilo reći da to ispadne priča koju je Elon Musk pustio u javnost. Mi ovdje vjerujemo da je on selektivno pustio priču u javnost jer ako ništa drugo ispadne nam čudno da je FBI posjetio Facebook, a ne i Twitter. Po pitanju ovih događaja postoji još bezbroj pitanja na koje Musk nije odgovorio pa…

  Jedan od glavnih zaključaka cijele afere osim izbornog navijanja za Demokrate je i onaj o cenzuri. Twitter, a to vjerojatno znači i Facebook neće pustiti u javnost dokumente stečene hakiranje. Drugim riječima oni blokiraju puštanje u javnost svih dokumenata koje bi mogle naštetiti najbogatijima, bankama i/ili korporacijama. Nitko od njih neće dobrovoljno svoje smeće pustiti u javnost pa ono može izaći samo hakiranjem što je protivno politici društvenih mreža.

To je jedina stvarna pouka ove Twitter afere.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina