default

Karantena pogreška

Danas kada polako izlaze u javnost priznanja da je proljetna karantena bila jedna velika katastrofalna greška red je podsjetiti se teksta Hladne istine u kojemu smo o tome govorili početkom svibnja.

Na dan 06 svibnja 2020 godine smo ovdje bili napisali kako su podaci, projekcije koje su dovele do zatvaranja našeg društva bile lažne, neistinite. Tada smo uspoređivali projekcije broja osoba koje će navodno umrijeti ako Švedska ne uspostavi karantenu i stvarnosti. Uspoređujući te podatke otkrili smo da su projekcije “stručnjaka” najavljivale 14.4 puta veći broj umrlih od korona virusa nego što ih je u stvarnosti bilo umrlo.

Sada 4 mjeseca kasnije počinju dolaziti priznanja iz cijelog svijeta da je karantena bila velika greška iako navodni stručnjaci ostaju kod svojih zaključaka. Najbolji primjer toga nam daruje Australija gdje su novinari tamošnjeg The Daily Telegraph još u lipnju bili otkrili da su podaci koje koristi vlada za uspostavljanje karantene netočni. Novinari su tada bili kontaktirali Doherty institut koji je izašao s tim netočnim podacima na što su dobili odgovor da će greška u projekcijama biti ispravljena. 3 mjeseca kasnije greške u projekcijama još uvijek nisu ispravljene.

Priča istraživačkog novinara i pisca Alexa Berensona je još zanimljivija. Nadajući se dodatnoj zaradi on je već u svibnju na brzinu bio napisao kratku knjigu imena “Unreported truths about COVID-19 and lockdowns” u kojoj je napao medije da pretjeruju s histerijom i da lažiraju brojeve mogućih oboljelih od pandemije. Jednostavno medije je bio nazvao “Apokalipsa tim”. Amazon je bio zabranio prodaju ove knjige nazivajući je fake news, ali je zabranu ubrzo ukinuo nakon što je knjiga dobila podršku Elona Muska.

Gotovo isto nam govori i Dennis Prager koji je još u svibnju 2020 govorio kako potpuna karantena može predstavljati najveću grešku u našoj povijesti. Navodeći danas ponovno primjer Švedske koja jedina nije zatvorila škole pa on tvrdi da do 15 srpnja 2020 godine niti jedno švedsko dijete nije umrlo od korona virusa. Stopa zaraze među djecom u Finskoj koja je zatvorila škole i Švedskoj koja to nije učinila je bila identična 0.05 % s tim da su švedska djeca u danas psihološki i edukaciono u boljem stanju nego u drugim državama.

Početkom kolovoza 2020 Joseph Ladapo zdravstveni profesionalac zadužen za procjene efikasnosti i cijena liječenja je u Wall Street Journal bio napisao kako je u društvu početkom ožujka postojala javna podrška za mjere koje će usporiti širenje bolesti, ali onda je ta podrška zloupotrebljena kako bi se potpuno zatvorila društva, kako bi se uvela potpuna karantena. Povici medija i prije svega lijevo-liberalno nastrojenih stranaka su bili zaustavimo širenje bolesti, važno je spasiti svaki život što je dovelo do uništavanja života i radnih mjesta.

Najiskreniji u cijeloj priči o karanteni je na kraju ispao zdravstveni savjetnik britanske vlade Mark Woolhouse koji je u kolovozu izjavio da je potpuna karantena bila katastrofalna greška. Jednostavno po njemu koji je sudjelovao u donošenju ove odluke riječ je bila o paničnoj reakciji pošto nisu znali što drugo raditi.

Vratiti ćemo se za kraj natrag na Dennisa Pragera koji se pita u kakvom mi svijetu danas živimo ? On pri postavljanju tog pitanja navodi primjer epidemije iz svog djetinjstva kada je u SAD umrlo 100.000 ljudi (kao danas 170.000) bez pokretanja ikakvih mjera karantene.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
3 godine prije

[…] zdravstvena organizacija (WHO) je potvrdila ono što smo mi svi na portalu Hladna istina znali već mjesecima nasuprot svih tih nazovi stručnjaka da je koronavirus puno manje opasan nego […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina