Blokiranje

U doba naivnosti znali smo što je istina, a što je laž. Potom je stiglo “normalno” doba kada smo govorili da istina ovisi o percepciji.To je bilo doba kada smo govorili da svatko ima svoju istinu, a sada smo došli o postmodernističkog doba kada je pitanje istine i laži postalo potpuno nebitno.

Jučer smo pokazali kako Nixona nisu “sredili” hrabri novinari Washington Post-a nego da ga je u aferi Watergate sredila duboka država. Drugim riječima da su ga na smjenu prisilili šef FBI-ja i pobočnik šefa američke mornarice.

Danas se na čelu SAD-a ne nalazi Nixon koji je tijekom predsjedničkih izbora osvojio 49 od 50 američkih država nego puno kontroverzniji Trump koji od prvog dana ratuje s dubokom državom koja nije prihvatila njegovu izbornu pobjedu. Kao što smo pisali prije par dana njegov protukandidat 2016 godine ga je lažno optužio za suradnju s Rusima što su američke sigurnosne službe znale od prvog dana. Bez obzira što su svi koji su to trebali znali da je riječ o laži sljedeće 4 godine je vođena protiv njega medijska kampanja po ovom pitanju.

Službeno govoreći kako bi se spriječilo “ponovno uplitanje Rusije” u američki izborni proces društvene mreže su odlučile blokirati ili usporiti širenje lažnih vijesti koje mogu utjecati na američke izbore. Među te lažne vijesti je ponovno upala stara priča o sinu predsjedničkog kandidata Joe Bidena.

To je priča o Majdan revoluciji u Ukrajini 2014 godine nakon koje sin tadašnjeg američkog potpredsjednika Joe Bidena postaje jedan od šefova ukrajinske korporacije Burisma s mjesečnom plaćom od 50.000 dolara. Političke implikacije te odluke su još 2014 godine bile više nego jasne što dovodi do svađe i prekida poslovnog partnerstva između obitelji tadašnje potpredsjednika i ministra vanjskih poslova.

Nakon dobivanja ovog posla po otkriću časopisa New York Post tamošnji ukrajinski oligarh je zatražio od mlađeg Bidena da utječe na oca i američku vladu po pitanju kompanije Burisma i sudskih optužbi koje joj prijete u Ukrajini. Na kraju ukrajinski tužitelj je bio najuren nakon što je Joe Biden navodno rekao tamošnjim dužnosnicima “ili ćete ga vi najuriti ili Ukrajina neće dobiti novac“.

Taj tekst koji je zajedno s dokaznim matirjalima objavio New York Post društvene mreže Twitter i Facebook odlučuju zabraniti ne osporavajući niti jedan njegov navod. Bivši suradnik Demokratske stranke, a danas glasogovornik Facebooka Andy Stone je povodom te odluke izjavio “mi govorimo da je to lažna vijest davajući istovremeno vrijeme našim partnerima da ju provjere“.

Nakon tog blokiranja vijesti New York Post-a o Bidenu nju je objavio Twitter account Donalda Trumpa nakon čega je ovaj bio blokiran. Nakon što je bio blokiran account američkog predsjednika pravosudni komitet Američkog zastupničkog doma (Republikanci) je odlučio postaviti tu vijest na stranice Zastupničkog doma. Rezultat je bio potpuno iznenađenje svih uključenih nakon što je Twitter blokirao objavu Zastupničkog doma SAD proglasivši ju opasnom.

Sve u svemu SAD korporacija Twitter je tijekom posljednjih dana blokirala tamošnje accounte predsjednika SAD-a i parlamenta SAD-a što predstavlja istovremeno neviđenu aroganciju i protuzakonito uplitanje u izborni proces.

Facebook i Twitter neupitno navijaju za Demokratsku stranku, ali pri tome zaboravljaju da postoje limiti i da ih rezultati predsjedničkih i parlamentarnih izbora ne mogu spasiti od bijesa zakonodavaca. S jedne strane iako se održavaju izbori tamošnji zakonodavac i dalje izglasava zakonske akte, a s druge strane tko god da pobjedi neće biti sretan s tim da društvena mreža, korporacija može kontrolirati njegove izjave bez obzira na njihovu istinitost ili laž.

Realno govoreći ovo blokiranje accounta američkog predsjednika i izjave američkog parlamenta predstavlja ništa drugo do nastavka napada duboke države na Donalda Trumpu. Prije 50 godina je uspjelo protiv Nixona,a zašto ne bi sada protiv Trumpa ?

5 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
5 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…]   Nakon „problema” na prošlim predsjedničkim izborima u SAD-u na kojim je pobjedio Donald Trump, svi su se dobro pripremili za 2020 godinu. Kada govorimo svi ciljamo ovdje na medije i na društvene mreže koje su već u listopada blokirale objave američkog predsjednika i Kongresa. […]

trackback
2 godine prije

[…] Matter demonstracija. Nama je na ovom mjestu nužno reći Mea Culpa i priznati da smo ovdje na Hladna istina pisali o cenzurama koje provode društvene mreže, sinu Bidena i slično. Pri tome nismo uopće bili svjesni toga da radimo prljavi posao za Rusiju nego smo […]

trackback
2 godine prije

[…] Istovremeno Ukrajina uživa potpunu podršku američkog predsjednika Josepha Bidena koji je upleten u tamošnje poslove još iz doba kada je bio … što joj dava samopouzdanje za buduće akcije. Dovoljno nam se sjetiti New York Times teksta iz […]

trackback

[…]   Osnovno pitanje koje se postavlja u formiranju američke (europske ?) verzije društvenog rejtinga je tko odlučuje o legalnosti ? Tko odlučuje da li osobe i organizacije provode zakonitu političku kritiku ili protuzakonitu ? U određenom smislu na to pitanje nam je odgovoreno u doba američkih predsjedničkih izbora. Odgovor glasi da Facebook, Twitter i drugi, a ne zakon odlučuju što je dopušteno. […]

trackback

[…] Kako bi se spriječilo izlaženje ove priče u javnost Twiter je bio blokirao account New York Post, potom predsjednika SAD-a i na kraju Zastupničkog doma SAD-a. S druge strane Facebook čiji glasogovornik je ranije radio za Demokratsku stranku izjavljuje da oni blokiraju tu priču […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina