John F. Kennedy

  John F. Kennedy je bio ubijen na današnji dan prije točno 58 godina. U određenom smislu možemo reći da je bio posljednja žrtva prokletstva američkih predsjednika izabranih na godinu koja završava nulom.

  Njegova smrt, njegovo ubojstvo je zbog odluka prvo predsjednika Trumpa, a sada i Bidena još uvijek misterija. Trump je bio prihvatio CIA zahtjev da se podaci ne puste u javnost pa možemo pretpostaviti kako imamo sličnu situaciju s Bidenom. Dana 22 listopada 2021 predsjednik Biden šalje javno pismo sigurnosnim službama. U njemu on traži da se izjasne oko puštanja u javnost dokumenata vezanih s ubojstvom Kennedija.

  To je inače bilo ujedno njegovo obrazloženje zašto nije donio odluku o puštanju dokumenata u javnost. Formalno gledajući on tako prebacuje odluku na 2022 godinu, pa tko zna možda se onda dogodi čudo ? Inače mnogi u to sumnjaju…

  Oko predsjednika Johna F. Kennedija je do današnjih dana stvorena cijela mitologija. Između te umjetno stvorene mitologije i stvarnosti ima iznimno malo dodirnih točaka. Ako gledamo mit on je bio verzija modernog kralja Arthura i njegovog Kamelota. Svoju kratku vladavinu je proveo boreći se za ljudska prava u SAD-u i demokraciju,a protivio se ratu u Vijetnamu. Taj mit ćemo na kraju završiti njegovom navodnom iznimno popularnošću.

  Realnost je bila drugačija pošto je za početak Kennedy jedva bio izabran za predsjednika u prilično sumnjivom izbornom procesu. Potom je njegova popularnost eksplodirala krajem 1961 i početkom 1962 godine nakon čega dolazi do pada. Kubanska kriza mu je ponovno digla popularnost na 76 %, ali od početka 1963 pa do ubojstva ona se nalazi u padu. Da nije bio ubijen pitanje je bilo da li bi bio 1964 godine izabran na novi predsjednički mandat !?

  Svoju vanjskopolitičku djelatnost ovaj predsjednik je započeo s američkom podrškom invaziji Kube 1961. Ta invazija koju organizira CIA završava debaklom u Zaljevu svinja. Nakon ovog debakla Kuba i SSSR su sklopili dogovor o postavljanju nuklearnih projektila na Kubu.

  Te projektile u ilegalnom preletu Kube otkrivaju američki avioni što dovodi do Kubanske krize u listopadu 1962 godine. Ova kriza je gotovo dovela do izbijanja Trećeg svjetskog rata, ali to je izbjegnuto „kapitulacijom” SSSR-a.

  Istovremeno s ovim događajima dolazi do krize u Indokini gdje tada napreduju komunističke snage. Kennedijev prethodnik je u Vijetnam poslao 900 savjetnika što on uvećava na 16 tisuća. Jedna od posljednjih životnih odluka Kennedija postaje svrgavanje predsjednika Južnog Vijetnama 2.11.1963 godine. Na vijest da su zavjerenici suprotno američkih instrukcijama pogubili predsjednika on je ostao šokiran kao da je predosjećao sudbinu koja ga čeka.

  Službena priča nam govori da je američki predsjednika John F. Kennedy ubijen od strane Lee Harvey Osvalda 22.11.1963. Glavni problem ovog službenog zaključka je da u njega vjeruje manjina Amerikanaca za što je odgovorna američka vlada.

  Na jesen 1992 bio je donesen zakon po kojemu svi dokumenti vezani s ubojstvom Kennedija moraju biti pušteni u javnost 2017 godine. Jedini izuzetak iz toga zakona nam davaju dva pravila:

  1) može se odgoditi puštanje u javnost dokumenata štetnih za američke sigurnosne snage ili vanjskopolitičke odnose

  2) jasna šteta takve težine da je veća od važnosti javnosti da zna istinu

  Pozivajući se na ta pravila predsjednik Trump je na 4 godine odgodio puštanje u javnosti tih dokumenata. Sada je predsjednik Biden to odgodio na najmanje godinu dana,a što će biti 2022 nitko ne zna.

  Jedan od potencijalnih razloga za odgodu može biti i da je još uvijek netko od onih vezanih s ubojstvom živ. Prošlo je „samo” 58 godina pa govorimo o vjerojatnoj mogućnosti.

  Kada govorimo o ubojstvu Kennedija jedna sitnica nam ispadne neobična. U listopada 1962 godine Kennedy i Hruščov su doveli svijet na rub Trećeg svjetskog rata. Kennedy je ubijen približno godinu dana kasnije, a Hruščov biva oboren s vlasti 1964 godine. Zanimljiva slučajnost…

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
1 Comment
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sign Up
8 mjeseci prije

The point of view of your article has taught me a lot, and I already know how to improve the paper on gate.oi, thank you. https://www.gate.io/uk/signup/XwNAU

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina