Bob_Woodward

Zavjera u SAD

Robertu Woodwardu poznatom u svijetu prije svega po otkriću Watergate skandala danas izlazi knjiga imena Rage o kojoj se do sada već puno govorilo u medijima. Ta knjiga je nastala tokom njegovih razgovora s predsjednikom Trump-om kao i razgovorima s članovima vlade i osobljem Bijele kuće.

U knjigi se kritizira Trumpa jer je navodno na početku korona virus pandemije javno umanjivao opasnost virusa iako je privatno mislio drugačije. Isto tako ga se u napada zbog javnih pozicija povodom afroamerikaca, ali se na stranicama knjige pojavljuje i drugi Trump. To je Trump koji na pitanje “da li mislite da u SAD postoji sistematski rasizam ?” odgovara s “Mislim da on svugdje postoji i smatram da ga je kod nas manje nego u većini drugih država”.

Zabrinjavajući dio knjige za one koji smatraju da je demokracija najbolji mogući sistem je onaj koji se tiče navodnog razgovora između ministra obrane i ministra obavještajnih službi. U tom razgovoru ministar obrane Jim Mattis govori ministru obavještajnih službi Danu Coatsu :”Možda će doći vrijeme kada ćemo trebati preuzeti zajedničku akciju jer je Trump opasan i nesposoban za biti predsjednik“.

U toj grupi zavjerenika koji su razmišljali o mogućnosti obaranja predsjednika neupitno nalazimo i Roberta Muellera, bivšeg direktora FBI-ja koji je između 2017 i 2019 godine bio angažiran da provede istragu odnosa Trumpa i Rusije. Riječ je o takozvanoj Russiagate istrazi koja započinje 2017 godine kada Obamin ministar obavještajnih službi izlazi s analizom koja tvrdi da su Putin i ruska vlada htjeli pomoći Trumpu putem diskreditiranja Clinton u izbornoj kampanji. Po toj analizi napisanoj 06 siječnja 2017 godine FBI i CIA se potpuno slažu s tim zaključkom dok je NSA samo djelomično uvjerena.

Ta analiza je na kraju dovela do formiranja Muellerove komisije koja je započela svoj rad koristeći danas slavni Steele dossier. Priča o Steele dossier počinje polovicom 2016 godine kada Demokratska stranka angažira tvrtku Fusion GPS da pomogne Hillary Clinton u izbornoj kampanji. U skladu s ugovorom bivši britanski agent Cristopher Steele će sastaviti dosje o kojemu će sam govoriti da je 70 % -90 % onoga što u njemu piše istinito, ali i da postoje stvari koje su možda samo 50 % istinite.

Sve u svemu sljedeće dvije godine američki predsjednik Donald Trump se nalazio pod Muellerovom istragom koja 2019 godine završava. Trump je de facto proglašen nevinim,a nekoliko članova njegove izborne kampanje je osuđeno zbog različitih stvarnih ili ne zločina.

Time ova priča nije bila završena pošto su i predsjednik Trump i demokrati nastavili borbu putem medija, sudova i parlamentarnih odbora. Pozicija Trumpa je bila od početka kako je riječ o zavjeri duboke države protiv njega pa kada je odvjetnik FBI-ja osuđen radi manipuliranja dokazima on je to bio nazvao svojom pobjedom.

Na kraju nužno je u ovoj priči ponovno spomenuti Roberta Muellera koji je vodio svoju komisiju s ciljem dokazivanja krivice Trumpa. Kada je ministarstvo pravosuđa zatražilo da Mueller i “ekipa” vrate službene mobitele kako bi poslužili kao dokaz oni su uništili sve podatke na njima. Najviši američki stručnjaci iz ministarstva pravosuđa, unutrašnjih poslova i obavještajnih poslova koji su vodili ovu istragu Trumpa su “slučajno” uništili sve podatke na 31 službenom mobitelu.

Čitajući knjigu Roberta Woodwarda o pozicijama vojske i obavještajnih službi kao i informacije ministarstva pravosuđa o uništavanju dokaza može li itko zamjeriti Trumpu kada spominje prevare i zavjere usmjerene protiv njega ?

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
6 Comments
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 godine prije

[…] zatrovanu atmosferu u SAD su umjetno stvorili liberalno nastrojeni mediji i duboka država koji su se od prvog trenutka protivili Trumpu, ali niti oni sami nisu mogli zamisliti sadašnju zatrovanu, eksplozivnu atmosferu i […]

trackback
2 godine prije

[…] je napokon postalo jasno da to nije istina i da je bila riječ o najobičnijoj zavjeri duboke države protiv izabranog predsjednika i protiv referendumski izražene volje građana Velike Britanije. Nužno je ovdje reći da zapadni […]

trackback
2 godine prije

[…] blokiranje accounta američkog predsjednika i izjave američkog parlamenta predstavlja ništa drugo do nastavka napada duboke države na Donalda Trumpu. Prije 50 godina je uspjelo protiv Nixona,a zašto ne bi sada protiv Trumpa […]

trackback
2 godine prije

[…]   Prije 4 godina sam bio jedan od onih koji su mislili da Trump ne može pobjediti ne zbog svoje popularnosti ili nepopularnosti nego jer sam smatrao da mu režim neće dopustiti pobjedu. Istovremeno sam bio u krivu i u pravu. Bio sam u krivu jer je on ipak pobjedio na izborima, a i u pravu jer mu duboka država nije dopustila upravljanje državom. […]

trackback
1 godina prije

[…]   Kao što smo ranije već pisali u SAD je od trenutka neočekivanog izbora Donalda Trumpa za predsjednika 2016 trajala zavjera duboke države protiv njega. Sigurnosne službe su od prvog dana znale da Rusija nije pomogla u izboru Trumpa dok je istražitelj kojega je izabrao Kongres „greškom” pobrisao sve podatke s svog državnog mobitela. […]

trackback

[…] popularnost ne smijemo zaboraviti razliku u ophođenju režima prema predsjedniku. Trump je vladao uz protivljenje glavnih medija, društvenih mreža i tajnih službi dok nitko ne osporava da Biden ima njihovu […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina