Hamenei je porazio Putina

  Američki National Intelligence Council je izašao u javnost s svojom procjenama utjecaja stranih država na američke izbore održane u studenom 2020 godine. Jedan od zaključaka američkih obavještajnih službi glasi da je Rusija pokušala utjecati na izbore podržavajući Trumpa, a Iran Bidena.

  U skladu s tim možemo slobodno reći da je Iran, Hamenei pobjedio Rusiju, Putina pošto je Biden izabran za predsjednika. Naravno to tako niti približno nije napisano u izvještaju pa ćemo sada ovdje navesti njegove najzanimljivije dijelove.

  Za početak američka obavještajna služba izlazi s zaključkom da niti jednoj državi nije uspjelo utjecati na rezultat izbora 2020 godine. Za razliku od 2016 godine ovaj put nisu uočeni nikakvi cyber pokušaji ruskog napada na američku izbornu infrastrukturu. Ovaj put Rusija strategija se temeljila na izbacivanje lažnih vijesti kojima je cilj bio oštetiti predsjednika Bidena i Demokratsku stranku.

  Primjer takvih „ruskih vijesti” kojima se htjelo utjecati na izborni proces je ona o koruptivnoj vezi obitelji predsjednika Bidena kao i drugih američkih dužnosnika s Ukrajinom. Mediji vezani s Rusijom su tijekom izborne kampanje služili kao pojačalo za negativne vijesti koje kruže po SAD o Bidenovom sinu tražeći pri tome one koji mogu dodatno utjecati na širenje takvih vijesti.

  Osim stvari direktno povezanih s izborima Rusija je širila teorije zavjere o korona virusu, cenzuri društvenih mreža i pojačavala vijesti o američkim podjelama po pitanju Black Lives Matter demonstracija. Nama je na ovom mjestu nužno reći Mea Culpa i priznati da smo ovdje na Hladna istina pisali o cenzurama koje provode društvene mreže, sinu Bidena i slično. Pri tome nismo uopće bili svjesni toga da radimo prljavi posao za Rusiju nego smo mislili da se podržavamo slobodu govora. Nadam se da ćete nas svi razumjeti.

  Pri kraju ovog dijela izvještaja se navodi da Rusija vodi ove propagandne i druge akcije protiv SAD pošto smatra da SAD vodi iste takve akcije protiv Rusije. Navodno se tim akcijama želi dovoljno oslabiti američki sistem kako bi se on prestao uplitati u ruske poslove Isto tako američke obavještajne službe tvrde da Rusija nije u strahu da će otkrivanje tih akcija za nju predstavljati PR štetu pošto svi znaju koliko su loši odnosi Washington D.C.-a i Moskve.

  Govoreći o Iranu izvještaj navodi „mi smo jako uvjereni da je Iran vodio PR kampanju protiv predsjednika Trumpa na izborima 2020 godine”. Kampanja Irana se temeljila na rušenju rejtinga Trumpa dok istovremeno nisu bili promovirani niti jedni drugi kandidati pa u skladu s tim američke obavještajne službe smatraju da je Teheran sada već bivšeg predsjednika smatrao neprijateljem koji ugrožava iranski režim.

  Govoreći o Kini ovaj izvještaj navodi kako se ona uopće nije upletala u američki izborni proces. Razlog za to neuplitanje se navodno nalazi u činjenici da je Kina došla do zaključka kako u SAD postoji opći konsenzus koji je protivan interesima Pekinga.

  Za razliku od situacije s Rusijom i Iranom po pitanju izbornog utjecaja Kine nema konsenzusa u američkim obavještajnim službama. Drugim riječima većina njih smatra da Kina nije utjecala na izborni proces dok manjina smatra da je Kina indirektno utjecala kako bi smanjila šanse Trumpa za drugi mandat.

  Ovo su bili glavni zaključci National Intelligence Council o pokušaju utjecaja država na američki izborni proces 2020 godine. Red nam je na kraju samo navesti da u ovom Councilu sjede predstavnici od CIA, NSA, Homeland security i drugi.

5 1 vote
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina