Eneolitička grobnica

  Prije desetak dana u domaćim medijima je izašla vijest o rezultatima istraživanja antičke grobnice u Potočanima. Zaključci tog istraživanja su kao i svi drugi znanstveni zaključci podložni interpretacijama doba kada se do njih došlo, pa se njima baš i ne može potpuno vjerovati.

  Naša priča o ovoj grobnici počinje prije 10 tisuća godina kada na područje Balkana i potom Europe počinju migrirati poljoprivredni narodi s Bliskog istoka i iz Anadolije. Ovi narodi su zahvaljujući svom broju u prodoru potiskivali naše pretke, prvobitne stanovnike Europe za što nam grobnica u Potočanima nam dava indirektni dokaz.

  Genetička analiza ostataka 41 osobe ubijene prije 6200 godina u Potočanima nam ukazuje da su njihovi preci ranije na području Slavonije izvršili lokalni genocid prvobitnih stanovnika. Drugim riječima 91 % žrtava je genetički pripadalo potomcima naroda s Bliskog istoka dok je samo 9 % žrtava genetički pripadalo prvobitnim stanovnicima Europe.

  Drugi podatak koji nam daruje ovo znanstveno istraživanje bi bio da je maleni dio žrtava bio rodbinski povezan i da je po mišljenju stručnjaka riječ bila o uspješnoj poljoprivrednoj zajednici. Ukratko po mišljenju stručnjaka lokalno stanovništvo je bilo brojno i stabilno,a do masakra nije došlo zbog dolaska, zbog migracije druge genetičke skupine na područje Slavonije.

  Kao što vidimo ovdje smo već došli do modernih znanstvenih pretpostavki koje same po sebi stvaraju probleme. Drugi dio modernih pretpostavki u ovom znanstvenom radu nam govori da su potencijalni razlozi za masakr bili prenapučenost i klimatske promjene. Činjenica da prenapučenost dovodi do seobe, migracije jedne grupe ljudi (i životinja) na teritorij druge grupe što rezultira ratom znanstvenici se nisu usudili spomenuli pošto je to danas politički nezgodno. Tim ubijenima 4.200 godina prije Krista je inače bilo potpuno nevažno da li su ih ubili njima genetički slični ili različiti migranti, ali to je kao što vidimo u ovom naučnom radu iznimno važno.

  Govoreći o klimatskim promjenama u doba ovog masakra zanimljivo nam je primjetiti da su znanstvenici svoju studiju napisali u stilu najboljih političara. Drugim riječima oni se u studiji pozivaju na klimatološke promjene iako ne postoji nikakav znanstveni dokaz da su se one dogodilo u doba masakra. Klimatske promjene su se dogodile prije 8.200 godina (zahlađenje) i prije 4.200 godina, ali ne prije 6.200 godina, ne u doba masakra.

  U grobnici nisu nađeni nikakvi dokazi o počiniteljima zločina pa se stoga razmišljanje da ga nisu počinili genetički različiti migranti temelji na tadašnjim velikim migracijama. Kada je prije 6200 godina u Potočanima bio izvršen ovaj masakr, tradicionalna povijest nam govori da je situacija u Slavoniji bila stabilno dok se s druge strane ovo vrijeme na područje ušća Dunava naseljavaju Protoindoeuropljani.

  Tijekom svog prodora oni će izvršiti gotovo potpuni genocid potomaka migranata koji su došli s Bliskog istoka u Europi pošto su se ova dva genetički različita naroda borila za kontrolu ravnica. Njihovim nestankom u Europi dolazi do spajanja naših predaka Protoeuropljana koji tada žive u šumama i Protoindoeuropljana što dovodi do formiranja modernih Europljana.

4.5 2 votes
Article Rating
Registracija
Obavijest
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Copyright © 2020 · Sva prava pridržana · Hladna Istina