Američki predsjednici

Politička atmosfera u Americi je danas usijana kao možda nikada ranije s izuzetkom predsjedničkih izbora 1860 godine. Dvije osobe se bore za poziciju predsjednika svjesne iznimno visoke vjerojatnosti da potom neće doživjeti kraj predsjedničkog mandata.

Predsjednički izbori u Americi koji se održavaju na okrugle godine liče na borbe rimskih generala da postanu carevi tokom krize 3 stoljeća znajući vrlo dobro da će potom najvjerojatnije biti ubijeni u atentantu ili pobuni. Situacija je vrlo slična s onom u SAD gdje je posljednji predsjednik izabran na nultu godinu koji je mirno proveo svoj mandat bio James Monroe izabran 1820 godine.

William Harrison izabran 1840 godine će od bolesti umrijeti nakon samo mjesec dana vršenja dužnosti predsjednika, Abraham Lincoln izabran 1860 godine biva ubijen 1865,a James Garfield izabran 1880 je umire od posljedice atentata nakon malo više od 6 mjeseci što je bio predsjednik.

Situacija se nije promjenila niti u 20 stoljeću pošto William McKinley izabran 1900 godine biva ubijen (na slici) gotovo na godišnjicu ubojstva Garfielda dok su predsjednici izabrani 1920 (Harding) i 1940 godine (Roosevelt) umrli prirodnom smrću. Svi znamo o ubojstvu predsjednika izabranog 1960 godine, svi znamo sve o Kennedy ubojstvo osim istine nakon čega ćete reći da završava prokletstvo američkih predsjednika.

Svi znamo isto tako o atentantu na Reagana koji je izabran 1980 godine i kako ga je on fizički preživio. Odgovor na pitanje da li ga je mentalno preživio je otvoren već 30 godina. Ron Reagan, sin predsjednika Reagana je izjavio da njegov otac još 1984 nije bio psihički zdrav, dok su minimalno od 1986 godine pravila za posjetitelje Bijele kuće bila „nemojte ga ništa pitati”. Ako pitamo službene organe predsjednik Ronald Reagan je bio fizički i psihički zdrav dok je vršio dužnost predsjednika,a činjenica da se on po vlastitim riječima izgubio tijekom predsjedničke debate 1984 godine predstavlja žutu minutu i ništa više. Formalno on je bio psihički zdrav do minimalno 1992 godine, dok stvarno……

Jedini predsjednik koji se neupitno izvukao iz ovog „prokletstva” izabranih na nultu godinu je neupitno George W. Bush koji postaje izabrani predsjednik ne 7 ili 8 studenog nego tek sudačkom odlukom 12 prosinca 2000 godine. Teroristički napadi na SAD 11 rujna 2001 godine su potpuno poremetili politički smjer ovog predsjednika i Amerike što je možda dovelo i do njegovog preživljavanja.

U Americi se danas provodi najusijanija izborna kampanja u povijesti ove države. Središnja ličnost kampanje je neupitno dosadašnji predsjednik Donald Trump kojeg s jedne strane nacionalisti obožavaju, dok mu se s druge strane liberali najoštrije protive. Današnju zatrovanu atmosferu u SAD su umjetno stvorili liberalno nastrojeni mediji i duboka država koji su se od prvog trenutka protivili Trumpu, ali niti oni sami nisu mogli zamisliti sadašnju zatrovanu, eksplozivnu atmosferu i protureakciju.

Polovicom rujna 2020 godine američko društvo je tako podijeljeno da nitko ne može s sigurnošću reći da li će Donald Trump ili Joe Biden biti pobjednik na predsjedničkim izborima u studenom. Ono što se zna je da su mediji toliko zatrovali atmosferu u društvu da nitko neće biti iznenađen ako izabrani predsjednik kasnije bude ubijen u atentatu kao što se dogodilo s Kennedijem ili McKinleyom. Osim ove mogućnosti prethodni primjeri nam ukazuju na mogućnost prirodne smrti izabranog predsjednika što se u 20 stoljeću bilo dogodilo s Hardingom i Rooveltom,a nešto u tom stilu je spomenula zamjenica Bidena najavljujući 15 rujna 2020 planove svoje administracije, svoje američke vlade.

Kandidati za predsjednika na sljedećim američkim izborima se nadaju da će ponoviti primjer Georgea Busha izabranog 2000 godine i doživjeti kraj svog mandata, ali gledajući zatrovanost sadašnje američke atmosfere to je više nego upitno.

4.3 3 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…]   John F. Kennedy je bio ubijen na današnji dan prije točno 58 godina. U određenom smislu možemo reći da je bio posljednja žrtva prokletstva američkih predsjednika izabranih na godinu koja završava nulom. […]

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina